21 век! Кърпим улиците за колите, а тротоарите за хората?

Инфраструктурата на столицата ни е в окаяно състояние
29 мар 2018 09:20,
68

Придвижването по улица "Иван Вазов" в София е сериозно предизвикателство за пешеходци и велосипедисти, но тя не е единствената такава. Инфраструктурата на столицата е в окаяно състояние изобщо.

Освен сигналите на граждани и различни неправителствени организации, към тях се присъединява и разгласената информация от общинския съветник Иво Божков, който е поставил темата с ремонтите на тротоарите пред кмета Йорданка Фандъкова.

От отговора на градоначалника става ясна равносметката: За 10 години са подновени 12,5% от тротоарите в София, което означава, че с тези темпове ще са необходими още 70 години, за да се смени наличната тротоарна настилка.

След публикуваното си писмо в социалните мрежи с изведената статистика, общинският съветник започва да получава съобщения от граждани, пострадали от инфраструктурата в столицата, за което хронология пък не се води.

"Например Боряна Хаджова ми пише как миналата година се спъва в капан на шахта и, падайки, уцелва едно от колчетата на Градска мобилност с лицето си. Месеци наред е с двойно виждане, а днес и с пластина в лицето, както и увреден лицев нерв. Това се случва на спирката пред църквата "Света София", разказа пред Bulgaria ON AIR Божков.

Той бе категоричен, че докато не сме информирани за хората, пострадали от инфраструктурата на София, дотогава ще продължава да има нови такива случаи.

Темата пред камерата на телевизията коментира и Гергин Борисов от неправителствената организация "Спаси София". За него е неприемливо улица, която се намира в сърцето на европейска столица, да бъде в подобно състояние.

"Недопустимо е центърът на София да изглежда по подобен начин! "Иван Вазов" трябва да бъде приоритизирана за пешеходци с качествена настилка", призова Борисов!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате в Западен парк, в Гевгелийски, в Красна поляна, къде ли не. Кметицата е нищо повече от въздух под налягане, типичната гербаджийка - само на приказки е силна, лъже нагло пред журналистите, че много неща прави, но всички виждаме истината - разруха по тротоарите и пътищата, новите булеварди се чупят всяка година, но нали трябва да се крадат едни пари..... пълна трагедия, ако можех, с тази даскалица бих запълнил някоя дупка от многобройните, барем с нещо да е полезна.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате да видите какво е в квартал Витоша, чувствам се като в една стара електронна игра с една жаба която изкачаше на пътя и напред-назад, наляво-надясно, някак трябваше да оцелее от разминаващите се коли, разбира се нивото на трудност се увеличава през всеки делничен ден, колите се смесват с бусове, камиони, паркирали коли на майстори и кучешки ***
22
0
 
5
 
! Отговори
еди кой си преди 6 години
.... кой кои улици кърпи......?
21
0
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
С това ние---обиждаш нормалните хора в БГ. Защо съм виновен аз, че общината не прави паркинги, а само сини ленти за сини зони? Защо съм виновен аз, че управляващите крадльовци вместо да слагат нов асфалт , по норматив слагат само стар битум и то 10 см. Защо съм веновен аз, че неикой не спазва закона и не глобява за непавилно паркирани коли? Защо, бе джанъм? ИЛИ Е ПО-УДОБНО И ПО-БЕЗОПАСНО ДА ОБВИНИШ ХОРАТА, ОТКОЛКОТО БОКО ТИКВАТА?
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък едни изкърпени улици... ум да ти зайде
19
5
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Ние сме известни с това ,че трудно създаваме инфраструктура ,а ако направиме нещо не можеме да го подържаме и общо взето в по голямата си част, некачествено
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ Е СУПЕР!!! СКАПАНА!!!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за улиците и тротоарите, но таз мадам пак се е разголила като някоя курwа :( Толкова ли няма останали нормални хора обличащи се прилично, особенно пред камера??
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събужда се човек в автобуса връщаш се от чужбина и пита човека до него пристигнахме ли човека го пита как разбра ми по дупките на пътя
15
0
 
11
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Инфраструктурата на столицата е в окаяно състояние изобщо"Как бе, Фунги/Фънди каза че сме европейска столица и сме много добре. Е...верно че реалноста е кал и гняз на всякъде ама както е казал попа "Не ме гледайте какво правя ами ме слушайте какво говоря"
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кърпаческа България.Но иначе сме големи Европейци.
13
1
 
8
 
! Отговори
До Василев преди 6 години
И paзnpaния ти 3aдник ще закърпиме ceляк ***
12
6
 
9
 
! Отговори
Спаси София педali преди 6 години
Джендърите от Спаси София отново атакуват...Ама по-добре да разкажат как получиха от общината нагласена поръчка за ремонт на монумента на Людмила Живкова и осребриха по 3000 лева за пребоядисване на едно кошче.
11
3
 
5
 
! Отговори
Загорел преди 6 години
Водещата не изглежда зле :)
10
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Ще кърпите селяни прости, инфраструктурата и полагането на нови асфалтови покрития е много скъпо удоволствие!!!Навсякъде ще кърпите и в задравеопазването и в образованието, и в соц. сфера, навсякъде, защото избягаха читавите трудоспособни хора от България!!!А демокрацията на мутрите и бухалките, щяла да модернизира българската държава!!!???Нещо пак ме обзе биполярното разстройство селяни прости, или аз не съм добре психически или вие сте много прости!!!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
9
0
 
38
 
! Отговори
Край преди 6 години
В България се реве за дупките по улиците - тротоарите се считат за място за паркиране /когато няма къде - пък то винаги няма/. Да си без кола тук се счита непрестижно. Майките с колички/инавилидите/децата /възрастните да се оправят как знаят. Тук правото е на конските сили. Първично и диво племе.
8
0
 
29
 
! Отговори
df преди 6 години
Всеки ден минавам по Иван Вазов - може би тротоарите в най-критично състояние в центъра. На фона на всички приказви за европейска столица и т.н. направо е смешно. Само че който трябва трудно вижда тези работи от лъскавите служебни коли!
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали никой не си мисли, че България е бяла държава?
6
3
 
30
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 6 години
Ей народе в Гоцето кмета ни е от БСП.Елате да видите какви улици , какви паркове , какво нещо. Всичко е прекрасно.Търпете крадливите ГЕРБ в София и скоро може да заприличате на Бейрут.
5
1
 
19
 
! Отговори
Габриела преди 6 години
Наистина не виждам смисъл да оставам в България, всеки ден чета колко сме зле и къде нещо се откраднало или развалило. Чистя санитарни възли в Мюнхен, но ми е 100х по-добре от милата ни родина и не смятам да се връщам..