Тухла по тухла: Правят Стена на Надеждата в София

Всеки може да изпише посланието си за по-добра Европа
3 май 2018 19:45,
8

Снимка: Булфото

Стена на Надеждата правят в София и тухлите за нея вече се изграждат. В изработването им и в изписването на послания върху тях може да се включи всеки - от днес до 20 май.

В подлеза до църквата Св. Петка Самарджийска е изградена римска работилница за керамика. В нея, който иска, може да напише своето послание за бъдещето на Европа върху суровата глинена тухла и да постави на картата на континента своят надпис. Картата е оформена като колаж от военни сцени, битки, разрушения и смърт.

Замисълът на авторите на проекта е да се заличи една стара Европа - от векове раздирана от войни и човешки страдания.

За децата и техните придружители има на разположение и грънчарско колело, на което майстор керамик демонстрира и обучава желаещите да се научат да правят керамични съдове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Летящият българин преди 5 години
До Пепо. Терминал 1 също работи. Че Т 2 вече се е претоварил...
6
1
 
0
 
! Отговори
Браво GOOOD преди 5 години
браво..Хубава идея..Укрепва региона..Навремето римската империя тъкмо бе обединила Европа и средиземноморието и извънземни бактериални щамове почнаха да заразяват милиони с тн Ранно християнство../бактериологична диверсия ,обезпечаваща обемно проникващо обсебване ..Подават пристигнали от венера експерти на оглед..на снимките
5
4
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
България вън от ЕС! Ето ви послание.
4
1
 
1
 
! Отговори
yui преди 5 години
А Грамадата - КОГА???
3
1
 
9
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Надежда тук всяка оставете! Може да е шаблон, глупаво за някои, липса на отговорност за други, но за трети е търсене на по-добър живот - терминал 2 работи!!!
2
5
 
8
 
! Отговори
посланик преди 5 години
Имам само едно послание до ЕС - по-скоро да се удави в бълвоча си от корупция и джендъризъм.
1
2
 
9
 
! Отговори
Европа без ЕС преди 5 години
Няма надежда след десетилетие 100? пенсия и 250? заплата на европейски стандарт.Под текущата политическа форма на разпадащ се в хаус проект, с държави на различни скорости, плюс признатите грешки на нато в Близкия изток..Политика се води на взаимноизгодни международни условия. Като дума бих избрал...приоритети?