Жежко лято за софиянци: Ремонти блокират 20 ключови места

От май затварят Графа, обновяват зоната около "Св. Ал. Невски"
26
Жежко лято за софиянци: Ремонти блокират 20 ключови места
Снимка: Булфото, архив

Големи тапи очакват софиянци и това лято. Столичната община е планирала да започне ремонти на 20 големи улици и булеварди. Отделно сериозни ремонти ще има и в кварталите.

"И тази година ни очаква тежък и интензивен строителен сезон с много обекти. Някои от тях ще се изпълняват и следващата година. Основните дейности ще се правят през юни, юли и август, но ще има обекти и с по-дълги срокове. Ще има сериозни затруднения в придвижването, затова предварително моля софиянци за разбиране и търпение", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "24 часа".

Още по темата

Акцент при ремонтите това лято ще е реконструкцията на трамвайни линии - по ул. "Граф Игнатиев", ул. "Каменоделска", бул. "Цар Борис III" и част от бул. "България".

За първи път парите за ремонт и изграждане на квартални улици се изравняват с тези за обновяване на големите обекти. Това лято ще започне и изпълнението на 2-годишна програма за ремонт на тротоари, която е за 10 млн. лв. За контрола върху ремонтите в кварталите ще отговарят районните кметове и без техен подпис няма да се плаща на изпълнителите, подчерта Фандъкова.

Тя определи като най-тежък обект цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев". Той ще започне на 8 май и ще се прави на етапи.

На 1 юли ще стартира ремонта на релсовия път при кръстовището на булевардите "България" и "Гешов". Още в края на май там ще стартира обновяването на подлеза. Очаква се и приключване на процедурата за избор на изпълнител за ремонта на бул. "България". Ако няма обжалвания лятото ще се ремонтира трасето между булевардите "Гешов" и "Г. Делчев".

На 1 юли ще започне последният етап от разширението на бул. "Монтевидео" - между ул. "Боряна" и бул. "Н. Петков", а от 1 юни разширението на бул. "Т. Каблешков" при кръстовището с бул. "Цар Борис III". След 15 юни ще се работи по бул. "Хр. Колумб", след 15 май - по Източната тангента. В края на юли ще се преасфалтира част от бул. "В. Левски" - от Ректората до бул. "П. Евтимий". Сред обектите са още: улиците "Ф. Кутев", "Могилата", "Солунска", "Цар Симеон",бул. "П. Славейков", тунелите при НДК и "Люлин", кръговото кръстовище на булевардите "Кл. Охридски" и "А. Ляпчев", а за разширението на булевардите "Ломско шосе", "П. Дертлиев", "Т. Каблешков" и "Рожен" се чака да приключат отчуждителните процедури.

След избор на изпълнител вероятно това лято ще стартират и част от дейностите по обновяването на зоната в центъра около храма "Св. Ал. Невски"

Около 164 млн. лв. ще инвестира в тези обекти Столичната община. Това са средствата за ремонт на големите обекти, кварталните улици, реконструкцията на трамвайни трасета и обновяване на две големи зони в центъра.

Фандъкова предупреди, че за несвършена работа или при лошо качество общината няма да плаща на фирмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Български тълковен речник: ФЪНДЪК, значения"Малко валмо памук, вълна, козина, коса и др. подобни."---Познайте сега, къде и е на Данчето фъндъка, с който е стана герберска кметица. Не е само в името.
23
4
 
5
 
! Отговори
КРАДЛА ФАНДЪКОВА преди 5 години
РЕМОНТИРА САМО ЦЕНТЪРА ЧРЕЗ КРАЗБА НА ДАНЪЦИТЕ НА ДРУГИ КОЛИЦГМ ПРИБИРА ПАРИ ОТ ЦЕНТРАЛНИТЕ УЛИЦИ И ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ГИ РЕМОНТИРАТ ФАНДЪКОВА ОТКЛОНЯВА ПАРИ ОТ КРАИНИТЕ КВ КЪМ ЦЕНТЪРА
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се че ще се ремонтира ЯКО.Все пак Бойко и Картофка са също хора.И те къща хранят.трябва да се КРАДЕ здраво.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ривиерата ремонти НЯМА!
20
1
 
6
 
! Отговори
Космодрум преди 5 години
Някой знае ли кога ще е другия край на света, че тоя мина 28 април го даваха края на света
19
1
 
7
 
! Отговори
Космодрум преди 5 години
Днес цял ден чакам да свърши света, ама нанайси... той деня свърши - КВО СТАВА?Нали уж 28 апр било края на света, АРЕ ДЕ
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак само в центъра и възловите кръстовища, нали Данке? Схемата за крадене и за замазване на електоралните очи продължава. А Цариградското няма ли да го козметирате за 20-ти път?
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Улица Първа Българска Армия,вчера четох интервю на заместника на Фандъка той пак я обеща ЗА ТАЗИ ГОДИНА както и ТЯ неколкократно *** нещо не я виждам а чух за 1 май начало ТА КАКВО СТАВА че нервите ни са изпилени!А другите улици и то по-големите 4,5 улици КОГА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ГИ ИЗКЪРПИТЕ ПОНЕ КАТО ХОРАТА И ТРОТОАРИТЕ!Фандък ни по асфалта може,ни по тротоара ДА ФФФЪРЧИМ ЛИ??ИЛИ ДА БЛОКИРАМЕ УЛИЦАТА,ЗНАЕШ КВО МАЗАЛО ШЕ СТАНЕ САМО ЗА ДЕСЕТ МИНУТИ??
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИнтересува ме Фандъкова кога ще я арестуват ?------------Когато арестуват Орешарски!
15
0
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Все пак благодаря за информацията. Беше ми полезна.Макар, че мисля че в статията биха могли да напишат алтернативните трасета.Все пак доста хора ще бъдем засегнати.
14
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Значи, ако замирише някъде в България на препечени кестени...да не се притеснява никой!!!80004
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано да правят тротоарите с асфалт като в Париж, че с тези плочки и фалшиви павета е катастрофа и най- вече корупция и кражби.
12
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Гурко е достатъчно широка улица за нормално движение на автобуси, може да се наложи забрана на паркирането. Няма друга по-близка до Граф Игнатиев, по която да могат да преминават автобуси, 200 метра е напълно приемливо разстояние.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така автобуси по Гурко. Там никога не е имало никакъв градски транспорт. И 200 метра от сегашните спирки са много. Те спирките по Графа са презз 300 метра.
10
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименЩе има заместващи автобуси по Алабин и Гурко спирките ще са на не повече от 200 метра от сегашните трамвайни.
9
6
 
13
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 5 години
Бах таз трамвайна линия по Борис 3 златна да я бяха направили по-евтино 'щеше да излезе
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересува ме Фандъкова кога ще я арестуват ?
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е аз как ще ходя на работа като ще ми спрат трамваите по Граф Игнатиев ?Фандъкова да ми върне остатъка от картата за градския транспорт или да ми даде пари за такси !
6
1
 
15
 
! Отговори
шоу преди 5 години
После ремонт на ремонтите и тн.до края на света......
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандък Сити вечно ще е в ремонти!