Кой и защо заля Ажда с киселина? МВР е все по-близо!

Цацаров съобщи, че вече има конкретни данни за извършитебя
Обновена: 28 мар 2018 20:00 | 28 мар 2018 19:19,
10

Разследващите вече имат конкретни данни кой е извергът, залял с киселина Ажда Ибрахимова. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

36-годишната жена пострада тежко, след като бе залята с опасната течност в центъра на София преди дни. Ажда е собственик на сладкарски цех, женена е, има дете на 15 години.

Тя продължава да е в болница с опасност за живота.

Още по темата

"Мотивът за заливането на жената с киселина най-вероятно е личен, има конкретни данни за евентуалния извършител", каза Цацаров, цитиран от "Фокус".

Според него оперативният напредък както за извършителя, така и за мотива, е не малък. 

Той допълни, че от това, което е чул от главния секретар на МВР и директора на СДВР по случая, може би в съвсем скоро време ще има яснота.

"Нека не избързваме и им дадем време за работа", призова Цацаров.

Той обясни, че предвидените наказания в случая са свързани с естеството на телесната повреда.

Цацаров коментира и случая Димитър Гамишев, който напусна парламента като депутат от ГЕРБ заради проверка на НАП, че е прехвърлил задлъжнялата си фирма на малоимотен човек.

Главният прокурор съобщи, че и прокуратурата го проверява за данъчно престъпление. Обвинението се е самосезирало след медийна публикация.

"Ако проверките покажат това, което се твърди, очевидно е, че ще стигнем до наказателна отговорност",каза още Цацаров.

Главният прокурор коментира пред медиите и скандала с откритите документи на ДАНС при претърсване в жилището на кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен за сключване на неизгодна сделка и умишлена безстопанственост. 

Отговорността в случая не е на МВР или на ДАНС, а на Районна прокуратура Пазарджик, отсече Цацаров. По повод теча на документи Цацаров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешният министър Валентин Радев бяха изслушани от депутати на съвместно заседание на вътрешна комисия и комисията за контрол над службите.

Главният прокурор обясни, че с негова заповед комисия е направила проверка, която е установила, че четирите документа имат "обща пресечна точка", която е Районна прокуратура Пазарджик. Нейният ръководител Георги Кацаров е поел отговорността и е подал оставка, която е била приета от ВСС, обясни Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Норвежки" ценности.
6
7
 
15
 
! Отговори
Франклин$$$ преди 6 години
МВР е организирана престъпна група. Милиционер е замесен със сигурност.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мотивът за заливането на жената с киселина най-вероятно е личен"Сигурно е искала да се позабавлява
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жалко за хубавата жена..
3
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива палави кадъни в Анадола няма, защото местните имат обичай, да ги замерват с камъни. А тук европейска работа, всичко се прави без да се създава пряка опасност за живота.
2
11
 
13
 
! Отговори
Линколн преди 6 години
ПожелАвам и на сестра ти същото. Разбра ли пиле за колене си ти
1
38
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бг нещата вече не са трагични а КОМИЧНИ.Занимават народонаселението или накратко , плебса с всякакви сапункиденонощно а КРАЖБИТЕ на Борисов и 40те разбойници си вървят гладко като преливащ Нил.П.П. Причната за "заливането" на тази туркиня е че не му е пуснала "отзад".Ето ви ИСТИНСКАТА "причина"