"Горубляне": Кварталът с куп проблеми, които не намират решение...

Граждани продължават да алармират за различни нередности
Обновена: 28 апр 2018 12:19 | 28 апр 2018 12:12,
29
"Горубляне": Кварталът с куп проблеми, които не намират решение...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Преди месец ви запознахме с част от проблемите, които срещат жителите на столичния квартал "Горубляне" и за които алармират до институциите чрез платформата за сигнали на Investor Media Group HelpBook.info.

Още по темата

През последните дни постъпи нова порция сигнали за нередности в "Горубляне", първият от които е за лошото състояние на тротоарите в квартала и за проблеми с шахтите, на част от които са счупени или напълно липсват капаците, а други са запушени с гуми или с кал.

"По главния булевард шахтите за оттичане на водата са запушени - някои с гуми, други с кал. Тротоарите са в окаяно състояние", разказва подателят на сигнала и допълва: "Моля Столична община да направи план за цялостна рехабилитация на главния булевард".
 
Следващият сигнал набляга на проблемите с пътната сигнализация и тежкотоварните камиони, които преминават през кварталните улици.

"В "Горубляне" пътната маркировка е на изчезване. Освен това в квартала е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили, за което липсват нужните знаци и ТИР-ове, и огромни 20-тонови гондоли с инертни материали преминават през квартала", описва ситуацията сигнализиращият и отново следва апел към Столична община: "Много моля общината да вземе мерки".

Постъпи и сигнал за малка глутница от улични кучета в квартала, за които гражданинът разказва, че се навъртат в района на училището, като пак е отправена молба към Столичната община да бъдат взети мерки.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Горубляне е към община Маладост. Кмет е известната кметица на Младост и както можете да се достетите последен на опашката от предприемане на нужни действия по инфраструктура и поддръжка е кв.Горубляне.
24
0
 
4
 
! Отговори
до Бай преди 5 години
Обърни се към кмета на Добрич.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е кмет на Горубляне? Защо гражданите на квартала не натискат районните кметове да решават проблемите им?Нали затова са избрани.
22
2
 
4
 
! Отговори
младен преди 5 години
До БайБългария не е София но в София са се съсредоточили най-големите гърбави гепарди. Тук също така управляваща е първата придворна дама на вожда ни, така че тихо и плащайте.
21
1
 
2
 
! Отговори
Бай преди 5 години
Но въпреки това хората който живеят в регион Добрич продължава да внася своя дан в държавният бюджет и със средствата които постъпват от него се правят ремонти в София, пътища около София. А междувременно областта обезлюдява ,града се руши и средства за него няма. И така житницата на България бива тотално забравена до следващи избори а междувременно хората стоят без вода с дни заради едно държавно дружество ВиК което бива източвано от собственият си собственик. Държавна работа...!!!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стига ревахте беАко американците не бяха помагали на Русия и ако Хитлер беше превзел Русия , сега в Русия нямаше да има толкова голяма мизерия а щеше да има благоденствие ! Щеше да има магистрали по цялата дължина и ширина на Русия както е в Германия !Господ дава ,но в кошара не вкарва ! Господ е дал на руснаците огромна територия и много природни ресурси , но не им е дал кадърност да се възползват от тези Божи дарове !
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звънял съм десетки пъти до столичен инспекторат - резултатът е ясен. Тежките камиони определено са проблем, но те много често са собственост на местни. И въобще, най-големият проблем е в чипа. Но и трябва да се протестира. Без друго инстутициите вършат нещо само в краен случай.
18
1
 
2
 
! Отговори
Бай преди 5 години
Същият този град пострада от наводнение и хората не получиха обезщетения въпреки ,че за това наводнение беше виновна държавата и политиката и за контрол над язовирите и отдаването им на схемаджии. Същият този град не представлява интерес за инвсетиции поради факта ,че инфраструктурата която води до него е изоставена с години и не бива поддържана от държавата като вместо да се помисли за хората в града се мисли за хората в столицата и как те по лесно да стигат до морето в Гърция или Бургас.
17
2
 
3
 
! Отговори
Бай преди 5 години
България не е София и София не е България уважаеми медии и граждани на столицата. В страната има градове с много по лоша инфаструктура от София! Давам Ви пример с гр.Добрич който освен по избори не бива посещавам от политиците ни а след тях бива забравен бързо от тях. Та град Добрич до преди няколко дни бе останал за три дни без вода и това не е единичен случай , това е всекидневието на града. С дни града няма нормално водоподаване или то изобщо липсва.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До13 В Русия всички са с висше. Със средно няма.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФЪНДЪКА СТРОИ МЕТРО,"СТИГА НИ ТОЛКОВА",как може да сме толкова нагли да искаме НОРМАЛНИ УЛИЦИ,ТРОТОАРИ И МИЕНЕ!!Това за ФЪНДЪКА Е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА,ТЯ ПО Е ЛАЛЕТАТА,ТЕМЕНУЖКИТЕ И МЕТРОТО,ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И МЕТРОТО,УЧИЛИЩАТА И МЕТРОТО,ДЕТСКИТЕ ПЛОЩАДКИ И МЕТРОТО И НАЙ-ГЛАВНОТО-М-Е-Т-Р-О-Т-О!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Цветан КараилиевБай Цвятко , това че те интересува твоят град е много хубаво , но лошото е ,ако си въобразяваш и мечтаеш ,че твоят град непременно трябва да е по-хубав от другите ! Затова дадох като пример Москва ,столицата на една уж велика Русия , а тъне в мизерия ! Една велика Русия която притежава толкова необятни територии и природни ресурси не може да оправи изцяло дори столицата си Москва , а ние искаме София да е изрядна защото сме били в ЕС ! Кво като сме в ЕС ?!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на Горубляне започва още от автоборсата-отвратително място.Изобщо не и е мястото там а някъде извън града.Пречи на движението по Самоковко шосе.
12
0
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До стига ревахте беЩо трябва да ме боли нещо за Москва и предградията й.Мен ме интересува моя град!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стига ревахте беАбсолютно правилно ! В Русия дори военни с висше образование и техните семейства живеят в мизерия ! YOUTUBE -Къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там има много по-тежки проблеми от тротоари, шахти и маркировка. Въздухът е ужасно мръсен, постоянно задръстване по главната улица, абе въобще не е квартал за живеене, а за обслужване на коли и хора с коли.
9
4
 
8
 
! Отговори
стига ревахте бе преди 5 години
Я отидете в Москва да видите какви забутани квартали има , мизерия до шия ! Вие си мислите ,че цяла Москва е такава каквато е на Красньй площадь / Червения площад / и пред Кремъл ! В Москва има страшно много мизерия ! А за по-отдалечените места от Москва хич да не говорим , направо трагедия и комедия !В ютуб гледайте - Жизнь в России !
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горубляне винаги си е бил скапан квартал за живеене.Колкото и небостъргачи да му построят все тая.Там се ходи евентуално да си купи човек кола втора ръка и с тва се изчерпват прелестите.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не беше ли село това Горубляне?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е във всички квартали на София, дори има и по-зле, но за сметка на това цените на квадрат са ненормално високи. да ви имам и столицата и лукса и всичко! мизерия до шия!