Отпуски, оставки... Арх. Румен Русев поема "Младост"

Владимир Клисуров излезе и в отпуск, след депозираната оставка
Обновена: 3 май 2018 13:15 | 3 май 2018 13:07,
40
Отпуски, оставки... Арх. Румен Русев поема "Младост"
Снимка: Архив

"Посочих, че не се чувствам готов за тази работа, образователният ми ценз е съвсем различен, не съм се занимавал със строителни процедури" - каза и.д. кметът на "Младост" Владимир Клисуров.

"Архитект Румен Русев и архитект Стефан Стефанов за мен са много компетентни хора. В случая, архитект Русев би могъл да се справи с естеството на работа, за което му благодаря", поясни той, след като преди дни обяви от профила си във Facebook, че подава оставка.

Така че начело на  столичния район "Младост следващата седмица ще застане архитект Румен Русев, който обеща: "Всичко, което е подадено по законов начин, ще бъде пуснато".

И.д.  Владимир Клисуров ще излезе в отпуска, докато разбере как може да се оттегли от поста си.

"Няколко дни съм в отпуск. Паралелно с това съм пуснал молба за освобождаване и се оттеглям. През това време господин Румен Русев ще е кмет с моя заповед, докато съм в отпуск. В отпуск съм до следващата седмица" - обясни той и уточни, че в отпуск ще бъде 3 или 4 дни, тъй като 7 май не е работен ден.

Още по темата

А доводите му за оттегляне от длъжност са: "Попадам в един казус, който има два пътя. Има стопирани строежи, а трябва да се разгледа кой проект по коя процедура е и защо е спрян.

В този момент ме поставят на мястото на Иванчева, като или трябва да разписвам документите, тоест да напускаме сума ти строежи, а другата алтернатива представлява дела заради неспазване на срокове".

Той бе категоричен, че се оттегля, защото не вижда как може да спре строежите по законов начин, както и уточни, че заместникът му Русев е по-компетентен и е отличен администратор, който би се справил с тази задача.

"Донякъде съжалявам, че попаднах в центъра на този медиен интерес, но район "Младост" има страхотни проблеми. Част от проблемите са бъдещи сгради", подчерта Клисуров.

По думите му оставката вече е официално депозирана, но приемането ѝ се оказва проблем.

"Наистина, малко технически е сложен въпроса с това кой всъщност е кметът на района, който би могъл да ми приеме оставката, изобщо като цяло е сложен въпросът - поясни той, цитиран от "Фокус". - 

Оставката ми е с днешна дата и не зная дали г-жа Иванчева би я приела. Не съм говорил с нея. Ако оставката не бъде приета по закона за местно самоуправление, по Кодекса на труда съм си пуснал заявление за напускане без предизвестие.

Това е моя воля, че искам да бъда освободен, не мога от нейно име да кажа дали ще я подпише. Сега съм с правата на кмет, технически следващата седмица, за да може в това време да се види какво ще става, съм в отпуска.

Паралелно с това съм си пуснал и молбата за освобождаване. Г-н Русев ще бъде с пълни права на кмет, през това време той е кмет на района. Аз съм го упълномощил с моя заповед, при мое отсъствие, той да ме замества.

Отпуската съм я пуснал на уведомителен режим към г-жа Фандъкова и е за следващата седмица. От друга страна съм на трудов договор, избран от районната администрация - съответно съм дал и заявление за напускане до районния кмет."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събирала е пари сигурно за пластична операция. Това не е изнудване, просто изпаднала в нужда
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Десислава Иванчева е рекетирала чрез посредници и други мастити бизнесмени. Един от тях е Юлиян Димитров Угото, който е кум на бившата ни футболна звезда и капитан на националния отбор Стилиян Петров. ... с Юлиян се свързал посредник на Иванчева, който на среща с кума на Стилиян Петров обявил, че казусът му може да бъде разрешен, ако брои 100 000 евро подкуп..."
37
1
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
"Защо? Да не доносничиш на червената партия ГРОБ! Ах ти какъв съвременен комунист си за това е кодирано."Този, червеният пак за политика си бълнува. Ама много неграмотно пишеш, затова нищо не ти се разбира!!! Едни несвързани и безсмислени изречения...Трябва да си водиш преводач, ако решиш да напишеш нещо.
36
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандалът с кметицата на Младост ще се превърне в лебедовата песен на властта, ако се окажат верни последните изтекли информации.Според честни, и възмутени от случващото се, служители на Комисията за борба с корупцията, на СРС-тата около Иванчева действително са светнали много неща, и те засягат най-висшите етажи на властта. Това е причината въпросните СРС-та да се крият, и дори 2 съдебни състава да не могат да ги видят.
35
10
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Превеждай! Нищо не ти се разбира..Защо? Да не доносничиш на червената партия ГРОБ! Ах ти какъв съвременен комунист си за това е кодирано.
34
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думнаха ли крадливата фризьорка, думнаха я.Възстановяват ли законността, възстановяват я.Има ли недоволни, има. Тези които искат да ползват чуждата собственост безплатно.Ха честито на всички, най-вече на кметицата. Получихте си го.
33
14
 
