Убежище за софиянци: При бомбардировка – в метрото!

Над 40 км линии могат да скрият столичани при бомбардировка
2 апр 2018 20:15,
107


Проверката на бомбоубежищата на територията на Софийска област, община Самоков и община Ботевград ще тества сирените и гласовите команди в случай на екстремни ситуации. В аварийни моменти трябва да потърсим най-близкото укритие, за да запазим живота си.
 
Смята се, че на територията на София има изградени над 500 такива скривалища, но повечето от тях са в окаяно състояние. В случай на бомбардировки най-сигурното място в София е метрото.

Затова софиянци може да се укрият в 40 км линии на метрото - 34 от които са подземни, пише Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според специалистите София е опасана със стотици бомбоубежища, а тяхната точна бройка се пази в тайна. След втората световна война започва изграждането на укрития и в жилищните блокове, които могат да издържат на химическа атака.

Поддръжката на тези укрития изисква подмяната на уплатненията на вратите на всеки 12 месеца. Проверката и резултатите за състоянието на укритията трябва да бъдат готови до няколко седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
15
 
! Отговори
НА КОЙТО МУ СЕ МРЕ преди 6 години
НА КОЙТО МУ СЕ МРЕ ДА ХОДИ В МЕТРОТО ПРИ БОМБАРДИРОВКА:D :D :D Аз съм си в мазата
73
1
 
17
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Убежище за софиянци: При бомбардировка в метрото!-----Дано никога не се наложи да ползваме метрото като бомбоубежище!
72
0
 
10
 
! Отговори
ХАХАХ преди 6 години
Крийте се на Жолио Кьори :D :D :DОнзи ден това си мислех - ако пуснат една атомна бомба в София, в метрото ни ще се завихрят ЗВЕРСКИ УРАГАННИ ВИХРИ, способни да разкъсат човешки тъкани.Освен това има изобретени оръжия, които могат да проникват през земна маса. МЕТРОТО НЯМА ДА ПОМОГНЕ НА НИКОЙ - САМО ЩЕ ИЗМРЕМЕ ТАМ.Крийте се по мазите. Само това е спасението!
71
2
 
4
 
! Отговори
i3vodut преди 6 години
Prosto preodolejte straha si. Ni6to pove4e. Vqrvajte i se molete. Ne6tata ot koito se strahuvate ne se slu4vat v nad 90 prozenta ot slu4aite dejstvitelnostta. 3amislete se. tova, ot koeto 3se strahuvate bi vi se slu4il0 naj-mnogo edin put, no broq na putite v koito se strahuvate 3a tova e pone 4tetiri 3naka pve4e. Po-razionalnoto e da se pomolite na Gospod Isus Hristos da ne se slu4va. ot horata ne o4akvajte sigurnost. kolkoto mozete da im datete tolkova mogat i te-toest nikakva
70
0
 
21
 
! Отговори
паляк преди 6 години
Абе кой ще ви бомбардира България бе? Нямаме армия, нямаме нищо! По-беззащитни сме о новородено! А и вече сме си окрадени отвсякъде и няма какво да ни вземат! Успокойте се! И да стане война ние само ще слушаме как нашите политици ту подкрепят американците, ту руснаците или някой друг (щот политиците ни са продажни ***). Най-опасното е ако се използва ядрено или химическо оръжие в близост до България! И все пак няма как ние да бъдем глава цел! Даже второстепенна (като виждам колко сме жалки)
69
0
 
22
 
! Отговори
Истината. преди 6 години
При такива ситуации най сигурно е в провинцията. В България е пълно със високопланински села сгушени във гористи месности и са далеч по беозпасни от подземните бункери вградовете. Дори и при трета световна война хората във тези села ще оцелеят. Там има прясна вода, храна, убежище. А във гората ставаш невидим.Най опасно си е във големите градове.
68
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метрото, но московското е строено като вид бункер, дълбоко и изолирано, източници на вода, ток и прочие, нашето е полуоткрито, а радиацията ще премине вътре за норматив. Защо занимавате с неверни неща хората.пп. като вали дъжд капе в станциите....
67
1
 
20
 
! Отговори
Пичоа преди 6 години
Кат паднат бомбите бегайте към Витоша ако не искате да ви погребат у дупката наречена метро...
66
2
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Кой по точно ще ни бомбандира? и Да се запасяваме ли с консерви?пп. Борисов да каже
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метрото е чудесно бомбоубежище за всякакъв вид бомби от Балканската война.
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никаква логика да бъдем нападнати защото бомбандировките струват милиони.Цяла война милиарди.Нашите политици могат да се купят за по една за жълти стотинки.За това армията, бункерите и плановете за евакуация са излишни.
63
1
 
15
 
! Отговори
До 66 преди 6 години
Стига глуппсти, във всяко метро има баничарници, лавки и Easy Pay. Ще оживеят докато мине радиацията. ^.^
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варненци ще се крият в премиерския газов хъбь, ако го построят.
61
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ядрена ракета е изстреляна от крим към софия. разстоянието тя изминава за две минути. но да приемемч , че за това време всички са се скрили в метрото. ракетата пада на пл. народно събрание и изпепелява целия град.Всичко е радиоактивна.софиянци излизат от метротно и... какво точно ще правят?ЩЕ УМРАТ!
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А останалите българи,къде?
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ще ни нападне,нали сега сме с Раша?Пак американците ли?Заедно с ЕС.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите руски Миг-ове стават само за парад,няма да могат да се отлепят от земята.Пак ще плащаме за този дето духa.
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно заради бомбандировките е грешно да се държи ракията в гаража!Поне 200 литра алкохол в мазето и заровени дамаджани за бъдещите поколения е шанс за спасение. Югославския опит бе поучителен.
56
1
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Ква въздушна тревога вееее, падат няколко ракети и сме чао всички
55
4
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Каква стана тя?;))) Великата външна политика на Бойко Борисов, начело на ЕС, доведе до това, отново да си изпробваме, дали сирените са в изправност: "Фиууу, фиууу, внимание, внимание, внимание, внимание, въздушна тревога, въздушна тревога, въздушна тревога..." Да ви говорят, тия подготовки за нящо;)))