Живот в тежък трафик, прах и шум: "Малашевци" на протест

Общината обещава проблемът да бъде решен до месец
Обновена: 28 апр 2018 13:54 | 28 апр 2018 13:52, Елка Василева
15

Пореден протест срещу замърсяването и тежкия трафик в столичния квартал "Малашевци". Жителите на района блокираха движението на едно от ключовите кръстовища за няколко часа, с искане да спре преминаването на тежкотоварни камиони през жилищния квартал, предаде Bulgaria ON AIR.

Живот в прах, шум и трафик от многотонни машини. А с трафика през "Малашевци" се увеличава пропорционално и този през Северната скоростна тангента на столицата.

След двумесечни преговори с общината институциите твърдят, че до месец проблемът ще бъде решен. И обещават, че до месец движението на тежкотоварни камиони ще бъде забранено с пътни знаци.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
За жалост Малашевци ще почкат меко-казано доста време докато нефункциониращата имитация на държавно управление стигне до адресирането на тяхните нужди...! Просто не разбират КОЛКО е скъсана страната реално, и колко управлението е дистанцирано и незаинтересовано от реална социална политика !
12
0
 
3
 
! Отговори
1,60 лева преди 5 години
Юрданка не е от този град и хич не познава нуждите му. Дори на работа не ходи. Освен това Много Краде. Това са фактите. При комунистите в очакване на Светлото бъдеще, пада Яко КражбА'
11
2
 
2
 
! Отговори
Беларус преди 5 години
Първото нещо, което българинът вижда в Беларус са добрите пътища, осветление, безукорна чистота. Паро, ток, вода, данъци сграда и такса смет - 62 лева. Алоу - 62 лева.Наем гарсониера в центъра Минск между 70 и сто лева. Бензин 1 лев, билет - 30 ст.Битова престъпност - НЯМА - отиваш в затвора ако откраднеш. Безработица - НЯМА. Кучета, бездомни, гета - НЯМА. 80% от стоките в Беларус са собствено производство - Алоу. Кутия Боро 2.50. Здравеопазване безплатно.Пък вие ми разправяйте за *** БГ
10
2
 
0
 
! Отговори
Гери преди 5 години
Каквото зависи от кметицата е направено! Тя е прекрасен човек!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЛАШЕВЦИ Е КВАРТАЛ, В КОЙТО ИМА НАЙ-МНОГО СОФИЯНЦИ.Е, ВЯРНО, ЧЕ НЯКОИ СА В ПОДЗЕМНИ ЕТАЖИ, НО ТАКА Е...
8
0
 
3
 
! Отговори
iadosan преди 5 години
Кмета Фандъкова УНИЩОЖИ кв. градинка в кв. Малашевци - ул. Пет могили..ул. Воднянка !!! Преди 6 год Фандъкова при строеж на колектор на Владаиската река направе градинката ПАРКИНГ и СКЛАД на строит материяли ! От тогава градинката е ЛИВАДА ! Г-жо Фандъкова...ЛИШИХТЕ от игри ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ ДЕЦА ! И заради това ГЕРБ загуби абс. мнозинство в СОС ........ПАНИМАЕТЕ ???
7
0
 
7
 
! Отговори
iadosan преди 5 години
Г-жо Фандъкова ! Малашевци е квартал на СФ от 1960 год. кв. Малашевци НЕ Е КРАЕН кв....НАМИРА СЕ на 3.5 км. ОТ ИДЕАЛНИЯТ ЦЕНТЪР на СФ - църквата св. Петка м-у ЦУМ..Шератон и Булбанк ! Крайни кв. са - Ив. Вазов...Лозенец....Малинова долина...Манастирски ливади ! Трафика през деня от коли ...камиони...ТИР-ове..реисове е по-голям от трафика на маг. ТРАКИЯ + маг ХЕМУС !!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Нека преди 5 години
Да им праят Иванчева за районен кмет, ще им напраят хубаво шосе и детски площадки със следващия подкуп, или пък да извикат варненския кмет то прекарва булеварди през всичко!!!!! Супер страна да се върнем от чужбина да се радваме на простотия след простотия. И Европа не може да ни оправи защото сами нямаме ценности и визия за това кое е правилно и кое не!!!!!
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЛА БАЛА, И НА ТИЯ СА ИМ ДАЛИ ПАРИ ЗА ДА СКАЧАТ(ДА ИСКАТ ДА ИМ СЕ СТРОЙ НЕЩО (МАГИСТРАЛА),*** НАЦИЯ ХА ХА ХА
4
0
 
2
 
! Отговори
И във Волуяк е така преди 5 години
Магистралата минава през селото, няма контрол на скоростта, на шима на колите и камионите, изкарват с тонове пръст на шосето, която става на прах и се стеле над селото
3
7
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Руснаците са виновни. За 45 години социализъм не построихме подземни тунели да облекчим трафика.Опукаха парите за кирливо НДК
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може всеки втори в България да се пресели в София и накрая да се излиза на бунт срещу движението и мръсотията. Тези двете неща се създават от хора, от много хора, които идват с много машини и много бръмбари в главите. Защо никой не протестира срещу бръмбарите?
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП-то яко налива пара в протести.