6 месеца промяна в движението в София - от 1 април

Строежът на Метро III налага реорганизацията
31 мар 2018 19:58,
21
6 месеца промяна в движението в София - от 1 април
Снимка: Bulfoto, архив

Заради строителството на Метро София – ІІІ диаметър – Позиция 1 - от ул. „Житница” до бул. „България” от 00.00 часа на 01.04.2018 г. до 24.00 часа на 01.10.2018 г. се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от Столична община.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по:

- средната част на пътното платно на бул. „Гоце Делчев”, между ул. „Кюстендил” и бул. „Цар Борис ІІІ”, като се оставят за движение на ППС по една пътна лента в двете посоки в същия участък,

- северното локално пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ” и две пътни ленти от северната половина на централното пътно платно на бул. ”Цар Борис ІІІ”, с дължина по около 70 м от двете страни спрямо оста на бул. „Гоце Делчев” и ул. „Житница“;

- ул. „Житница” между бул.”Цар Борис ІІІ” и ул. „Гебедже”.

Движението на пътни превозни средства по бул. „Цар Борис ІІІ” ще се извършва, както следва:

.- в посока кв. „Княжево” - в една пътна лента от южната половина на централното пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ”, в обхвата на строителната площадка на кръстовище бул. „Цар Борис ІІІ” - бул. „Гоце Делчев” - ул. „Житница“, като се осигури и лента за движение на пешеходците с широчина 1,50 м;

- в посока „Център” - в една пътна лента от южната половина на централното пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ” в обхвата на строителната площадка на кръстовище бул. „Цар Борис ІІІ” - бул. „Гоце Делчев” - ул. „Житница“.

От 04.30 часа на 01.04.2018 г. до 24.00 часа на 01.10.2018 г. автобусите по линии номера 73, 83 и 102, ще се движат по променен маршрут.

56% от новото метро в София е готово

Автобусите по линия 73 – в посока ж.к. „Гоце Делчев“ ще се движат от ж.к. Овча Купел 2 по маршрута си до кръстовището на ул. „Любляна“ с бул. „Овча Купел“, надясно по бул. „Овча Купел“, наляво по бул. „Цар Борис III”, надясно по бул. „Братя Бъкстон“, наляво по ул. „Тодор Каблешков“, наляво по ул. „Ген. Стефан Тошев“, надясно по бул. „Гоце Делчев“ и по маршрута си до ж.к. „Гоце Делчев“- двупосочно.

Автобусите по линия 83 в посока Зоопарка ще се движат от Хюндай България по маршрута си до кръстовището на бул. „Константин Величков“ с бул. „Възкресение“, по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ през тунела под бул. „Цар Борис III” и ул. „Св. Георги Софийски“, надясно по бул. „България”, наляво по бул. „Гоце Делчев“ и по маршрута си до Зоопарка - двупосочно.

Автобусите по линия 102 – в посока Студентски град ще се движат от ж.к. Овча Купел 2 по маршрута си до кръстовището на ул. „Житница“ с бул. „Овча Купел“, наляво по бул. „Никола Мушанов“, надясно по бул. „Възкресение”, надясно по ул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов“ през тунела под бул. „цар Борис III” и ул. „Св. Георги Софийски, по бул. „Петко Ю. Тодоров“, наляво по ул. „Бяла черква“ и по маршрута си до Студентски град - двупосочно.

Заради строителството на Метро София – ІІІ диаметър – Позиция 1 - от ул. „Житница” до бул. „България” от 00.00 часа на

Автобусите от линии 73, 83 и 102 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променените участъци от маршрута.

Спирки „Красно село“ с код 0636, 0638, 0639 и 0640 за автобусни линии 63 и 260 и трамвайни линии 4 и 5 се изместват на временно изградени перони в района на кръстовище ул. „Житница“ - бул. „Гоце Делчев“ - бул. „Цар Борис III”.

