"Усещаш ли лицемерието си": Вегани vs църквата и убийците на животни

"Крайно време е църквата да заклейми убийствата на животни"
5 апр 2018 18:30,
189

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Легално убийство на бебета", "За някои робството никога не е свършвало", "Убийството на невинни няма оправдание", "Страданието не е добра храна", "Усещаш ли лицемерието си" - това са част от призивите на Български вегански съюз, който организира поредна акция, този път пред Светия синод днес от 18:00 часа. Поводът - убийството на животни като цяло, както и покрай големи религиозни празници и безразличието на църквата към тези прояви.
Още по темата

"Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза. 

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните, включващи жертвоприношения на животни, и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
41
 
! Отговори
Чакала преди 6 години
Ами защо не отидат да протестират пред хралупата на някоя мечка или пред бърлогата на вълк,или още по добре пред някой лъвски прайд.Те също убиват животни и то немалко.Но в този случай ще има много ла...***:)))
115
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хич не са невинни Тея агънца. Искаха целия отбор и само шум вдигат.
114
9
 
33
 
! Отговори
Anonimous преди 6 години
Само като чуя глагола "базикам се" ми става ясно каква е интелигентността на тези хора. Колко хора умират всеки ден докато някои се интересуват от живота на риби и прасета?! Животът е устроен така. По-силният изяжда по-слабия. Това е част от хранителната верига. Поради каква причина само защото едно малцинство не консумира месо, трябва всички да се откажем? Това е право на личен избор. Или би трябвало...защото дори само на зеленчуци да искаш да караш, не можеш да си го позволиш.
113
8
 
33
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Веганите вместо само да квакат да дадат разумна алтернатива на яденето на месни деликатеси. Да излъчат учени които да изобретят салами и колбаси без месо, но със същия вкус и хранителни качества. И не от соя 94% от която е ГМО. Тогава ще приема исканията им за разумни. Щото така всеки може да вика забрани това, забрани онова. Забранено е само агресивното поведение налагащо мнението им като единственото правилно. Досущ като гейпарадите.
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирин е в беда!Спасете го сега!
111
4
 
10
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
До Мишо.***, глупостите ти не минават!Ние ще продължим да се борим за Пирин, въпреки платените лапачи от трапезата на Цеко!Не можеш да приобщиш веганските глупости към идеята за опазване на природата!
110
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, консумацията на изцяло растителна храна намалява възможността на интелигентността да расте,факт. Липсата на витамини води до това. Но има начини и без месо да се набавят. Вегетарианството е добър вариант. Дано тази масова омраза намалее някога..а защо не и да изчезне. Всеки решава сам за себе си.
109
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако хората трябаше да са вегани, нямаше да имат кучешки зъби! Поздрав от Дарвин за всички вегани!
108
5
 
41
 
! Отговори
До 111 преди 6 години
Абе умнико, да те нарека, да не споменавам други думи... Научен факт е, че ако си гледаш детето без да яде месо, то ще затъпее.Питай лекарите.В годините на глад и по местата, където поради някакви обществено-политически или икономически обстоятелства хората не ядат месо и/или са недохранени, се наблюдава масово снижаване на инттелекта им. Това е научен факт.Има още няколко критични здравословни причини човек да яде месо.Ти като не искаш, не яж, но защо се натрапваш на останалите?!?
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимките по плакатите са крадени. "Спрете това варварство."
106
43
 
9
 
! Отговори
Към месоядните преди 6 години
В самата Християнска религия няма нищо религиозно. Всичко е вързано с политиката. А вие ОВЦЕ, боядисахте ли яйцата..цъкате ли от възмущение, гледайки поредната емисия новини като облъчени? Обикаляте ли като *** със свещи посред нощ? Вярвате ли в насадена и набивана в човешкото съзнание хиляди години информация.Продължавайте да го правите,имат нужда от *** като вас. И, да..всеки да се спасява по еденично.Тъпо е и да се представя по такъв начин идеята за веганството, но толкова си можем..
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примитивно ниво на човешко съзнание.Всеки носи последствията си..още в този живот, но така не се отварят очите на хората.Едва ли това наистина са вегани с кауза.Вероятно наистина платени пионки.Единственото което мога да кажа е, че дори и веганския ни съюз е пълна трагедия.В развитите страни се действа по много по-интелигентен начин.С мълчаливи протести, с плакати за истината за зверствата упражнявани върху животни, с видеа от кланници и видеа разкриващи мизерията.Не чрез просташки протести!
104
11
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Безделници, същите които правят протест да Пирин. Хора без работа шантажиращи обществото.Отделно са мързеривци, неработещи хленчещи за пари от обществото.
103
4
 
16
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Аз не ям месо и поне за мен това е правилно и се чувствам много добре. Не се опитвам да натрапвам мнението ми на други. Всеки да яде каквото желае и му е вкусно и да не му натрапват друго, същото е и с ***.ята. Весели празници.
102
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост еволюцията е подминала мнозина. На светлинни години сме от осъзнатост и съчувствие..
101
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тея са много нагли създанийца. Писнало ми е от хленченето на всезъможни активисти за щяло и нещяло. Няк'ви пубери изведнъж станаха по-умни от всички по всеки въпрос. Ще ми казват какво и как трябвало да харесвам, ям, говоря и т.н на всяка крачка. Подобни бастуни си подлагат домашните любимци на веганство, ще си подлагат и децата на същото, ама тръгнали за лицемерие да ми говорят.
100
4
 
25
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
Крайно време е мсеки да си гледа работа.Да не се натрапва на другия нещо друго.Всеки сам да си подреди живота.Да не се демонстлира нито с *** нито с курбани нито с веганство...Всеки да си върши каквото му е приятно само в къщи без да засяга другиТова са неща които не пречат за нищо
99
4
 
39
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Между другото, ФакДоналдс предлага само бургери с месо. Всички вогони да ходят на протест в Макдоналда! Православната ни църква НЕ продава бургери, долу ръцете от нея небългари.
98
7
 
29
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Вогони лицемерни, не чувате ли как пищят марулите, когато ги дърпате от земята????Не виждате ли ужаса изписан на листата им??
97
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския вегански съюз е точно толкава български, колкото омразния хелзингски комитет е хелзингски.Това са си просто чуждестранни аггенти, на които се плаща, за да разбиват обществот и нацията, да я превръщат в сива маса, която лесно се потурчва и манипулира от чужди интереси.Точно затова са се захванали сега да се напъват срещу църквата. Защото нейните принципи пречат да се насажда дирижираната от САЩ политика на содомия, разврат и товериране на вредни за обществото страсти.