Един квартал, много проблеми: "Горубляне" и неуредиците му

За лоша инфраструктура и мръсен въздух сигнализира HelpBook
Обновена: 4 апр 2018 11:28 | 4 апр 2018 11:20,
33

Снимка: HelpBook.info


Мръсен въздух, инфраструктура в лошо състояние и натоварен трафик са само част от проблемите в кв. "Горубляне" в София. За проблемите на квартала пишат живеещите там в HelpBook.info.

На първо място проблем е с централната пътна артерия, която минава през квартала - ул. "Самоковско шосе".

"Той е главен път за Самоков, Боровец, Пасарел, Кокаляне и Панчарево. Освен това през него минават и много автомобили за Младост и Дружба. Всичко е добре, но инфраструктурата не е пипана от 70 години", пише в сигнала, изпратен към платформата HelpBook.

Живеещите в квартала искат конкретни мерки - цялостна рехабилитация на пътя, удобни тротоари за пешеходци, велоалея до близкото метро и налагане на правила на автокъщите, които в момента заемат тротоарите.

Друг проблем е и тежкият трафик, който минава през квартала. Ежедневно от там минават камиони и тежкотоварни автомобили, които не само разрушават инфраструктурата, а и замърсяват околната среда. При всичкият този прах обаче кварталът се мие веднъж годишно.

Именно за мръсния въздух е и друг сигнал в HelpBook.info.

"Направих си труда всеки ден в продължение на близо 1 месец да правя скрин шот от телефона, със снимка от сайта airsofia, където ясно се вижда качеството на въздуха в града. Сами можете да забележите, че в кв. "Горубляне" винаги е много по замърсено от останалата част на София", пише сигнализиращ.

Кварталът е именно едно от критичните места в столицата. Много от живеещите там се отопляват на твърдо гориво, но тежкият трафик, разрушената инфраструктура не помагат на ситуацията.


Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.