Един квартал, много проблеми: "Горубляне" и неуредиците му

За лоша инфраструктура и мръсен въздух сигнализира HelpBook
Обновена: 4 апр 2018 11:28 | 4 апр 2018 11:20,
33

Снимка: HelpBook.info


Мръсен въздух, инфраструктура в лошо състояние и натоварен трафик са само част от проблемите в кв. "Горубляне" в София. За проблемите на квартала пишат живеещите там в HelpBook.info.

На първо място проблем е с централната пътна артерия, която минава през квартала - ул. "Самоковско шосе".

"Той е главен път за Самоков, Боровец, Пасарел, Кокаляне и Панчарево. Освен това през него минават и много автомобили за Младост и Дружба. Всичко е добре, но инфраструктурата не е пипана от 70 години", пише в сигнала, изпратен към платформата HelpBook.

Живеещите в квартала искат конкретни мерки - цялостна рехабилитация на пътя, удобни тротоари за пешеходци, велоалея до близкото метро и налагане на правила на автокъщите, които в момента заемат тротоарите.

Друг проблем е и тежкият трафик, който минава през квартала. Ежедневно от там минават камиони и тежкотоварни автомобили, които не само разрушават инфраструктурата, а и замърсяват околната среда. При всичкият този прах обаче кварталът се мие веднъж годишно.

Именно за мръсния въздух е и друг сигнал в HelpBook.info.

"Направих си труда всеки ден в продължение на близо 1 месец да правя скрин шот от телефона, със снимка от сайта airsofia, където ясно се вижда качеството на въздуха в града. Сами можете да забележите, че в кв. "Горубляне" винаги е много по замърсено от останалата част на София", пише сигнализиращ.

Кварталът е именно едно от критичните места в столицата. Много от живеещите там се отопляват на твърдо гориво, но тежкият трафик, разрушената инфраструктура не помагат на ситуацията.


Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
нищто не знаете преди 5 години
До Мафияпожецето ниви беха откраднати от Дружба и Младост като не знаеш не говори
27
4
 
4
 
! Отговори
12345 преди 6 години
До Горубляне man 25:Обаче за времето от миналото, за което говориш Горубляне е било село. Не забравяй това! Но, пък има квартали на София, които са квартали, когато Горубляне си беше село и все още е, нищо, че се пънете да сте квартал!
26
1
 
2
 
! Отговори
12345 преди 6 години
До Анонимен 28:Баба ти с кринолина не те е научила да пишеш грамотно. Да не би да е работила като бъзикня ханъм в някой бордей около пристанището, а?
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ЛИ СА ИЗБРАЛИ СОФИЯ ЗА СТОЛИЦА? ГОЛЯМА ГЛЕШКА.ТРЯБВАЛО Е РУСЕ ДА БЪДЕ - ЕВРОПЕЙСКИЯТ ГРАД.КОГАТО МОЯТА БАБА СЕ Е РАЗХОЖДАЛА С КРИНОЛИН И ФРЕНСКИ ШАПКА ПО КРАЙДУНАВСКИЯ БУЛЕВАРД И Е ХОДЕЛА ВСЕКИ МЕСЕЦ ВЪВ ВИЕНА ИЛИО БУКЩУРЕЩ, ШОПИТЕ СА ГАЗЕЛИ ГЪСТАТА СОФИЙСКА КАЛ СЪС СВИНСКИТЕ СИ ***.
24
1
 
5
 
! Отговори
haha преди 6 години
До Горубляне manами то от 1 350 000 май над милион сте от скоро .. ама това е друга тема ;)
23
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ще добавя и пътя към "София сити логистик парк' . Пълен отврат ! Столица, 21 век ! Друг път....
22
3
 
