Зона с привилегии: Служител сте на МВР? Паркирането – безплатно!

Гражданин алармира за неправомерно паркиране на лични автомобили на полицаи
19 апр 2018 17:30,
28
Зона с привилегии: Служител сте на МВР? Паркирането – безплатно!
Снимка: HelpBook

Гражданин сигнализира Столичната община за неправомерно паркиране на лични автомобили от страна на служители на МВР върху зелена зона в центъра на София чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

"Многократно писах жалби и подавах телефонни сигнали до Центъра за градска мобилност във връзка с неправомерно паркиране на лични автомобили от страна на служители на МВР в района на 4-то РПУ. За съжаление, от Центъра за градска мобилност не предприемат никакви действия, а на писмените жалби не отговарят вече 2 месеца", посочва столичанинът в сигнала.

Той съобщава това, че служителите от 4-то РПУ паркират личните си автомобили на ул. "Крум Попов" и ул. "Св. Теодосий Търновски" без да заплащат такса "зелена зона", нито пък разполагат със стикер. В същото време никога не биват санкционирани от органите на ЦГМ.

Авторът на сигнала е приложил и две снимки, които са направени, след като служител на ЦГМ е сложил съобщение, че автомобилът е паркиран без да заплати дължима такса.

Зона с привилегии: Служител сте на МВР? Паркирането – безплатно!
Снимка: HelpBook

След това обаче никой не е дошъл да санкционира автомобила, поради причината, че той е на служител на МВР.

Гражданинът отбелязва, че това не е еднократен случай, а е "системно и ежедневно прекрачване на границите от тяхна страна".

"Става въпрос за десетки автомобили, не за единичен случай", коментира още той.

Столичанинът призовава правилата да бъдат еднакви за всички и допълва, че неговият автомобил винаги бива санкциониран, когато е паркирал неправилно.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Браво на гражданина... Единствения вариант да се вкарат в ред тея нехранимайковци е като се споделят проблемите с институциите и ги натискаме до последно да си вършат работата.
26
2
 
2
 
! Отговори
Моника Люински преди 6 години
МВР е организирана престъпна група. Отказвам се от Българско поданство. Няма да им плащам сметката. А като Данъкоплатец, се явявам техен работодател. Но вече няма да плащам. ЧАО...........
25
0
 
5
 
! Отговори
koko преди 6 години
Към дата 20/04/2018 МПС с ДКН CB7787BA и номер на рама W0L0JBF19Y1088318 няма активна граничназастраховкa"Гражданска отговорност"
24
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
На Братя Миладинови между Пиротска и Тодор Александров е същото.Има квартален,който не го пипат.Регистрацията му а Е. Отделно и златарско ателие,които също не си плащат,защото били "тук" и паркират по минимум 2 коли.Също няколко пъти съм подавал сигнал,но резултат няма.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази седемдесет хилядна орда ***, става все по-нагла с всеки изминал ден. То не се вижда колко е загубено, но винаги с претенции и все едно някой му е длъжен. Около първо рушветчийно, са същите мършички. Спират къде ли не, все едно са си на село, откъдето идват. Прескачат трамвайните релси да не ги удари тока, но иначе с картата и кой съм аз.
22
3
 
9
 
! Отговори
до дъртии преди 6 години
забрави за 70000 полицаи, 20000 униформени заедно с граничарите....не приказвай глупости,а военните въобще пък не ги слагай в далаверата, плащат наред кат попове....
21
1
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
В Германия патрулките плащат паркин ако спрат на такова място. После си отчитат разходите с бележките.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ся, ако за това ще правите проблеми, то да не ви казвам, че полицаите определено не се глобяват помежду си, при всеки удобен случай.Докато имах приятелка кука, да не ви казвам колко глоби съм оттървал само с "Здравейте, какъв е проблема, аз съм колежка" и вади документите... изведнъж проблем нямаше ; )
19
1
 
21
 
! Отговори
дъртий преди 6 години
В бг има 70000 минцифайки и 25000 военни, средно си уреждат по 3-4 талона за безплатно паркиране, сране, плюскане или возене. чиновническата *** е около 650 000 ***, това, кметове, заместник кметове, зам. зам на зам кметовете, секлецарки, дупедати с цялата им дворцова свита, данъчни, манъчки, бопаджии , слагаме и 2 5000 000 пенсионера, възрастни и деца без коли . при 7 000 000 калпака излиза че всеки 3-4 ти е тарикат за сметка на 2 000 000 данъкоплатци и редови/***/ граждани.
18
1
 
25
 
! Отговори
3M преди 6 години
Не плащат зелена/синя зона, не плащат винетки и ГО (нали колеги ги проверяват), изобщо нашенския милиционер има много привилегии и си ги отстоява, с помощта на безгръбначното правителство
17
2
 
18
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен Ако полацай направи нарушение на ЗДП, показва служебната карта на катаджиите и приятен път колега.
16
8
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Правилно. Цивилни полицаи дебнат Иванчева два часа в кафето, докато вземе порите. През това време плащат на паркинга. И докато платят Иванчева избягала с парата.Нали така ? Така е ...
15
1
 
8
 
! Отговори
Лозенец преди 6 години
Лозенец е зелена зона за нас проститеВип личност си държи колата на улицата без стикер или смс целодневно.До църквата Преображение господне направиха зона спиране забранено която е паркинга на My House вип място за всички техни клиенти и дори конуси слагат. Хитро е хем не е зелена зона хем полицията не ги вижда. Нагли псевдозаконни елементи и държавата им помага.
14
2
 
18
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Ами точно затова не управляват комунистите, сещаш ли се. Нали уж ГЕРБ бяха по-малкото зло, хората им се довериха. Щяха да осъдят Маслар.о.ва, тоя, оня...големи приказки бяха... забрави ли ги. Не е омраза това към тях, а гняв, породен от излъганото доверие! Защото вместо да се подобри нещо, то стана още по-зле. Корупцията и шуробаджанащината е в още по-големи размери. Надминаха всички преди тях
13
3
 
18
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
А, бе, докога ще ги търпим тия... Тотално гражданско неподчинение и това е... Започвам да си мисля, че съм някакъв малоумниик, дето само аз не съм в някаква схема в тая държава!
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До mbdjgАз съм проверявал, без гражданска няма как да минат но винетки не си купуват. Имам точно 5 приятели полицаи и никога не съм виждал цинетен стикер върху колата на нито един от тях!
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Попов А да не би да плащаха при комунистите??? Стига с тази омраза към ГЕРБ!!!
10
15
 
6
 
! Отговори
mbdjg преди 6 години
До ТошиА на теб кой ти е казал, че не плащат гражданска и винетка? Да не би да си ги проверявал?
9
34
 
7
 
! Отговори
mbdjg преди 6 години
А вие,какво искате тези служители да идват с велосипеди на работа ли? Все пак ходят на работа и не си паркират автомобилите в зелена зона за удовослтвие нито път ей така на разходка.Може би искате да си паркират автомобилите на покрива на районното?Не казвам,че останалите не ходят на работа с колите си и те също поради тази причина паркират автомобилите си в зелена зона.Редно е на хора,които работят в района на зелената зона да им бъдат издавани стикери,които да им позволяват безплатно паркиране
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данъци с привилегии: Служител сте на МВР? Облагане безплатно!