Отпуски, оставки... Арх. Румен Русев поема "Младост"

Владимир Клисуров излезе и в отпуск, след депозираната оставка
Обновена: 3 май 2018 13:15 | 3 май 2018 13:07,
40
Отпуски, оставки... Арх. Румен Русев поема "Младост"
Снимка: Архив

"Посочих, че не се чувствам готов за тази работа, образователният ми ценз е съвсем различен, не съм се занимавал със строителни процедури" - каза и.д. кметът на "Младост" Владимир Клисуров.

"Архитект Румен Русев и архитект Стефан Стефанов за мен са много компетентни хора. В случая, архитект Русев би могъл да се справи с естеството на работа, за което му благодаря", поясни той, след като преди дни обяви от профила си във Facebook, че подава оставка.

Така че начело на  столичния район "Младост следващата седмица ще застане архитект Румен Русев, който обеща: "Всичко, което е подадено по законов начин, ще бъде пуснато".

И.д.  Владимир Клисуров ще излезе в отпуска, докато разбере как може да се оттегли от поста си.

"Няколко дни съм в отпуск. Паралелно с това съм пуснал молба за освобождаване и се оттеглям. През това време господин Румен Русев ще е кмет с моя заповед, докато съм в отпуск. В отпуск съм до следващата седмица" - обясни той и уточни, че в отпуск ще бъде 3 или 4 дни, тъй като 7 май не е работен ден.

Още по темата

А доводите му за оттегляне от длъжност са: "Попадам в един казус, който има два пътя. Има стопирани строежи, а трябва да се разгледа кой проект по коя процедура е и защо е спрян.

В този момент ме поставят на мястото на Иванчева, като или трябва да разписвам документите, тоест да напускаме сума ти строежи, а другата алтернатива представлява дела заради неспазване на срокове".

Той бе категоричен, че се оттегля, защото не вижда как може да спре строежите по законов начин, както и уточни, че заместникът му Русев е по-компетентен и е отличен администратор, който би се справил с тази задача.

"Донякъде съжалявам, че попаднах в центъра на този медиен интерес, но район "Младост" има страхотни проблеми. Част от проблемите са бъдещи сгради", подчерта Клисуров.

По думите му оставката вече е официално депозирана, но приемането ѝ се оказва проблем.

"Наистина, малко технически е сложен въпроса с това кой всъщност е кметът на района, който би могъл да ми приеме оставката, изобщо като цяло е сложен въпросът - поясни той, цитиран от "Фокус". - 

Оставката ми е с днешна дата и не зная дали г-жа Иванчева би я приела. Не съм говорил с нея. Ако оставката не бъде приета по закона за местно самоуправление, по Кодекса на труда съм си пуснал заявление за напускане без предизвестие.

Това е моя воля, че искам да бъда освободен, не мога от нейно име да кажа дали ще я подпише. Сега съм с правата на кмет, технически следващата седмица, за да може в това време да се види какво ще става, съм в отпуска.

Паралелно с това съм си пуснал и молбата за освобождаване. Г-н Русев ще бъде с пълни права на кмет, през това време той е кмет на района. Аз съм го упълномощил с моя заповед, при мое отсъствие, той да ме замества.

Отпуската съм я пуснал на уведомителен режим към г-жа Фандъкова и е за следващата седмица. От друга страна съм на трудов договор, избран от районната администрация - съответно съм дал и заявление за напускане до районния кмет."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Айде, пребориха корупцията и сега може безразборните строежи да продължат спокойно..
18
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителни разрешения на килограм на промоционални цени обяви новият изпълняващ длъжността кмет в първата минута на встъпването си в длъжност.
17
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боци и Цоци филмово студио представя:Цел: административен служител, жена 1.60см, 50кгСцена: Централно кръстовище в СофияЗадържащ екип:25 полицаи от МВР София звено Кобра15 полицаи от Трафик звено Газела45 тежко въоръжени, маскирани агенти на ДАНС/БОБ/КНОПИ, БОКУ, ЦЕЦУ, ГЕРБУ и други агенции5 бронирани автомобила тип Хипо1 хеликоптер кръжащ над кръстовището1 самолет Спартан1 фрегата "Дръзкийй" поставена в бойна готовностОтразяващ екип:МВР пиктчърс, екипи на приятелски телевизии
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата постановка беше, ГЕРБ да покажат на ЕвропредЦедателите как се борят уж с корупцията и след това да сложат за кмет на Младост, техен човек - послушко.Както се казва - с един куршум два заека.Но като се има предви интелектуалното ниво на сценаристите, режисьорите и изпълнителите на ФАРСА, то за пореден път Бойко-Цветановците се провалиха напълно.
15
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ забърка пълна каша. Иванчева е кметица на Младост, тя не е отстранена и единствено тя може да посочи ВРИД/временен кмет/. Всичко друго е незаконно. Както назначаването на кмет от СОС или приемането на оставката му.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не можах да разбера защо не са я задържали като е ходила към колата си с торбата с пари. Разстоянието не е малко. Нали така са задържали посредника.Щеше да е много по-убедително да я хванат с парите в ръце.Не се ли страхуваха че по пътя към колата може да ги предаде на някой, скрие или да се разделят със заместничката?Май парите са я чакали в колата а дръжките на вратите удобно са имали маркираща боица!!!
13
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унизителния и показен арест на кметицата се изплаща многократно заради няколко причини, например:-хляб и зрелища за оскотелия ***-намек за хората които си мислят да скачат срещу ГРОБ и мафията-плява за помиярската преса на свинята-отмъщение на ГРОБ за унизителната загуба в квартал Младост-ясен подтекст >> ти унижаваш нас, ние ти смазваме живота
12
9
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Търси се кмет не да спира ,а да пропуска строежи.Все някога удобният ще заеме мястото , за което жителите на Младост не се съпротивляват
11
12
 