Закриват се спирките:

- двупосочна „Балканкар АД“ с код 0564 и 0569 на ул. „Житница“ ;

- двупосочна „АП Земляне“ с код 0079 и 0080 на ул. „Житница“ ;

- двупосочна „ж.к. Красно село“ с код 0637 и 0641 на бул. „Гоце Делчев“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
meh преди 6 години
А всъщност ПРОМЯНА НЯМА. В поднесената информация само се удължават сегашното състояние със 6м. Ама кой учил за журнализъм, че да пише новини с разбиране...
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо нямаме денонощно метро ?Защо нямам нощен градски ? "Ми то, след 8 чисъ, саму пиянкити пу улицити".Пиянките и студентите, като мен, който работят нощна работа, защото студентскта стипедния е шега. Свършвам смяна в 24:00 и трябва да звъня на родителите ми, да ме карат. Мога да взема една таратайка за 800 лева, ама само аз липсва с кола по тези пътища .... Един автобус на всеки 30-40 минути ще е предостатъчен.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Го;яма ПЪРВОАПРИЛСКА.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИлинаТочно и аз това се зачудих! Освен това не са копирали като хората, липсва част от информацията: пише от 0:00 часа на... и после линии еди-кои си ще се движат...
17
9
 
8
 
! Отговори
ДЖОН преди 6 години
До Анонимен 8 Все ми се струва,че всичко е заради председателството-да покажем,че строим с парите,които получаваме.
16
3
 
11
 
! Отговори
Илина преди 6 години
Тази *** статия е преписана от един друг сайт,в който дословно съдържанието беше същото / преди около месец/. И за каква промяна на автобуси ми пишат, като те се движат по тези маршрути от няколко години вече!
15
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ превърнаха София в една кална разкопана клоака.
14
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да се строи и по-бързо, ама трайте за добро! Щото това е истината. Вижте Белград- беше преди 20-30г къде -къде спрямо София , а днес нямат и км метро, а моловете им са като от 80-те години. Ще ни гълтат пепеля....
13
9
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Прав е No8 хората за това време прокопаха тунел под Ламанша и пуснаха движението на влак и автомобили.. В София сме от 40 години и от както се помня все ремонти, ремонти на ремонтите.. Абе пълна скръб в сравнение с цивилизацията..
12
4
 
18
 
! Отговори
До До 8 преди 6 години
Наборе всичко е за добро,и всеки истински софиянец/не софийски жител/ го разбира. А за малките всичко днешно го имат за даденост. Как ще те разберат? Има и умни деца но те не висят по цял ден пред клавиатурата и не хленчат,а си,,коват" бъдещето
11
8
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Не те знам на колко си ,но явно си невръстен с тоя коментар.Ако мислиш че ЖП гарата,Ндк,булБългария,Патриарха,булТолбухин/ВЛевски,Цариградско шосе,Алея Яворов,комплексите и метрото от 70те и още и още , се построиха ей така за година две,значи още четеш,,Пипи дългото чорапче и Мечо Пух.Момче,момче,поживей повечко ще видиш много неща,а и като идеш посвета пак ще видиш. Преди 50 години София беше друга,след 50 също ще се промени.А приказки като твоите са на поколението с нета.Мисленето ви е увреде
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му мислят тези дето живуркат у село Княжево.
9
4
 
17
 
! Отговори
До Маймуната преди 6 години
Абе шушляк,ако остане на теб да разчитам,ще си умреме гладни.Къде има наше месо като 90% е внос. Вие си гледате и папате само за себе си.При така стеклите се обстоятелства ,от теб и такива ,,титани на мисълта " нищо не зависи.
8
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще затворят цяла София за да им е удобно на строителите.А те зор си не дават!Не съм видял такова нещо никъде по света-толкова дълго да се затварят булеварди!
7
7
 
12
 
! Отговори
Мачкай баце преди 6 години
Баце ще ви разкаже играта на софянци дано да издържи до края на председатеството преди да хвърли пешкира!
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хората денем ги е страх да се возят, той ревнал за денонощно метро, аве мноо сте зле. *** виж в колко държави е денонощно и тогава се изхождай по въпросъ
5
10
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До 4Аве кестен, при така стеклите се обстоятелства покрай кралете...кой щи дава на тебе месо бе ***??! Или в боксониерата ще го произвеждаш, да недава гocпод?!!
4
4
 
14
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Ти инжектира ли праситу ,интрадермално? Или караш по стария начин? Изрина ли му ***?Да не го хване Едемната болест.Грижи се,маани я София,вие по селата сте къде ,къде по гот!
3
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво на интересува мене София ? Аре сектер
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А денонощно автоматизирано метро, кога ? А, сетих се - никога, докто някой дебело чиче с фирма с 500 таксита, може да даде по 10 000 лева рушвет на хората, от който зависи, да го направят.