Агресивно куче пред блок в "Гео Милев". Живущите искат решение!

Животното ръмжи и лае минувачите, алармира гражданин
13 апр 2018 21:05,
98

Кучета в двора на 71 ОДЗ в "Младост". Снимка: Helpbook.info

Агресивно безстопанствено куче е заплаха за част от живущите в блок в столичния квартал "Гео Милев". За това алармира гражданин в онлайн платформата HelpBook.info на Investor Media Group.

"Безстопанствено куче, маркирано от "Екоравновесие", е агресивно и е заплаха за част от живущите в София, кв. Гео Милев, ул. Коста Лулчев №60, вх. Д и Е. Някои от съседите го хранят пред вх. Д и отпред е невъобразима мръсотия. На няколко метра има детска площадка, която е единствена за няколко блока. Кучето е агресивно – ръмжи и лае преминаващите минувачи", пише до Столична община потребителят и настоява да бъдат взети мерки.

По думите му от "Екоравновесие" са ходили два пъти на място, но не са открили животното.

"Живущите в двата входа на блока сме заложници на безстопанственото животно, което заради криворазбраната доброта и "човещина" на някои съседи живее необезпокоявано и тормози малки и големи", заключва гражданинът.

Друг потребител пък се оплаква, че в "Младост" стопани разхождат кучетата си в двора на детска градина.

"Кучкарки около 118 СОУ си разхождат кучетата пуснати свободно и им позволяват да влизат в двора на 71 ОДЗ, за да си свършат физиологичните нужди на пясъчника и свободно да обикалят", сигнализира до Столична община гражданинът.

Той пита кога ще има проверки и глоби за безотговорните стопани.

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Ние пък ще отразим вашия сигнал, а медийното внимание е още един стимул за институциите да свършат работата си!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
21
 
! Отговори
Често се случва преди 6 години
Често се получава такъв проблем, но не защото кучето е агресивно. Вината е само в хората, които хранят кучета на обществено място и им създават усещане, че това е тяхна територия. В нашия квартал една баба хранеше куче на улицата, а не вътре в двора си и то налиташе на всеки, който минава. Това го правят много хора, които искат да имат куче пазач, но и да не се ангажират прекалено много с него. Зад всяка агресия на животното стои поне един безотговорен егоист.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива животни са за пазачи на някой двор,вместо да се вземат скъпи породи,чиито поколения после превръщат в това на улицата. Хем ще има някой доволен,че си има пазач,хем едно бездомно по- малко. Ами то затова името му е куче, а не рибка, всяко животно си има приложение. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората.Който не може да се грижи за животно и поколението му,да не си взема - просто е!!! Не е нужно другите да им сърбат кашите,също и животинките,които са зависими от стопанина си.
22
7
 
3
 
! Отговори
ceci_ преди 6 години
До ДениДени знаеш къде е, *** разреши проблема, поговори с кучето, по възможност всеки път когат хората от блока се притесняват или поемат поредната порция бълхи, бяс и кърлежи
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябват жестоки санкции за тези които отглеждат агресивни животни и ги разхождат на места приспособени за деца.и закони за всички които отглеждат животни..да се следят какви грижи полагат за животното...само сьс строги санкции и закони ще се разреши прблема.да се вземе пример от европеските дьржави
20
14
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Общество милеещо повече за кучета от колкото за човешкия живот заслужава една 20 мегатонна бомба.
19
12
 
1
 
! Отговори
Дени преди 6 години
Трябва да има начин кучето да бъде неутрализирано,но по възможност да не се налага физически действия,а да му се говори и говори...,докато не се укроти.Ако ли не,то да се заведе при ветеринар,и там да го излекуват от вероятен бяс.
18
13
 
16
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Кво му се мъдрите! Гръмнете го и готово.
17
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте да изяде пак някое дете или баба и тогава ревете по сутрешните блокове .Големи екоактивисти.
16
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие нормални ли сте бе,всичко стана вече ***,от едно куче да ревете и да се оплаквате.Ами решете си проблема бързо и окончателно ,тъй ли няма един мъж в квартала.Ами нахранете го с антифриз например
15
8
 
18
 
! Отговори
До www преди 6 години
Един кучещки живот е по-достоен от един зъл живот като твоя. Кучето поне е способно на някаква обич и преданост. А ти си способнО само на мръсотия.
14
6
 
1
 
! Отговори
Tedi преди 6 години
NA TOQ KENEF DARJAVA LI MU VIKASH. PFU...
13
7
 
11
 
! Отговори
dda преди 6 години
Хората са по-агресивни и зли от кучето със сигурност. Да се метнат от някъде и да си решат проблема. :) И те мирни, и кучето. :)
12
4
 
14
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Едно куче е много голям проблем,а явно престъпното ръководене на държавата не прави впечатление на тези "хора".
11
16
 
10
 
! Отговори
www преди 6 години
Избиване, никаква кастрация! И за стопаните им. До крак. Колко баби трябва да умрат и килко деца да са нахапани?! Що спят обшините? Долни кучкари.
10
11
 
9
 
! Отговори
Решението преди 6 години
Нахранете го ;)
9
15
 
18
 
! Отговори
Не разбирам преди 6 години
Не разбирам хората ( в частност бай-***). Убийци, крадци, мутри мачкащти цели населени места (сестри Галеви например) обаче най-им пречи някое изоставено гладно куче. Като го види в бай-*** се събужда желанието за мъст и справедливост. А това че някой му отмъкна живота бързо бе забравено.
8
5
 
2
 
! Отговори
Tedi преди 6 години
I vie shte umrete nqkoi den kato vsichki ostanali.
7
15
 
9
 
! Отговори
Истински злодей преди 6 години
Ужасен звяр.Освен това Гео Милев е село до София, а не квартал.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де какво толкова лошо има в това да го приспят?Нещо незаконно ли е ?Всеки които е имал някога домашен любимец знае че това е възможно най-хуманният да му спестите мъките.Първата инжекция го кара да заспи.Все едно ще го оперират.Едва след като е абсолютно упоено се преминава към другата процедура.Иначе другото какво е?Да го гледате как се мъчи докато не го сгази някоя кола или някой садист не му отреже лапите или отрови със сода каустик?Тва е болно и извратено.
5
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде точно е агресията в ръмжи и лае??? Тука има някакви новостоличани, които ги нерви съседката, която храни животното! Как пък никога не ме хапало и нападало куче. Не одобрявам бездомните животинки из града, но изопачване на ситуацията е гнусно. Да кажат подателите на сигнала как се отнасят с животните? Щото и йоркширски териер да замеряш и риташ ще те ръмжи и лае.