Трамвайните релси при Семинарията – паркинг! Актове, глоби... Кога?

Става въпрос за пространството между ул. "Стоян Михайловски" и пл. "Велчова завера"
19 апр 2018 08:50, Петя Славова
50

Зрител на Bulgaria ON AIR ни сигнализира чрез онлайн платформата "HelpBook.info" за нерегламентиран паркинг в източната част на кв. "Лозенец" непосредствено до Семинарията.

Става въпрос за пространството между ул. "Стоян Михайловски" и пл. "Велчова завера", където шофьорите системно паркират автомобилите си.

Шофьорите паркират буквално върху трамвайните релси. Столичният инспекторат непрекъснато налага глоби с фишове. Това обаче се оказва нетрайно решение на проблема", коментира пред Bulgaraia ON AIR кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков.

Той посочи, че е внесъл доклад в Общинския съвет за разширяване на "зелената зона" в района, която да обхване и това пространство, да се ограничи с колчета и практиката на незаконното паркиране да спре.

"Законът и в момента гласи, че въпросната зона е действащо трамвайно трасе. Всеки един от нас би трябвало да дава личен пример, да спазва законите и да не ги нарушава", категоричен бе общинскит съветник Симеон Славчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Паркираш на трамвайни релси - глоба с фиш. Паркираш на друго място, без да пречиш на движението - вдигане с паяк. Логиката е страшна! А би следвало да е обратното!
48
3
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Всеки трябва да може да отиде с кола някъде в София, вкл. и в центъра на София, да я паркира и да си свърши работата, заради която е тръгнал с колата. Това го няма сега в София, а по света го има. Тук не става дума за безплатно или платено паркиране, а за възможността да паркираш ня място позволяващо ти да си свършиш работата, за която си тръгнал. Най-простия пример са когато се наложи ремонт на нещо, който не може да свърши в рамките на часовете определени за платено паркиране в синята или зеле
47
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Заради корумпираността и некадърността на поредица кметове и общинари в София, сега някакви тук още с мляко около устата започнаха да издигат лозунги, че видите ли когато преди 100 години дядо ти си е купувал апартамент в Центъра на София, до е трябвало да предвиди, че след 100 години всеки ще е с кола и ще му трябва гараж!!! Я марш обратно на село, щом не искате да приемета живота в големия град!
46
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Някои още не са разбрали, че от десетилетия, даже и в България автомобила не е лукс, а необходимост, а всеки автомобил трябва някъде да се паркира, което е в интерес на обществото като цяло. Принципно в София имаше къде да се паркира, докато след 1989-та не започна едно безумно презастрояване на София, вкл. и върху съществуващите паркинги. Отделно, че се събориха много къщи с дворове и на тяхно място вдигнаха високи блокове с недостатъчен брой паркоместа в тях в услуга на строителната мафия.
45
3
 
4
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Всичко живо се е качило на кола и мисли, че му се полага безплатно пакромясто в центъра на София.По селата е пълно с паркоместа, дворове и гаражи...
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премахване на всики автомобили, тогава ще видите за какъв кеф става въпрос
43
2
 
5
 
! Отговори
Мобилен преди 6 години
Нека се разберем за няколко основни неща:Притежанието на автомобил не поражда автоматично право на безплатно паркиране! Земята в големите градове е скъпа, най-малкото защото е ограничен ресурс, изграждането и поддъжката на инфраструктура също е скъпо.Защо всички заедно да плащаме чрез данъците си изграждане на общински паркинги, които после ограничен брой хора да използват безплатно? Не е ли по-добре да подобрим градската среда, все пак всички имаме крака, но не всички имаме коли...
42
0
 
1
 
! Отговори
куко преди 6 години
До Джедай Мастърнадали, ако не бепе ***, щеше да знаеш, че парите отт зоната не влизат в съответната община.
41
0
 
3
 
! Отговори
тинк тинк преди 6 години
нищо н епречи точно там да с енаправи един малък подземен паркинг а отгоре да е парк нали както и под пл славйков и пл македония - руски паметник подземен а не набутани коли една до друго върху чакъл за който плащаш и ТЪ?ПАНАРИ С ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ И БАНИЧАРКИ ДА ОБИКАЛЯТ И ДА ГЛЕДАТ НА КРИВО
40
0
 
