Момиче припадна и почина в двора на училище в София

Лекарите бързали, но не успели да направят нищо
Обновена: 3 апр 2018 10:10 | 2 апр 2018 23:05, Екип на Dnes.bg
147
Момиче припадна и почина в двора на училище в София
Снимка: архив, БулФото

17-годишно момиче е починало в двора на столичното 96-то училище в квартал "Люлин".

Девойката е припаднала, след което е била извикана Спешната помощ. Приятелите на момичето са в шок и обвиняват медиците в забавяне, съобщи БЛИЦ. Стигнало се е до напрежение и се е наложило на място да пристигне полиция.

"В 20.09 часа получаваме сигнал за припаднало 17-годишно момиче в 96-то училище в "Люлин". В 20 20 колата ни е била на мястото на инцидента, на 11-та минута сме били там, лекарите ни са взели разстоянието от централата на "Бърза помощ" на "Сточна гара" до "Люлин" с максимална скорост, екипът ни е реагирал веднага на обаждането", заявява говорителката на ЦСМП-София Катя Сунгарска.

За съжаление при пристигане на място е установено, че момичето е починало. По всяка вероятност девойката си е глътнала езика и това е довело до трагичната развръзка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
3
 
! Отговори
агуш преди 6 години
Така е било писано
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо какво медицинско лице в 8 часа вечерта. И само в *** е много важно да има медицинско лице в училище или градина. В цивилизованият свят идва СПЕШНО медицинска помощ за минути. В чужбина съм, едно дете припадна на двора със сърдечен проблем, пило и енергийна напитка. Хеликоптер дойде за минути. Какво щеше да направи ако имаше мед. лице в училище. Много просто. Нищо.
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осложнен менингит?
110
0
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
До ДокторчеПравилно си се кръстил така.Няма такова нещо като "гълтане на езика".Има падане на корена на езика и всеки с елементарна здравна култура знае какво да направи при такова състояние!!!Да не говорим за истински лекар!!!
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам от гълтане на езика или от наркотици е станало това. Как така да припаднеш ей така и нали. Оф дано кажат да разберем.
108
0
 
6
 
! Отговори
Стилиян преди 6 години
Бог да го прости момиченцето :(
107
0
 
9
 
! Отговори
не четете преди 6 години
ваканция е, часът е 8 вечерта, тези деца просто са си висяли там, така че училището няма как да се обвинява. Гълтане на езика - такова нещо няма, както и преметнала ми се е жила (журналистически тъпотии). За да стане толкова бързо при толкова младо момиче или е нещо вродено или нещо са предобрили с аверите. В колко е подаден сигнала и кога е стигнала линейката е друг въпрос, но ако наистина за 11 минути и само са констатирали, тя си е била вече пътник. Жалко за момичето
106
0
 
13
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Толкова ли нямаше кой да и бръкне в устата да и извади езика.Едно време имаше ''първа помощ'' в училище точно заради такива ситуации.
105
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До питанчоПри толкова малко линейки в София пак добре,че е пристигнала. Не са виновни лекарите обаче и колкото по-негативно е отношението към тях толкова по-малко ще помагат.
104
5
 
5
 
! Отговори
питанчо преди 6 години
Колко е бърза" Бързата"помощ , или е на принципа "Бързай бавно".Жалко за детето .Бог да го прости.
103
0
 
10
 
! Отговори
?! преди 6 години
До ангелТъп ли си? Не четеш ли? 20ч, какво медицинско лице в училище. Да не говорим, че е пролетна ваканция. Децата са били на двора да си лафят сигурно, а не на училище. Да почива в мир детето..
102
7
 
4
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Нали във всяко училище има медицинско лице за първа помощ , къде е било тогава ????
101
0
 
12
 
! Отговори
Натито преди 6 години
Най-вероятно причината е в новите трудно различими дроги. Смъртни случаи или кома още при първи прием за някои организми. Все повече деца се паралицират или умират от тях.
100
2
 
6
 
! Отговори
Докторче преди 6 години
Няма такова нещо, като гълтане на езика. За да почине в толкова ранна възраст, най-вероятно е била с ритъмно нарушение на сърдечнтата дейност
99
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости, горкото дете!
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че си е глътнало езика детето е само едно предположение. Сутринта казаха, че майката е пристигнала преди линейката. И тя не е могла да й помогне. Учителката каза буквално" Угасна в ръцете й". Да почива в мир!
97
5
 
4
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Не пише Бърза Помощ да са извършили реанимационни действия. Само са констатирали смъртта, че за какво отиват там, да имитират дейност?
96
1
 
32
 
! Отговори
един преди 6 години
Пресичах бул. Сливница, когато видях линейката - определено й бяха настъпили *** на газта.
95
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Училището дава много неща, но въпросът е кой колко иска да си вземе. И на финансова дисциплина ги учи, и първа помощ да дават, и правата си да разпознават и знаят. Обаче ученикът не е ваза, за да я напълниш с вода. Насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш...Поругаването на учителите и училището не е от полза най-вече за родителите и учениците.
94
4
 
22
 
! Отговори
преди 20г преди 6 години
Като бях ученик ходихме на гражданска, ходихме на учения за военно положение и на обучение за оказване на първа помощ. Във всяко училище имаше сестра и зъболекар.