Предложение за живот в къща на ужасите! Гарантирано – от общината!

Общинското жилище - без прозорци, врати, мивки и... тоалетна
3 май 2018 11:00,
55

Жертва на имотна измама, 170 лева инвалидна пенсия и предложение за живот в къща на ужасите. Това е историята на болната Диана Павлова, която кандидатства за общинско жилище в "Люлин". От общината предлагат на жената апартамент без прозорци, врати, мивки, тоалетна и с изгоряла дограма.

"Бях ужасена! Самото жилище няма врата. Влизаш и само стъкла по земята, изгорели дограми, никакви прозорци, нито шкафове, нито тоалетна, нито мивки, нито под.... голи стени", сподели жената пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Диана Павлова се обръща за помощ към общината, след като през 2010 г. става жертва на имотни измамници. През 2013 г. е картотекирана в "Жилищно настаняване" и чака цели 5 години за да получи жилище.

"През това време съм гледала възрастни и деца с приспиване там. Плащат ми по-малко, защото живея при тях. Сега почина човекът и в момента съм никъде", продължи разказа си Диана.

"На 19 април ми се обадиха по телефона да ми предоставят жилище на следващия ден. На едно хвърчащо листче ми записаха този блок. Тук е абсолютно тъмно, няма осветление. Не можех да се ориентирам", каза жената за зрителите на "България сутрин".

Диана отказва жилището и казва на общинските служители, че в него е невъзможно да се живее. Тя посочва друг адрес, но от общината контрират, че жилището не е свободно, защото в него по документи живеят 5 човека.

Карат жената да подпише документ, че се отказва от предоставеното жилище. При два отказа тя губи правата си и трябва да чака още 10 години за друго жилище.

"Много съм живяла на улицата, повече от 6 месеца", сподели Диана и бе категорична, че там е много по-добре в сравнение с предложения ѝ апартамент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
9
 
! Отговори
До 4 /продълж на 20/ преди 5 години
Тя небеше ги изчела, защото "любимият" й ги чел, обяснявайки уж подробно. Но беше прескочил едно изречение, според което за финансови задължения на фирмата съдружниците носят отговорност, гарантирайки чрез собствени недвижими имоти! Само тя имаше такъв имот - единствения си апартамент. Адвокатчето нямаше нищо на свое име, затова пък беше обвързано с договор с мандрата на брат си - да я обслужва юридическа и чрез своя фирма да носи финансови отговорности, ако причини загуба на мандрата!
21
0
 
3
 
! Отговори
СТТрадащият от ХОБ преди 5 години
Много ГЛАДНИ!!!ВСИЧКИ С ИНТЕРНЕТ на компютър ,телефон на цена МЕСЕЧЕН ОБЩИНСКИ НАЕМ!!!Колко от тия БОРЦИ ЗА справедливос си ПЛАТИХТЕ МЕСЕЧНИТЕ СМЕТКИ ЗА ОБЩИНСКОТО ЖИЛИЩЕ!!!Публична тайна е ,че повечето не могат,ЩОТО ТАКА!!!
20
1
 
6
 
! Отговори
До 4 - продълж. преди 5 години
Завъртя й главата и спечели доверието й. Мазно-мазно й предложи двамата да регистрират фирма. Той ще предлага юридически услуги, тя ще му предостави за кабинет една стая от апартамента си /купен на нейно име от нейните родители/. Печалбата ще делят наполовина! Всеки би се замислил над това свръхщедро предложение. Тя обаче беше готова да подпише веднага договора. Добре, че баща й прочете внимателно 14-те страници, които уж били толкова обстоятелствени, за да бъдат защитени нейните интереси!
19
2
 
8
 
! Отговори
До 17 Тошо ГД преди 5 години
Браво наистина страхотна постъпка. Можеш ли да оставиш тел. за контакт , аз ще помогна с ремонта. Ще докарам женицата у вас за 2-3 дни. Пиши ми на имейл mona8806***mail.bg
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евала важното е на *** да им се дават мезонети и да е с паркет да има какво да горят
17
1
 
19
 
! Отговори
Тошо ГД преди 5 години
Писна ми от безхаберието на държавата.Предлагам своята помощ . Искренно и безкористно.Мога да я приема вкъщи докато някой се заеме с ремонта на общинското жилище.Адреса е ж.к. Младост 1 145, 1784 , ет. 3 ап. 84 . Т. Какалов
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заглавието много наподобява известното през поледните 15 години - гарантирано от ...
15
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 5 години
Хем си прав, хем не си. Ще ти дам пример, лично преживяване.Моя приятелка се омъжи по любов на 19 г., тайно от техните. Изборът й не беше добър и се разведе. Последваха години, през които всяко по-свястно младо момче странеше от нея, защото тя беше вече с дете. Само тарикати се навъртаха, мислейки, че щом е млада и разведена, значи е "лесна". Изтормози се от самота в най-хубавите си години. После се запозна с разведен млад адвокат, беше много възпитан, заяви сериозни намерения - продължавам
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейската България на ГРОБ!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛадни сме и не можем да плащаме свободен наем ,но можем през работно време да ,ПОДКРЕПЯМЕ НЕОПРАВДАНИТЕ,ЖИВЕЕЩИ НА ГЪРБА НА ДЪРЖАВАТА-РАЗБИРАЙ НА НА ГЪРБА НА ВСИЧИ ВНАСЯЩИ!!!
12
4
 
2
 
! Отговори
Хазайчето преди 5 години
И ХИТРЕЦИТЕ СА МНОГО?!!!АМА НАМАЛЯХА ЖИЛИЩАТА ААА!!!ДА ПОЧВАТЕ РАБОТА ВЕДНАГА!!!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А споко мен това са хора които не са изпадали в такова положение нали знаеш на чужд гръб... ще ги видим същите като изпаднат хората така да се отнасят с тях както те някога са гледали на такива неща и тогава идва адът хахаха
10
7
 
2
 
! Отговори
Хазайчето преди 5 години
Цигарките на месец ми струват 3пъти повече от общинското наемче!)!Като има овце ще има и ОВЧАРКИ!!!
9
12
 
4
 
! Отговори
До Мен преди 5 години
Откъде знаеш ,че е жертва на имотна измама??И аз съм жертва,ИСКАМ РЕМОНТИРАН АПАРТАМЕНТ за 50лв месечно,Не ми се работи,като може!!!!.СТРАДАМ ООТ ХОБ!!-ЩОТО ПУША!!!!
8
1
 
33
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До ХазайчетоЕй ***, жената е жертва на имотна измама. Държавата вместо да и помогне да си върне имота сега си измива ръцете като я кара да подпише че се отказва от тая дупка.Искрено ти пожелавам да попаднеш в нейното положение.
7
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Няма лошо! Ах тези общинари в Люлин! В бл.312/В ап.50 е общински. Същият е отдаден под наем на крайно нуждаещо се семейство, което пък от своя страна го отдава под наем на други две момичета! Паричките са важни. Другото кучета го яли.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки божи ден само "добри" новини...
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това тебе да е ново реалити шоу! А според еврогейците така трябва за да има и самоучастие!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПаскалПо-скоро българска простотия.
3
23
 
4
 
! Отговори
Хазайчето преди 5 години
Тая да почва работи и веднага на свободен наем!!!И аз искам да плащам по 50лв наем за общинско жилище и да забравя да си плащам режийните!!!НЯКОЙ и продал нейното жилище????ОХАААА!