Културно ни е, в центъра на София... си късаме цветенца на воля!

Бдителен мъж подгони жена, решила да освежи дома си с цветя от градинка
Обновена: 17 апр 2018 08:55 | 17 апр 2018 08:50,
69
 

 

Posted by Mino Karadjov on Monday, 16 April 2018

Жена си къса цветя, засадени от общинската управа на София, а после се прави, че нищо не се е случило.

На тази гледка се натъква случаен минувач, споделил случилото се във Facebook групата "Забелязано в София".

Вчера той е минал край паметника на Съветската армия и е видял жената да изкоренява цветята в градинката.

"Отивам при нея и започвам: "Извинете, извинете", преминавам към английски: "Excuse me, excuse me, madam". Отговор - Няма! Изваждам си телефона и започвам да снимам, става ми ясно какво се случва", пише той.

Обадил се и на тел. 112, за да подаде сигнал за имуществена вреда над общинска собственост. От 1-во РПУ му казали, че пращат патрул и ще му се обадят. Обаждане той така и не получил обаче.

"Когато жената вече видя, че няма къде да ходи и отказваше да признае, че това е грешно или поне да каже едно: Съжалявам, се качи в едно такси с доста лют и явно подобен по манталитет таксиметров шофьор и потегли", разказва Мино Караджов.

Възмутен той пита: "Защо е нужно да живеем в гадна кочина заради такива хора? Каква пречка създават няколко саксии красиви цветя? Защо аз бях единственият, които направи нещо?"

"За тези, които ще ме осъдят за записите: Видео и аудио записването на публични места е напълно разрешено и далеч не смятам, че нарушавам нечий права, като го изобличавам в нарушение на закона. Бъдете активни, защото промяната трябва да дойде от нас! Промяната не е нещо, което ще падне от небето!", призовава той.

Много от коментиращите критикуват жената и са възмутени от действията й. Някои посочват, че в крайна сметка цветята не са толкова скъпи и може да си ги купи. Много подкрепят действията на мъжа и посочват, че само по подобен начин може да се спре подобна вандалщина.

Други пък откровено критикуват... всичко. Защото според тях не това е най-големият проблем в страната.

Е, промяната почва от някъде, нали? 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са си типични соц ценности - моето си е мое, чуждото е общо. И не, не са само цветята, каквото се направи и/или постави веднага се прибира, от някой много прибран човек - далавера да има. Аз хвърлям *** където ми падне, после рева че ми е мръсно, аз ходя на работа за да открадна каквото мога, после рева че се крадяло и имало корупция - бг манталитет.
17
3
 
22
 
! Отговори
Кино критик преди 6 години
Манталитет. В нашия блок един *** от Перник се засели и веднага си постави щайги да си загради паркоместенце. Та и тая женица - видяла цветя- набрала си.
16
7
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Така става, когато селяните масово се заселят в градовете, пак си остават селяни. Както пее Ицо Хазарта:" Селото се оказа тъкмо в града. "А София като се засели с най-много селяни, какво става ...?
15
4
 
10
 
! Отговори
Saki преди 6 години
Младежа става за репортер на господари на ефира
14
5
 
9
 
! Отговори
Ivaylo преди 6 години
Изчакайте няколко дни и клошарите в подлеза на СУ ще започнат да продават цветя.Действия от страна на институциите - никакви!
13
10
 
5
 
! Отговори
Тиквата е виновен преди 6 години
Герб докара народа до това да бере цветя, за да се нахрани. Тази жена ги бере, за да ги направи на салата.
12
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече минуси цъкате на пост 10 и 11, толкова повече показвате, че не умеете да степенувате по важност нещата от живота.Безсилието ви да се справите с тежките проблеми, води до насочване на гнева, агресията ви към себеподобните. Ще се затриете един друг за няма и нищо.Не е била "люта" жената, нито шофьорът. Лют е бил снимащият господин.Подавайте сигнали и като ви погледнат намръщени!
11
27
 
5
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
Е, този ако снима така жена ми и звъни за глупости на колегите ми ще му завра телефона , където слънце не огрява. Папарак - шизофреник е това. Комплексар , шизофреник смотан. Всеки нормален е късал цвете. Било кражба - ***.
10
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се самоизядете един друг за 1 цвете или 2 стотинки.
9
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, до там ли стигнахте, за цветенца и семенца да оплювате и да пишете?!Националната сигурност на страната застрашила жената!И като я снимате и подадете сигнал на 112, ще разрешите най- тежките проблеми на държавата!Това, което е направил този, показва каква омраза и готовност да се очерняте един друг носите в душите си. Вица за казана с българите!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред блока има места за растителност. И на съседите им казвам ще купим семена за цветя да не са тези бурени, а те ми отговарят като не ти харесва отивай на село. А аз им казвам, че съм от града и е нормално като има място за тази цел да се направи нещо хубаво. Но те не желаят.
7
5
 
19
 
! Отговори
Problem преди 6 години
И това е проблем, макар и по-малък. Друг пък ви разхожда кучето, което влиза при цветята и рови и унищожава 10 стръка цветя. Снимай такива куче-любители!!!
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всеки народ заслужава съдбата си"
5
4
 
54
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Точно това е най-големият проблем на България, да! Манталитетът на масовата част от населението! Население от дребни тарикати, които крадат цветенца, укриват данъци като взимат пари под масата, но същевременно плюят по лошите управници, че крадяли. Има и свестни хора и то не малко, разбира се. Но са малцинство. Въпросната женичка е една бедна заблудена душа, която живее в тотална мизерия, която сама си е заслужила.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това показва каква селташка държава сме.
3
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то със 120 лв пенсия 1 - 2 лева за семенца ли ще дадеш или за хляб ?
2
6
 
37
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Това ни е проблемът, да. Манталитет. Защото тази женичка няколко дни ще краде цветя, но ако има възможност, ще ви краде от пенсионния фонд, от личните пари и т.н. Ако може да си вземем. Има семенца, за 1-2 лева, ще си отгледа подобни цветя, но е по-лесно да ги отрови от земята. Днес краде цветя, утре каквото друго изпадне, защото такъв ѝ е манталитетът. Детето ми иска да ги къса, не ѝ давам.
1
53
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ако това е най-големия проблем на България, значи сме си супер държава!