12
 
! Отговори
БАТАК МЛАДОСТ преди 5 години
Застроителната мафия малце се оля. Кметицата Иванчева един.ствена може да назначи заместник, като при това изрично му делегира правата да издава разрешения за строеж. Така че новият кмет няма как да се развихри, новите РС ще са незаконни.Както и самото му назначение. СОС наруши вече закона с новото назначение
32
5
 
15
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
"И мен ми взе радост, че си болен мозък. Иванчева не принадлежи на никоя партия и е независим кмет, но заради ВИФ и там Тиквони *** "Бога слънце" направиха стар номер в КОМУНИСТИЧЕСКИ СТИЛ иначе алчните инвеститори казват чао!Та малко зло е стопъти опасно от най-голямото зло, а да трябва да ти се преведе на прими-тивен език един милион *** начело с тъпоъгълника е свръх опасно от пет милионна нация, а това няма да се допусне малцинство да ръководи нацията!" Превеждай! Нищо не ти се разбира..
31
5
 
14
 
! Отговори
Вижте я Иванчева преди 5 години
Споразумението за строежа до бл. 70 - така става, когато инвеститорът те е заснел да искаш подкуп: mladost.web.bg/prikazka-s-losh-krai/
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Обзема ме радостИ мен ми взе радост, че си болен мозък. Иванчева не принадлежи на никоя партия и е независим кмет, но заради ВИФ и там Тиквони *** "Бога слънце" направиха стар номер в КОМУНИСТИЧЕСКИ СТИЛ иначе алчните инвеститори казват чао!Та малко зло е стопъти опасно от най-голямото зло, а да трябва да ти се преведе на прими-тивен език един милион *** начело с тъпоъгълника е свръх опасно от пет милионна нация, а това няма да се допусне малцинство да ръководи нацията!
29
8
 
17
 
! Отговори
Вера преди 5 години
Омръзна ми до смърт вече да чета за Младостките неволи на една корумпирана некадърница и бандата мишоци на държавна службица, които не искат да си вършат работата и се чудят как да се скатаят и оправдаят, аз аз всеки месец внасям данък, за да им плащам това веселие.
28
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сготвиха я, защото не играе по свирката на Банкнянския тлъстак.Това е истината. А относно това, кой я е избрал - избраха я граджаните на Младост, въпреки опитите на Гробарите да фалишфицират отново избора.Избраха я, именно заради това - защото не се страхува от Мафията.
27
13
 
16
 
! Отговори
Обзема ме радост преди 5 години
Ей, умирате от яд, че червената кметица (избрана с гласовете на БКП/БСП и ДПС) се оказа страшно корумпирана и ще си получи заслуженото. Място не може да си намерите и пишете злобни и фалшиви коментари, като се надявате някой да ви повярва. Е, това е положението, даже и да не ви хареса. Червената мафия трябва да бъде наказана и вече се започва. Браво на ГЕРБ! Действайте! Ние ви подкрепяме!
26
2
 
11
 
! Отговори
УЧИТЕЛ ОТ МЛАДОСТ преди 5 години
Две години е в кметството и чак сега разбра ,че е некадърен и .....нещо отдавна известно на всички занимаващи се с образование в МЛАДОСТ/ресора на Клисуров/
25
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начело с Фандъкова всички в общината са за затвора - разбити тротоари , улици пълни с дупки , ЦАР БОРИС 3 ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е АСВАЛТИРАН А СЪЩО И УЛ.ЛЮБЛЯНА, НО ПАРИ НЯМА !!36 000 000 ЛВ. ЩЕ ОТИДАТ ЗА ДУПКИ , А КОЛКО ОТ ТЯХ ПАК ЩЕ ОТКРАДНАТ НЕ СЕ ЗНАЕ!?
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪПРОСЗащо не са ги арестували, когато са носили парите и са се придвижвали пеша към колата, която е била парикарана на ул."6-ти септември".ОТГВОРЗащото парите не са били у тях, а са били поставени по-рано в колата, докато тя е била паркирана пред Столична община на ул."Московска".
23
2
 
27
 
! Отговори
Йода преди 5 години
кмет Иванчева я искам на балотажа за Президент на България...
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прогнозата И СЕ СБЪДНА. Зор голем.
21
10
 
4
 
! Отговори
Член преди 5 години
в Света Троица е същото, презастрояване, вече са над тротоарите и плътно до булевардите... парко места няма, дървета се унищожават
20
11
 
11
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 3. Парите не са за Фандъкова,тя ще ги занесе после на правилния човек,който управлява мафията,пардон МС.