Строеж върху детска площадка – "Полигона" скочи!

Поредно застрояване в столицата обедини хората срещу общината
27 мар 2018 10:20, Петя Славова
20

Протест против поредното застрояване в кв. "Полигона" в София. Инициаторите се организираха във Facebook и заявяват, че този път строежът ще е върху съществуващ паркинг и зелени площи. По думите им сградата е проектирана почти върху детска площадка.

"Има изграден паркинг откакто са тези сгради от 36 години, зелени площи и детска площадка. Предвижда се новата сграда да е на 10 метра от нашите сгради - ще ни отнеме въздуха и слънцето", каза протестиращият Мирослав Христов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Предвидената нова сграда ще попречи на паркирането и ще доведе до пренаселеност на квартала, категорични са хората. Освен живущите, тук паркират хората от мола и административните сгради, сподели друг протестиращ.

"Ще съсипят детската площадка, няма къде да играят децата. Аз няма къде да паркирам, няма тротоари, където жена ми да бута количката. Самият строеж ще създаде още повече проблеми", настоя млад мъж от квартала в "България сутрин".

Зам.-кметът на район "Младост" Биляна Петрова показа проекта с предвидени за строеж две сгради от по 7-8 етажа и уточни, че заповедта идва от Столичната община.

"Изключително близо са сградите. Проблем е, че за старите блокове няма предвидени паркоместа", призна тя.

Община Младост ще преговаря със собствениците и ще им предложи да се преместят на друго място, стана ясно още от думите ѝ.

"Жива верига ще правим, ако трябва ще спрем "Цариградско шосе". Няма да допуснем да има сграда", закани се живуща в квартала жена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният случай на застрояване на паркинг, после едни байганьовци ще реват - Бай *** паркирал на тротоар и на зелена площ. Всеки издал разрешение за строеж без осигуряване на достатъчно паркоместа е за дълги години затвор. В случая щом застрояват паркинга, трябва да осигурят същият брой други места за паркиране, както и паркоместа за хората в новите два блока, но това няма да стане. Корупцията в общината е огромна.
19
0
 
5
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Пак ни насъскват хора срещу хора. А защо имотът не е отчужден? А колко обществени паркинга е направила Столична община - и защо цялата й политика в тази област е да маже с боя тротоари и да събира пари със СМС-и?Какво ще предлагат на строителя - неговото право на собственост не е ли защитено от Конституцията? Защо не се говори с имена, а с безсмислени фрази?
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕПКРевът от *** като тебе.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕПКима немалко хора дето биха ти напукали тиквата с кеф ако имаш смелостта да им го кажеш в очите мишок
16
0
 
2
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
15
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
За какво се бунтуват това е частен имот,защо ще си спират колите в имота ни има платени паркинги,когато купувап жилище също трябва да платиш за място за паркиране.Плащат за една кола паркинг а останалите 2=3 са в нашия парцел защото семейството не е само, с 1кола.Да се връщат от където са дошли след като не им харесва а не да заграбват чужди имоти.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общината къде е, когато раздава разрешенията за строеж като топъл хляб, без въобще да я интересуват някакви си подробности като пътища, площадки, училища, детски градини! Важно е парата да се вземе от строителя, пък народа , че живее в *** кой го интересува!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
неколко лелки и един гиол *** квартала ...
12
0
 
21
 
! Отговори
Peasant преди 6 години
............все пак трябва и останалите *** идвайки да има къде да живеят. Не напразно имаше софийско жителство!!! Сега новоселците реват срещу бъдещите пришълци!Град с капацитет за нормален живот 1млн. души като живеят 3 млн почват проблеми с ***, детски градини, училища, задръствания, паркиране, опашки по институции, болести, престъпност липса на градска зеленина и т.н. Това е само началото!!!
11
2
 
6
 
! Отговори
Чочко преди 6 години
Евтино се продават.А има закон против това застрояване.Но тези закони са за нас.Не за ТЯХ.
10
8
 
5
 
! Отговори
ЕПК преди 6 години
големия квартал некъде между дружба и младост в нищото до цариградски сгушени 6 7 панелки пенсионерски тип освен бетон и бурени нищо нема кво ревът
9
0
 
10
 
! Отговори
Гергана преди 6 години
Ужас, всичко ще застроят, ако могат. Децата ни къде да играят? Защо само ние гражданите се надигаме в тези времена, къде е управлението? Не им пука за децата ни, само парите ги вълнуват..... София е прекрасен град, но скоро няма да остане нищо от него освен строежи....
8
2
 
19
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Само една описва всичко, което се случва в София! КОРУПЦИЯ
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за вас... Роден съм в София през 80 -те и тогава беше прекрасен град. Е, положнието стигн до там, че се изнасям на 50 км от него. Ако трябва ще минавам 100 км на ден, но не издържам повече на безумията!
6
14
 
6
 
! Отговори
Строител и АрматурА преди 6 години
Кво само виете, като искате зелени площи ходете на село. Вие за нас строителите и за нашите деца мислите ли ?Ако не се строх у София, аз какво ще работя ??????? Отговорете ми бе селяци?
5
5
 
11
 
! Отговори
То6 преди 6 години
СОФИЯНЦИ, ДА ВИ Е ЧЕСТИТО !!! ВИЕ СИ ИЗБИРАТЕ БОКО, ФЪНДИ И .... А ОТ ТОВА СТРАДА ЦЯЛАТА НИ ТАТКОВИНА. ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ, ИДВА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ...
4
20
 
6
 
! Отговори
Бай Коце с кадито преди 6 години
абе какво само се оплаквате, застроили площадки, махнали зелени площи..София трябва да се развива, това е истината, ако не ви харесва марш на село!
3
0
 
10
 
! Отговори
annybody преди 6 години
В крайна сметка се оказва, че разрешенията за строеж датират опреди новата ера и са напълно законни според Параграф 22.
2
2
 
14
 
! Отговори
Dede преди 6 години
Вижте какъв ужас е в Студентски град! Ама там студентите са за малко и не протестират. Там вече е страшно!Фандъкова удобно си мълчи и раздава парцели на "нашите" фирми
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София събуди се. Хора трябва бунт за да се спре този произвол на Столична община.