21 век! Кърпим улиците за колите, а тротоарите за хората?

Инфраструктурата на столицата ни е в окаяно състояние
29 мар 2018 09:20,
68

Придвижването по улица "Иван Вазов" в София е сериозно предизвикателство за пешеходци и велосипедисти, но тя не е единствената такава. Инфраструктурата на столицата е в окаяно състояние изобщо.

Освен сигналите на граждани и различни неправителствени организации, към тях се присъединява и разгласената информация от общинския съветник Иво Божков, който е поставил темата с ремонтите на тротоарите пред кмета Йорданка Фандъкова.

От отговора на градоначалника става ясна равносметката: За 10 години са подновени 12,5% от тротоарите в София, което означава, че с тези темпове ще са необходими още 70 години, за да се смени наличната тротоарна настилка.

След публикуваното си писмо в социалните мрежи с изведената статистика, общинският съветник започва да получава съобщения от граждани, пострадали от инфраструктурата в столицата, за което хронология пък не се води.

"Например Боряна Хаджова ми пише как миналата година се спъва в капан на шахта и, падайки, уцелва едно от колчетата на Градска мобилност с лицето си. Месеци наред е с двойно виждане, а днес и с пластина в лицето, както и увреден лицев нерв. Това се случва на спирката пред църквата "Света София", разказа пред Bulgaria ON AIR Божков.

Той бе категоричен, че докато не сме информирани за хората, пострадали от инфраструктурата на София, дотогава ще продължава да има нови такива случаи.

Темата пред камерата на телевизията коментира и Гергин Борисов от неправителствената организация "Спаси София". За него е неприемливо улица, която се намира в сърцето на европейска столица, да бъде в подобно състояние.

"Недопустимо е центърът на София да изглежда по подобен начин! "Иван Вазов" трябва да бъде приоритизирана за пешеходци с качествена настилка", призова Борисов!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
16
 
! Отговори
ФЪНДА -МЪНДА преди 6 години
е със 130 000 000 лв месечно, как да стигнат за всичко
3
0
 
15
 
! Отговори
Имигрант преди 6 години
Еми те хората да си чупят краката пък колите да не говорим нали трябва да има какво да сложат във жоба хората които се занимават със инфраструктурата като се прави път е включено и тротоарите да се правят но уви парите за тротоарите отиват във нечи жобове
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-скоро 16 век, вървим назад от 30 години и продължаваме
1
1
 
35
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Каква европейска столица, какъв 21 век ? Българите ! Слезте на земята и се огледайте, далече сме...