Градинка, паркинг или блато – от столичния кв. "Дружба"

Тревна площ край бл. 413 се превръща в своеобразен паркинг
2 апр 2018 13:15,
28
Градинка, паркинг или блато – от столичния кв. "Дружба"
Снимка: HelpBook.info

В презастроена София градинките и парковете би трябвало да бъдат поне малко опазвани от живеещите в столицата, но не такъв е случаят на много места. За градинка в столичния кв. "Дружба", която системно се ползва като паркинг, сигнализира HelpBook.info.

"Градинката в междублоковото пространство на бл. 413 и 414 в Дружба-2 от година се ползва за маневриране, паркиране за ремонтиране на автомобили", пише гражданин в платформата.

Оказва се, че шофьорите не просто използват градинката като паркинг, а всъщност маневрират върху нея, ползват я като пряк път и шофират върху близкия тротоар.

В резултат не само зелената тревна площ е превърната в блато, а и тротоарът и околността биват замърсени, защото колите разнасят със себе си кал и оклуи.

"Пешеходците вървят по улицата, тъй като тротоара е в кал до глезените. Допълнително тази свличаща се кал, съчетана с треви и листа, запушва шахтите на улицата и есенно време се образува езеро", пише още сигнализиращият.

т.н. е нужно подаването на сигнали, за да бъдат решени проблемите ни да стане по-лесно и достъпно. Твърде често обаче подаването на сигнали към отговорните е тромаво и трудно.

Тук на помощ идва HelpBook.info. Сайтът на Investor Media Group е платформа, на която граждани подават сигнали за нередности от всяко едно място в България. Така се осъществява възможност за публична комуникация с институциите и прозрачност при тяхното решение.

Всички изпратени сигнали и отговорите от институциите се публикуват в HelpBook.info, където могат да бъдат разгледани, споделени и подкрепени от останалите потребители на платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Кметицата е копче на ББ за раздаване на общестевени поръчки.София е безобразно зле въпреки парите които се вкарват. Причината е в това че общината отказва да налага ред. Колите отдавна са повече от законните места за паркиране в града и са в пъти повече от колите в подобни по размери и градоустройство градове в Европа.Затягайте режима че се заринахме в коли и "коли".
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да беше само в Дружба, щеше да е добре. В цяла София състоянието на кварталите е потресаващо. И докато в Бургас и Пловдив почти всеки месец едно такова кално поле се превръща или в асфалтиран и уреден паркинг пред блока, или ако е в зелена регулация става градинка, то в София тънем във все повече кал. И всичко това въпреки 1,5 милиардния бюджет. София е градът с най-неприветлива градска среда в кварталите (а и не само), в който аз съм бил.
3
1
 
18
 
! Отговори
Nona преди 6 години
Един ден гледах как някаква лелка си белеше глава лук от балкона невъзмутимо и спокойно-това в Бъкстон
2
14
 
10
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Това са колажи и поредната провокация на комунистите и г-жа Лъжа. И освен всичко друго не е евро-атлантическо. Или може би това е хибридна атака на Русия. Не е възможно това да е истина. Аз вярвам на Лили и Бойко та и дори на Цецо с 6-те апартамента дето са купени отспестените закуски. И Фандъкова ми се кълне, че в София е по-добре от Брюксел, Рим и Стокхолм или дори Москва.
1
1
 
18
 
! Отговори
man преди 6 години
прасета в ***. хвърлят си *** през прозореца, карат през градинките, а когато се опиташ да организираш да се почисти всички изчезват. сами сте си виновни, никой не ви е длъжен.