Социалните влязоха в "дома на ужасите" в Гео Милев

Сигнал за тежка миризма се носи от дома на доцентка
30 мар 2018 10:10, Петя Славова
26

Доцент по физиология на растенията в Софийския университет живее в пълна мизерия. 86-годишната Николина Ковачева дели един апартамент с куче, коте и разлагащия се труп на своя съпруг. Съседи разказват, че от апартамента на жената се носи непоносима миризма. Институциите отказват помощ до вчера, когато Bulgaria ON AIR ги потърси.

Още по темата

В т.нар "апартамент на ужасите" до съвсем скоро живеела Николина, заедно със съпруга и сина си, но двамата умират, а тя остава сама. След това идва и сигналът за тежка миризма на мърша, която се носи от апартамента на доцент Ковачева.

Още на 26 март - понеделник, съседката Ралица влиза в апартамента и заварва ужасяващата картинка. Намира и починалия съпруг на Николина - Стефан Ковачев. Междувременно полицаите отказват да влязат в апартамента и твърдят, че са подали сигнал в социалните служби.

Според началник отдел "Социална закрила" Яна Цацова службите не са получавали никакъв сигнал за този адрес.

"До този момент не бяхме търсени от полицията. Дойдохме в четвъртък - 29 март, и заварихме мизерни условия. Жената вече е настанена в медицинско заведение. Ще бъде прегледана и лекарите ще кажат как да се действа нататък. Преди също сме попадали на подобни потресаващи гледки", уточни още Цацова в "България сутрин".

По думите на Анастасия Райкова - началник на отдел "Хора с увреждания и социални услуги", се е наложило повикването на Спешна помощ, която да откара жената в болница.

"След като излезе от болничното заведение, с нея ще се заемат от социални грижи. Те не е способна да се грижи за себе си и най-вероятно ще бъде настанена в дом. Все пак ползването на социалните услуги е по желание на пациента", твърди тя.

Райкова смята, че в момента 86-годишната жена е силно объркана и емоционално стресирана заради голямото внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много кофти :(
2
0
 
23
 
! Отговори
цвете преди 6 години
ужас
1
4
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо подобни човешки трагедии трябва да бъдат излагани на показ по медиите?Пълна липса на морална хигиена, отвратен съм от вас!