Убежище за софиянци: При бомбардировка – в метрото!

Над 40 км линии могат да скрият столичани при бомбардировка
2 апр 2018 20:15,
107


Проверката на бомбоубежищата на територията на Софийска област, община Самоков и община Ботевград ще тества сирените и гласовите команди в случай на екстремни ситуации. В аварийни моменти трябва да потърсим най-близкото укритие, за да запазим живота си.
 
Смята се, че на територията на София има изградени над 500 такива скривалища, но повечето от тях са в окаяно състояние. В случай на бомбардировки най-сигурното място в София е метрото.

Затова софиянци може да се укрият в 40 км линии на метрото - 34 от които са подземни, пише Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според специалистите София е опасана със стотици бомбоубежища, а тяхната точна бройка се пази в тайна. След втората световна война започва изграждането на укрития и в жилищните блокове, които могат да издържат на химическа атака.

Поддръжката на тези укрития изисква подмяната на уплатненията на вратите на всеки 12 месеца. Проверката и резултатите за състоянието на укритията трябва да бъдат готови до няколко седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ше ни бомнардира? ЕС? ЕС само да спре парите и България издъхва. Русия? Русия само да врътне кранчето и България е блокирана, всичко ще спре да работи, хората ще се колят на улицата за храна, защо да се бомбардира.
13
2
 
5
 
! Отговори
селянина с колелото преди 6 години
Ааааауууааааииееее ! Там там там у метрото та да ги затисне от раз.
12
3
 
14
 
! Отговори
Паси преди 6 години
Паси ще ни защити. С едното голо тяло шъ зариве и застене пред траекторията на КинДжал, Сармат, Броненосец. В краен случай шги замерва с прашка, на дръжката ще е инкрустирано знамето на НАТО. Затова ли бяхме по площадите? Махнахме ракетите на СССР, а дойдоха ракетите на НАТО.Не можахте ли да бъдете независими, без чужди воиски в БГ.Шест бази на НАТО има в БГ.Не Метрото, ами Марс няма да ни спаси.А че сме обект на нападение, сме обект, щом имаме структури на НАТО.Винаги страда народът!
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ми ядат коджа сики софиянци... От провинцията поздрави.
10
7
 
8
 
! Отговори
Нъсъизлагайти преди 6 години
Никоя серьозна дръжава нема си хаби бомбите за София! Само някой заблуден арабел лузър купен от цру ислямска държава да не си палне фитила насред лъвов мост да издумка сума столичани в повече че ми жал малко за тех - нестига де пренаселени се бутат и свирукат по кръстовищатата все и бързат за нящу! Квото и дай то .
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам думи до какво падение се стига, само и само да се замажат гафовете на управляващите. Трябва да си чисто луд да се връзваш на тия партенки.P.S. В случай на пълномащабна ядрена война, няма нефронтови държави. Дори да си ни при чем, все тая.
8
2
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Аве това да не са ви бомби от 2та световна война, че да се криете в метрото? Днешните кинжал например, знаете плювнята ни набеди за фронтова държава протви Русия, влизат по есклаторите и ви бумкат където и да сте.
7
3
 
10
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Кой че боНбардира Софя бе Бойкооо то у туй пренаселено с *** гето сами че се изтепате пък кой да те бомбардира като даваш дупе на всеки ! Що да те бомбардира !? Ко ше спечели ? Хеле де сме по средата ко изпадне нещо помежду Русията кат гледа да обезвреди всички американски установки дето е заобиколена тугаз освен да падне нящу и тъз софя нал' е столица фсе пак хехе 1во ф столицата очаквайте и други градове хехехе
6
2
 
19
 
! Отговори
Цъкцък преди 6 години
Вай вай ! До там ли нъ докарахте ве маскари още помня Монката Паси как му трепереше брадичката и рев рива за туй пусто НАТО дет па бомбардираха любимия ми Белград после тц тцеми ся ше ни се връща от нейде значи
5
1
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Мертото? То е строено със съвсем друга цел.. Там ще е масов гроб за горките хорица, които си мислят, че ще намерят спасение от евентуални бомбардировки :(
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази изкуствена истерия започва да ми омръзва.
3
5
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Софиянците ако не умрат от бомби ще умрат от глад и студ при бомбардировките продавам къща на село 5 декара във двора има закопан фургон отстрани със 1,5 метра бетон и арматура ф20.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето модерни бомби са проектирани да взривяват подземия...
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Убежище за софиянци: При бомбардировка в метрото!"Така държавата ще икономиса пари за погребения.