"Усещаш ли лицемерието си": Вегани vs църквата и убийците на животни

"Крайно време е църквата да заклейми убийствата на животни"
5 апр 2018 18:30,
189

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Легално убийство на бебета", "За някои робството никога не е свършвало", "Убийството на невинни няма оправдание", "Страданието не е добра храна", "Усещаш ли лицемерието си" - това са част от призивите на Български вегански съюз, който организира поредна акция, този път пред Светия синод днес от 18:00 часа. Поводът - убийството на животни като цяло, както и покрай големи религиозни празници и безразличието на църквата към тези прояви.
Още по темата

"Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза. 

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните, включващи жертвоприношения на животни, и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
10
 
! Отговори
505 преди 6 години
Драги вегани,гледайте си в паницата и не семешайте на останалото човечество!Който иска ще стане веган. Който не,ще си остане нормален.
135
2
 
8
 
! Отговори
Борис преди 6 години
По дяволите, защо вие веганите си УНИЩОЖАВАТЕ ОРГАНИЗМИТЕ!!!🤔🤔🤔Храните се още по нездравословно без месо!!!😶😶😶
134
3
 
23
 
! Отговори
!?!?! преди 6 години
Веганите ядат белите дробове на планетата, спрете ги със закон !!!
133
2
 
7
 
! Отговори
До Чакала преди 6 години
Браво, със сълзи се смяхме на твоето писание!!! Право в десятката и с невроятен хумор!
132
5
 
5
 
! Отговори
Луди вегани преди 6 години
Не знам за чалга певиците и глутена, но има хора, които наистина страдат от непоносимост към него и глутенът е с фатални последствия за тях, вреден е толкова, колкото ухапване от пчели за алергичен към пчелната отрова. На същите тези хора месото и яйцата са им крайно необходими, за да си набавят витамините, които се съдържат в житните култури. Не смесвайте страдащите с обезумелите вегани... Да, с тлъстите меса не бива да се прекалява от една възраст нататък, но птичи меса и риба защо не?
131
3
 
21
 
! Отговори
Мисли с главата преди 6 години
Тъй наречени "вегани", в природата има кръговрат, на земята има месоядни, тревопасни и всеядни. Едни служат за храна на други.приятно или не, така е устроен живота. Борете се със самоизяждането, с експлоатацията, с алчноста, срещу войните, въоръжаването, бедноста.... Не си затваряйте очите пред истинските неща и не се занимавайте с глупосту.!
130
9
 
10
 
! Отговори
D Matansky преди 6 години
О моля ви се тези тъпотии със "убийството на бебета" са пълна глупостЖивотните там си живеят живота в пълен кеф и когато идва ред да ги убият дори не ги "измъчват" защото става бързо - касапите ги мушкат в разни органи и нерви за да ги убият максимално бързо и безболезнено
129
10
 
21
 
! Отговори
матей димитров преди 6 години
Преди повече от 5000години БОГ казва на човека:Коли и яж,кръвта на животното да изтече в земята.Забележка:Тогава в зеленчуците не е имало нитрати
128
24
 
9
 
! Отговори
Неочаквано тъп. преди 6 години
Християнин съм но по смешни и чревоугоднчески празници няма в другите религии,не познавам почти будизма но бих искал да се родя такъв.То ядене на агнета,риби, прасета,и всичко смятано за по нисше от човека което се движи че трябва да бъде изяснено.Всеки който има разум нека да се замисли.
127
9
 
17
 
! Отговори
Здрав и прав преди 6 години
Да спра да ям риба,да спра да ям свинско,телешко,пилешко,патешко,заешко...Тези момченца и момиченца ,луди ли са?
126
8
 
43
 
! Отговори
Умен преди 6 години
Чета коментарите и не мога да спра да се смея!Скъпи вегани, ако си мислите, че само животните страдат сте в голяма грешка! Поставете се на мястото на невинната марулка, която вие ядете! Нея не я ли боли, че някъв веган, който се мисли за нещо повече от нас, я дъвче до припадък! Позамислете се малко!
125
6
 
30
 
! Отговори
Кр. Николов преди 6 години
Защо тези, не желая дори да ги назовавам, нарушават моята свобода и нарушават конституцията, като протестират срещу моите верски и религиозни разбирания. С моите действия аз не нарушавам законите и не се намесвам в техните разбирания. Като гражданин на тази държава, държа прокуратурата да се самосезира по случая!
124
6
 
31
 
! Отговори
Нас преди 6 години
Това е много сериозно заболяване на психиката явно,някой от тези тревопасни,така се увличат,че умарят децата си от глад Нагли,нахални и си мислят,че светът се върти около болните им амбиций
123
3
 
33
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Тези радикализирани вегетарианци централа имат ли, да им организираме чеверме "пърформънс" за Гергьовден ?
122
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами горкичките зеленчуци, семенца и тревички, които тези безжалостни вегани така жестоко изяждат, за тях, кой ще се застъпи???
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZASHTO VSE REVUT ISE AFISHIRAT VEGANI TRANSSEKSUALNI IT.N. KAKTO NIE NE SE AFISHIRAME ,TAKA I VIE NE SE AFISHIRAITE .
120
6
 
44
 
! Отговори
Ани преди 6 години
От както свят светува хората ядат месо. Няма нищо лошо в това. Като сте вегани, яжте си тревите! Ние (болшинството) НЕ сме!!!
119
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Месо!Месо!Още месооооо!
118
8
 
31
 
! Отговори
Окото преди 6 години
Да а те никога ама НИКОГА не са яли животинско? Така е като те удари пубера ,я някои харесват Джъстин Биибър ,я някои се мислят за трети *** ,а други пък стават вегани. Лапай маруля с ракия и мълчи.
117
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уоу. .. Някой ял лк е телешка рибица, запържена до златист цвят в олиото, а след това обливана с разтооено масло, в което са оставени билки, та да предадат случва си на месото ?А за десерт, малко стриди с нескромно и скъпо шампанско ?Сори, ама докато не ми дадете адекватни заместители, ще си ям животинки.