7
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Депозирай молбата си до Областния управител. Той ще ти я приеме и трябва да насрочи нов избор за кмет,ако Иванчева не се върне на кметското място. Мафията в лицето на агент Буда добре са усвоили приомите на ДС,как се отстраняват от властта неудобните и непослушните.
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Поискай и ще ти се даде" е казано в светото писание. А новият изпълняващ длъжността кмет е дълбоко набожен човек и се придържа стриктно към светите текстове.
9
10
 
18
 
! Отговори
Всяка преди 5 години
крушка си има опашка - всички маневри сочат че кметицата е била поръчана
8
9
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
"Парите, с които се опитаха да натопят Иванчева, всъщност са били поискани от Фандъкова. В последните минути планът се е променил и лакеите на Тиквата от КНОПИ, МНОПИ и другите безполезни организации, харчещи народни пари се е наложило да действат на пожар.Новината е от сутринта и я има по всички други сайтове.Както и интервюто с адвокат Марковски, в което казва, че има СРС-та, на които Дюлгеров увещава Иванчева да занесе лично парите на Фандъкова, но тя отказва." Лъжец - Манипулатор!!!!
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Появи се информация, че строителят с рушвета за кметицата и ЦЦ били близки. А като гледам начина, по който беше организират компромата, подслушването и следенето, както и медийната кампания след това - всичко много прилича на ушев-стил. Той е спец по такива акции.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате да видите как законово са подавани искания за строителни разрешения на "Полигона". Строят на един парцел, изпълват максималния кинт, който позволява да застроят 40 % от терена. Остатъка трябва да бъде озеленен. Да, ама не. Парцела се разделя, останалите 60 %, които не са застроени се оформят като нов парцел и за тях се иска ново строително разрешение, което при удобно назначен кмет, строителят получава. Далаверата е, че строиш два пъти повече от позволеното и имаш нула озеленяване.
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите за подкупа за били за Фандъкова, а целият цирк със задържането на Иванчева беше за да се отклони вниманието от истинския получатаел.Това го каза Марковски, има СРС-та, на които се чува как Дюлгеров увещава да вземе парите, а Иванчева отказва с думите "Ами дайте си ги вие лично на Фандъкова, защо аз трябва да ги нося"
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на специализараната прокуратура Пламен Георгиев е същият, който унищожи телефонните записи между Борисов и Танов за Мишо Бирата.Мотивът му беше, че на записите разговарял Танов и НЕУСТАНОВЕНО ЛИЦЕ.Коментарът е излишен.За награда Суджука го направи шеф на КНОПИ или както там се казва излишният орган, който пак всички ние хрантутим.Там заплата под 7 000 лв няма.
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите, с които се опитаха да натопят Иванчева, всъщност са били поискани от Фандъкова. В последните минути планът се е променил и лакеите на Тиквата от КНОПИ, МНОПИ и другите безполезни организации, харчещи народни пари се е наложило да действат на пожар.Новината е от сутринта и я има по всички други сайтове.Както и интервюто с адвокат Марковски, в което казва, че има СРС-та, на които Дюлгеров увещава Иванчева да занесе лично парите на Фандъкова, но тя отказва.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Начело на столичния район Младост следващата седмица ще застане архитект Румен Русев, който обеща: "Всичко, което е подадено по законов начин, ще бъде пуснато".Целта на мафията е постигната.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За депутатските заплати и ваканции нищо не пишете, защо така?