Софийският затвор е блато – потъват затворници и охрана!

"Другаде да се изгради нов, който да покрива европейските стандарти"
Обновена: 5 апр 2018 23:02 | 5 апр 2018 22:52,
25
Софийският затвор е блато – потъват затворници и охрана!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Владимир Пелов и Радослав Колев са получили помощ отвътре при бягството си, тъй като оръжието, което са използвали, е минало през стените на затвора и е попаднало в ръцете на поръчителя. Бегълците са знаели точно къде ще спре транспортът. Контролът е слаб, защото съставът на затвора е безхаберен, а част от него се е обвързал със затворниците.

Още по темата
Така коментира казуса с нашумялото бягство от Софийския затвор бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев. 

"На тези хора единственото, което им е в главата, е как да избягат. Към тях трябва да се подхожда много по-радикално. Трябва да бъдат изолирани, още повече, след като се е знаело, че готвят бягство. Затворниците трябва да имат униформа, за да могат да бъдат разпознати при бягство. Както и да знаят, че са отделени от обществото", подчерта гостът в "Денят ON AIR". 

Според ген. Василев, Централният софийски затвор трябва да бъде разрушен из основи. 

"Някъде другаде трябва да бъде изграден нов, който да покрива европейските стандарти. Това няма да струва плашещо много. Сега този затвор е блато, в което потъват и затворниците, и охраната. Там върви приказката, че в затвора ще вкараме и кораб, стига да минава река", отсъди бившият директор пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софийското правителство еблато за разчистване .
17
0
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
на всички по веригата ОТГОВОРНИ за това че са ДОПУСНАЛИ подобни гафове .Това на практика се нарича СЬЗДАВАНЕ НА ПРЕДПОСТАВКИ ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО! Народа няма нужда от ТЮФЛЕЦИ!!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
кьде ще се намира даден затвор ако такива тикви пазят затворниците.Вижте и на летището стана сьщото-тьп персонал-криминална дьржава.Липсва адекватна сьдебна система.Да не говорим за уредниците и законотворците,че те може да се окажат най-тьпите парчета!Понякога само като им слушам коментарите(сякаш чавка им е изпила мозька!)ми става лошо и едва ги трая.
15
3
 
3
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Затворът е в градът. Като избяга затворник като по чудо може да колне един гражданин и да и да му вземе колата. Ако затворът е в градът поне надзирателите не трябва да се излежават на кабината и да четат вестник а те трябва да са на високо със снайпер и навънка затворът да бъде ограден със снайперисти ще се редуват на смени. Снайпера ще види дрона и ще го свали. Като избяга затворник външните снайперисти ще му дадат един изстрел и затворникът ще е мъртъв. Поне да го отърват от мизерия лош живот.
14
5
 
1
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 6 години
Да са татуирани по челата с присъдите за да не могат да се скрият ...а като свърши мястото на челото се сменя главата ..
13
0
 
1
 
! Отговори
нормално преди 6 години
По новите стандарти , в градовете не се държи гарнизон , същото е и със затворите.Да построят един нов на 20-30км от софия, на нчмястото на някое старо поделение , а на сегашния парцел да построят подземен паркин със някоя нова административна сграда където да набутат я съд я кметства, че и те са в едни съборетини ...
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо не бягаха затворници преди 1989 година ?
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов инцидент от снощи. Затворник нападнал надзирател.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минетстерката Цунка Цачева довърши реформата в правосъдието ! В Софийския затвор вместо централен вход ще има ,, ЦЕНТРАЛЕН ИЗХОД "
9
0
 
17
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Ами там не беше центъра на София.Той не е построен преди 5-10 години ,а преди повече от 100.Те и други неща бяха изнън центъра,ама сега са.
8
3
 
14
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
В центъра на София затвор ?!? Не му е там мястото. Излезеш ли извън стената след 5 мин. си неоткриваем.
7
1
 
19
 
! Отговори
другаде трябва да бъ преди 6 години
"другаде трябва да бъде изграден нов" Най-добре в Германия. Не разбирам как ще се подобри положението като и в новия персоналът ще е същия. Той пак няма да е мотивиран, необвързан с престъпниците и т.н. Проблемът е в началството - огромни суми от бюджета се дават на съответните министерства, но се крадат. Партийците нямат намерение да работят за страната, а само за себе си
6
3
 
19
 
! Отговори
ТОЗИ ГЕНЕРАЛ преди 6 години
НАШУМЯ СЛЕД НЕСПОЛУЧЛИВИЯТ ОПИТ ЗА УБИЙСТВО НА ЕВАН ТОДОРОВ ДОКТОРА, КОГАТО ВМЕСТО НЕГО ЗАГИНА ОХРАНИТЕЛЯ МУ ОТ ВЗРИВ ПОЛОЖЕН В КОЛАТА ПОД СЕДАЛКАТА. ОТ ДОКТОРА ИЗПЛУВАХА СНИМКИТЕ СВЪРЗАНИ С "ЯХТЕНИЯ СКАНДАЛ" И НАМЕСАТА НА ЦАРЯ И МИНИСТРИТЕ МУ В САВОЙСКОТО ДЕЛО.ЗАМИСЛЕНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В САВОЙСКОТО ДЕЛО ДНЕС СА РЕАЛНО ИЗПЪЛНЕНИ ОТ СЪЩИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ В ИТАЛИЯ ЛИЦА. Не някой друг , а точно ДОКТОРА убит малко след това посочи човека от снимката за извършител на първият опит за покушение.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е навсякъде а не само в софия
4
2
 
26
 
! Отговори
2 млрд бюджет? преди 6 години
Да им слагат гюлетата на крака и да ги видим какви са пъргавелки тогава - и фитнес обурудване не им трябва - малко по-дългичък синджир и да си ги вдигат гюлетата както си искат - мъртви тяги, разкрачи,клекове.... и надзиратели не трябват - един електроженист на входа и един с ъглошлайф на изхода и готово...
3
5
 
9
 
! Отговори
гого преди 6 години
къде ги видя тез 120х. МВР 60х с школите, инст по психология, пожарна и Гр защита, реално полиция 24х
2
0
 
22
 
! Отговори
Край преди 6 години
А добър ден. На цената на парцела в Банишора някъде извън София ще се построи нов перфектен затвор с всичките му защити и охранителни системи. На мястото му може да се направи сткрахотен квратла близо до центъра и метрото.Ама в България за да стане нещо трябва да го каже Борисов. Тия мишоци под него само си зимат заплатките.
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че нов бардак със стари к..ви не става.