Убежище за софиянци: При бомбардировка – в метрото!

Над 40 км линии могат да скрият столичани при бомбардировка
2 апр 2018 20:15,
107


Проверката на бомбоубежищата на територията на Софийска област, община Самоков и община Ботевград ще тества сирените и гласовите команди в случай на екстремни ситуации. В аварийни моменти трябва да потърсим най-близкото укритие, за да запазим живота си.
 
Смята се, че на територията на София има изградени над 500 такива скривалища, но повечето от тях са в окаяно състояние. В случай на бомбардировки най-сигурното място в София е метрото.

Затова софиянци може да се укрият в 40 км линии на метрото - 34 от които са подземни, пише Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според специалистите София е опасана със стотици бомбоубежища, а тяхната точна бройка се пази в тайна. След втората световна война започва изграждането на укрития и в жилищните блокове, които могат да издържат на химическа атака.

Поддръжката на тези укрития изисква подмяната на уплатненията на вратите на всеки 12 месеца. Проверката и резултатите за състоянието на укритията трябва да бъдат готови до няколко седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом оцеляваме години наред бойковия геноцид, значи ще оцелеем и при бомбардировки, не се тревожете.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвим се за война май, а?
32
7
 
10
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ПО-ГОЛЯМАТА част от Софийското метро се намира на 6-7 метра под земята и не виждам каква защита от бомби може да бъде
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха. В кой век живеете господа управляващи. Ако ни запукат онези дето Дянков щеше да ги пляска няма да имаме време да станем от креватите.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой му пука за продажната ***, та чак да хаби бомби да я бомбардира.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това метро, дето капе при първия дъжд то ли ще е убежище?!? леле-мале. то първо ще се събори. по-голям шанс има в подземията на високите сгради. метро е супер некачествено строено и не може да се разчита на него. както и на всичко, строено през мандата на буда.
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А който не е до метрото - в мазето, до бурето с ракия.
27
2
 
3
 
! Отговори
31Берлин преди 6 години
Ли знаш кой пръв наврял хитлер в бункер и влязъл у берлин ! ПОТЕН И РАССИЯ ЕБОО ТЕЕЕ ЧУКУНДУРИНО ***
26
2
 
3
 
! Отговори
БИАД преди 6 години
Слизам в Биад при 3та световна искам жените на пайнер и само потенца малечкии там ша мий бонбоубежищетооо да мрем от *** виски и дрога бал съм го ужовота хехехе
25
12
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Явно Путин се е изнервил, че му се изплъзваме от мъртвата хватка и ше ни сипе от преоценените си бомби, сделани нескопосано в СССР.
24
5
 
9
 
! Отговори
25Демократ преди 6 години
Аве тоз Путин се намеси и в изборите в Америка отрови и шпионина ...ае въоПщо лощ човек тоз Путин. Сигур и в задръстванията в София надува клаксоните постоянно да изнервя сичкии сигур и в градския транспорт се пъха да се бута и копа дупки по бг пътищата
23
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** рашани могат да ни бомбандират, да умрат дано всичките.
22
2
 
5
 
! Отговори
До Демократ преди 6 години
Ти па де я виждаш през тоз криф макаронтъз демокрация гасиму слабоумника 😃😃😃
21
2
 
7
 
! Отговори
Стар преди 6 години
Тия гдето се бутат и свирукат не са софиянци,а,, софийски жители".И още до 89та ни водеха от фирми и предприятия на ,,нашите"бомбоубежища.В цяла София /особенно в центъра,под президенството иДондуков чак до младежкияг театър и мавзолея е пълно с тунели/
20
24
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Ох, трябваше да изгоним руските дипломати, не се знае какво може да се очаква от Путин след химическата атака в Англия. Путин губи подкрепата на народа си и е готов на всичко. Много е вероятно да отиде по-далеч от химически атаки и да ни бомнардира, може би още не е късно да изгоним руските дипломати и да покрепим нашите евроатлантически партньори, само те могат да ни защитят, на бомбоубежищата които бяха съсипани от комунистите не можем да разчитаме!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййййй колко хубаво!Веднага да започнат да падат бомбити.Шси стоим в метрото и шси слушкаме чалга.
18
4
 
18
 
! Отговори
Боце преди 6 години
Боце да не търси бонбоубежища ми да взема да търси начин да разтрогне секви догорки с туй Американочифутско НАТО че само агресия сеят по светъ иза демокрация говорят дрън дрън пенке ле нема демокраця не разбрахте ли боонации
17
3
 
20
 
! Отговори
некой преди 6 години
Фъндъчкова вече е обявила 'обществена поръчка' за напечатване на определен брой билетчета за метрото - "при атомна атака". Те ще се продават в клубовете на Герб за заслужили гербери (примерно - носил чувал с бюлетини на избори и така нататъка). А за останалите - при атака - да си купят чершаф и да се запътят бавно към гробищата...
16
1
 
8
 
! Отговори
Опаа преди 6 години
'На умрело куче нож ше вадиш !?' Ей така ми звучи бомбардировка над Софя хехе ...само ако изпадне некой парчоляк от руска ракета се пазето че ше съборят тез кьорави Натовски установки и туй то Бойко ше си го потупат по рамото а янките обратно зад океана. Тфа е друго нема.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в другите градове, къде ще се спасят хората като убежищата са много малко и в ужасно състояние ???