Топлофикация за надутите сметки през март: Коректни са, сметнете сами!

Формулата: Енергия+сградна инсталация÷дни x коефициент
Обновена: 25 апр 2018 15:33 | 25 апр 2018 12:45,
137
Топлофикация за надутите сметки през март: Коректни са, сметнете сами!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Сметките за парно и топла вода за март са изготвени коректно, съобщиха от "Топлофикация София" на фона на множество жалби на софиянци, че са сериозно надути.

Дружество информира, че изчисленията са направени съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване.

От "Топлофикация" съветват потребителите да се ориентират в месечната си сметка, като извършат последователно следните изчисления:

Още по темата

(Енергия отоплени + сградна инсталация за сезон 2016/2017) ÷ Брой дни с отоплени за сезон 2016/2017 (185 дни) x Брой дни с отопление в съответния месец (31 дни през март 2018 г.) x корекционен коефициент* актуална цена на топлинната енергия (79,98 лв./МВтч без ДДС).

От дружеството обясняват и как се определя корекционният коефициент, с който се коригират сметките за м. март 2018 г. във всяка отделна сграда:

Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2018 г. ÷ Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2017 г.

За база се приема реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите необходими данни, които да приложи във формулата, в информационната част на месечното съобщение към фактурата си, пише "Монитор".

От "Топлофикация София" ЕАД напомниха на клиентите си, че отговори на въпроси за начина на формиране на сметки клиентите могат да получат по всички канали за комуникация – на телефон 0700 11 111, в клиентските центрове, на e-mail: inf_r@ toplo.bg или info_r@toplo.bg, в чат платформата на сайта www.toplo.bg във Фейсбук страницата на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами направете си хоризонтална разводка на тръбите, сложете си собствен топломер на входа на жилището като мен и няма да мрънкате.Да ама не ви се дават 4-5 хиляди лева, нали ?Искате някой друг да ви го направи и ако може без пари.
39
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунзма ви научи да не плащате, а само да крадете. Имаше и за държавата да краде, и вие да си крадете и пак да остане, нали.Да, ама комунизма свърши - няма го, изпари се като пара.И ако още не сте разбрали, толкова по-зле за вас.А сега вместо да мрънкате се запътете към ИЗИПЕЙ да си платите парното, щото другия месец ще ви го спрат и целия летен сезон ще ви се трупа лихва.Така че наесен пак ще се оплаквате.
38
3
 
10
 
! Отговори
умници с и без ици преди 5 години
Не може да им се отрече перфектна мафиотската мисъл.Преди решението на съда за цената на билетчето да влезе в сила,вкарват нова наредба,която отново трябва да се обжалва....и така до края на света или на фандъкова и боре...
37
6
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Кой не произвжда бе. Ти наясно ли си въобще как се произвежда топлинна енрегия, как се пренася, как се доставя. Колко пари струва като суровини и труд да се произведе 1 гигакалория. Май не си много наясно.
36
14
 
7
 
! Отговори
СОФЖИЛФОНД преди 5 години
Селячеството е свикнало да живее на аванта и да прави ДАЛАВЕРИ. Затова изпада в амок, всеки път, когато трябва да плати за някаква стока или услуга, която ползва.
35
8
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Топлофикация София заседна като кост в гърлото на олигарсите, не можаха да я здъвчат.Топлофикация е гадна защото не умря като БАЛКАНКАР, ЗТМ РАДОМИР, БГА БАЛКАН, КРЕМИКОВЦИ, БТК. Не изхвърли стотици специалисти на улицата. Запази въздуха на София чист. Не даде своя принос за увеличаване на раково болните. И т. н. и т. н. ТС отдавна няма нищо общо със соца. В момента е напълно автоматизирано и компютеризирано предприятие. В него се извърши мащабна модернизация. Докато някои стачкуваха, скачаха по митинги и преливаха от пусто в празно, в ТС се градеше ежедневно, въпреки стопанската разруха на пр
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на ГЕРБ. Другия месец - тройни сметки. Само чанч за това робско племе.То е свикнало.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Капиталисти",но не в истинския смисъл,защото нищо не произвеждате,а сте просто крадци.Като ни крадете с т.н."услуги",не остават пари за храна и плащане сметки.А като няма живот пътищата са 2-скок от шестия апартамент или бухалка по тикви.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственик на Топлофикация е Йорданка Фандъкова. Така че вместо да лаете по форумите, отнесете исканията си лично към нея.Тя живее заради хората. Също като Шефът й с големия тумбак. Няма начин да не ви влязат в положението. Нали вие ги избирате.
31
0
 
16
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Пичове за съжаление увеличените сметки няма да повишат заплатите на трудещите се в Топлофикация - техните ще си останат една идея над дъното.... сега се събират пари за борда - да си раздават премии за десетки хиляди на човек, както всяка година...
30
4
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
А който иска да се откаже, а тия му разправят че не можело, какво е... с удоволствие няма да им ползвам миризливата услуга... миналата година 2 седмици посред зима без топла вода, лятото посред лято пак 20 дена... и за кво 150 лв на месец, аре да се махат
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разболявайки се 4, 5 пъти през зимния сезон ми излиза по евтино да давам за лекарства отколкото на топлофикация....
28
6
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Мая Манолова ще оправи проблема със сметките. Засега не ги плащайте.
27
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът само мрънка. Миналата година мрънкаше срещу ЧЕЗ че му били надписвали сметките, сега срещу Топлофикация. Въпрос на манталитет.
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяни що не си стояхте на село, а се домъкнахте в София.На село парно няма и ще сте си спокойни.Още не съм чул истински софиянец да се оплаква от парното.Само новодошлите селяни мрънкат.Хем искат да са софиянци, хем ако може така безплатно.Е, не става. Сори.
25
4
 
5
 
! Отговори
змей преди 5 години
ами аз мисля , че искат за няколко години с такива високи сметки да покрият загубите дето са трупани с петилетки безстопанственост ... то легенди се носят как се доставя гайка за 10лв в топлофикация , която иначе струва 0,50-0,60лв по магазините . и в държавните марици-изток е същата безстопанственост . не са виновни клиентите на топлофикация и работниците в топлофикация и мариците-изток , другаде е заровено кучето ;) ... ама пак идете на излет и не гласувайте :)
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти, соца свърши. Като ползвате ще си плащате. Това топло струва пари да се произведе. Газта е с пари, работниците в Топлофикация също не работят за тоя дето клати гората.Като не искате да плащате, няма да ползвате.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Личи ти, че вчера си излязъл от землянка. И че си греел мърлявите си телеса от паркета в апартамента, който държавата беше далла на роителите тиш - каскетаджии, дошли от задънената п ровинция да строят Кремиковци, за жителство и да те вкарат теб с 2.55 диплома в университета като дете на антифашист и верен на комунистическата власт. А сега да работиш в Топлофикация, като част от мафията.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, проЗДия *** пак някой го излъгал. Преди беше ЧЕЗ, после Софийска вода, сега пък Топлофикация.Що така всички те лъжат бе *** ***. Кой те хване и те лъже.Що така - да не би причината да е в теб самия, *** ?
21
3
 
2
 
! Отговори
янка преди 5 години
Само мрежовия маркетинг може да ни извади от мизерията.