4
 
! Отговори
КУ<РВО ТЪ<ПАНА преди 6 години
така е като нема направени паркинги и хора които да мислят за градоустройство едно парко място е колкото половин апартамент по пазарни цени малко хора ще си позволят въпреки че всеки вече кара ауди и бмв в мадирд под площад колкото тоя под семинарията има 3 етажен подземен паркинг верно е че всека втора кола е ужулена ам проблем с паркирането нема МИСЛЕТЕ И ПРАВЕТЕ А НЕ САМО КУ<РВИ ПАРИ ИНТЕРЕСИ ДА СА ВИ В ГЛАВАТА С ГРЕШНО РАЗБИРАНЕ...
39
0
 
3
 
! Отговори
Кметска некадърност преди 6 години
Нещата не с особено сложни, но трябва да кмета не трябва да е некадърен както и общинарите му. По света, например във Виена, какво са направили за паркирането? Направили са паркомясто всяко възможно за паркиране място, т.е. същите тези места на които ние сега в нарушение паркираме, вкл. и по тротоари и тревни площи. Очертали са ги и чак тогава глобяват, ако се паркира в нарушение. Освен това имат безброй закрити паркинги - подземни и многоетажни. Там и тези линии щяха да са паркинг, докато няма
38
1
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Светът не е черно-бял, както си го представяш. Ти примерно пишеш (погрешно, но това е друг въпрос), че всеки, който си купувал апартамент и т.н. Да де, но апратмент купуват 1-2% от хората за примерно 10 години, а останалите си имат апартамент, закупен преди 10-20-50-100 години. По правилата в момента на закупуване, паркирането е било позволено и безплатно. Защо трябва да обвиняваш хората, че някакви като теб са променили правилата и да ги караш отново да си закупуват апартамент, но с паркомясто?
37
0
 
2
 
! Отговори
Д 36 преди 6 години
Като не знаеш какви са изискванията за паркоместа при строежа на блокове, защо се пънеш да пишеш?!
36
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До 36 ПсевдорРеалистИзобщо не си наясно с нещата и пишеш неверни неща. Вземи се поограмоти малко преди да пишеш.
35
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Нещата ще се оправят, когато всеки притежател на МПС разбере че никой не е длъжен да му осигури парко място, само защото е решил да има кола. Паркинги няма, защото няма търсене. Ако всеки който си купува апартамент вземе да изисква и паркомясто, нещата ще изглеждат иначе. Ако има търсене, в един момент строителите ще разберат че им е по евтино да строят паркинги а не блокове. Но никой не търси парко място, всеки търси апартамент, и си вика после ще му мисля. Ама после вече е късно.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 32Въпроса не е в номера на колата, а че майсторите от строежа започнаха да паркират там и повлякоха крак. всяка сутрин минавам с колелото от там и всичко беше наред, но точно когато започна изграждането на сградата, и хоп, кола след кола след кола
33
2
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
И аз съм с провинциален номер ВН , ама всеки път си спирам на платен паркинг , а паркиращите по тротари и градинки са предимно столичани СА , СВ и СО номера , така че не обвинявайте селяните щото тия големи сгради без парко места са баш на най-видните софиянци. Като Банкянския софиянец, драгалевския, мадридския , самоковската, червенобрежкия, оня спящия по паркинЗите др. подобни кореняци софиянци
32
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
По-съществен е въпросът: защо "управляващите" нещастната ни Столица ОТНОВО ИЗЛЪГАХА, че след завършване на кръстовището на Симеоновско шосе и алея Яворов?Защо премахнаха трамвай 9 пред Хемус? И какво стана с трасето на трамвай 6?А за трамвайното трасе, което Фандъчката прокара на два метра под прозорците на хората на Скобелев вече отдавна ми е писнало да пиша.Като добавим и терора покрай метрото и безкрайните ремонти, не ще да е пресилено, че софиянци са подложени на системен геноцид.
31
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Има решение и то за цялата страна, но не е популярно. Пример: рег. номер СН, РК, КН и .н., които плащат 15 лв. данък за МПС в родния си град, като дойдат в София, Пловдив и т.н. или си оставят колите в буферен паркинг (на символична цена) и ползват градския транспорт или си плащат за градска "винетка". Това е!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде видя действащо трамвайно трасе бе ***?