6
 
! Отговори
Горубляне ли?! преди 6 години
В центъра на селото има светофар на Т-образно кръстовище. Караш си по Самоковско шосе, виждаш, че светофарът ти свети зелено тръгваш да минаваш, но в последния момент дивия горублянец изкача от страничната уличка на червено - Той, най-великия не може да изчака 1 минута. Сега същия този иска инфраструктура? Каква инфраструктура за такъв, по-добре затвор, за да стане евентуално човек. Същото изскачане го парвят от всички странични улици на шосето, за да се вмъкнат обратно в селото в някоя пряка.
21
5
 
4
 
! Отговори
Мафия преди 6 години
До Горублянския селянинПрав си, отскоро живея в София - от около 63 години, откакто съм се родил. И да злобен съм към автокрадците, защото и моята кола пострада около 15 пъти от горублянската мафия. Често минавам през Горубляне и не мога да имам никакво съчувствие към селяните там. Нали ги виждам и сега какви ги вършат по пътищата в селото.
20
2
 
5
 
! Отговори
Мафия преди 6 години
Забогатяха горублянци и поискаха да живеят по-нормално. Забогатяха от продажби на ниви и от автокражбите след 1989-та година. Всеизвестна е горублянската автомафия и това не са автоджамбазите от автоборсите, както се опитва да ни залъгва тук един. То с просто око се виждаше откъде идват и къде се връщат автокрадците. Този феномен - да забогатееш престъпно и да се опиташ да живееш по друг начин - да живееш добре с престъпно придобитото, го има навсякъде по света.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво искат тия селяни? Асфалтираха им пътя скоро и паркират на него както си искат. Мързи ги да ходят 100 метра. Полицията ако ги разчисти от около спирките на автобуса и проблема ще се оправи.
18
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
До До 15 123Нямах това предвид.А това, че ми писна да слушам за селяни и кварталци...и избиване на комплекси.
17
2
 
5
 
! Отговори
Мафия преди 6 години
След 1989-та година горублянската автомафия се развихри и не остана неопоскан автомобил оставен на улицата в околните квартали като Младост и Дружба. Сега забогатялите с кражби горублянци искат по-добра среда. Ами платете си за нея, достатъчно много откраднахте.
16
2
 
2
 
! Отговори
До 15 123 преди 6 години
Голяма разлика има между село и квартал най-вече по отношение на финансиране и самостоятелност за взимане на решенията.
15
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До +++Какво значение има дали е квартал или село??? Все хора живеят..има и добри и лоши..Истината е,че е ужасно натоварено и мръсно.И трябва да се направи нещо да се реши проблема, т.к. има много деца в квартала ,а няма дори нормални детски площадки.
14
1
 
1
 
! Отговори
ККК преди 6 години
До АнонименТе щото Кому ниските са цвете за мирисане, 500К софиянци и 2500К пришълци и мутри - това е проблема
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало било проблеми в Горубляне, ами ще има, така е при управлението на ГЕРБ.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемите на София започнаха откакто банкянския бек стана кмет - затова тури след юрдечка за да запази статуквото. Първо ще ви дигнат данъците а после цела софия до Самоков платена зона за да може гепенето да продължи!
11
10
 
11
 
! Отговори
Тиквеник преди 6 години
Е , много ясно , бе батенцаНали сами се хвалехте, че "Там, където свършва закона, започва Горубляне"Нали е важното , че сте У СОФЕТОЩом не ви харесва, се преместете на някое уредено място с чист въздух - Сен Тропе, Плама де Майорка, Кайманите, Карибите - свят широк.
10
0
 
21
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Аз бих казал, че проблемът в Горубляне започва още с начина на връзка на Самоковско шосе с Цариградско шосе. Толкова милиони хвърлиха там, а так и не направиха детелина или нещо подобно. Сега там са два светофара и колона започваща от Цариградско шосе, вкл. и локалното към магазин Метро. После наистина следват многото автоборси, които са поне двойно повече от поносимия максимум, който може да има там. Следва лошо регулиран светофар, а после е центъра на селото (сега го наричат квартал), където
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на Горубляне започва още от Автоборса Горубляне-бул. Самоковско шосе No.1 Не зная дали има по неудачно място за автоборса.