HelpBook: Симфония от клаксони, превишена скорост, паркиране...

Граждани сигнализират институциите за нередности в страната
4 май 2018 20:40,
6
HelpBook: Симфония от клаксони, превишена скорост, паркиране...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Представяме ви обзор на част от сигналите в HelpBook.info, които получихме през изминалата седмица.

Започваме със сигнала за изключително силния звук, който излиза от високоговорителите на "Баня Башъ" в София, което е ежедневие. Потребителят се оплака, че от известно време звукът непрекъснато се усилва, което за работещите в близост и минувачите представлява истинско изтезание.

Получихме сигнал и за пропадане на път, този път в София на ул. "Радин дол" (м-т "Гърдова глава"), който е така от няколко месеца.

Проблемът с неправилно паркираните коли по ул. "Фритьоф Нансен" продължава, този път снимките са от светлата част на деня. Обяснението на полицая в близост е, че щом липсва шофьор на превозното средство, то той по никакъв начин не може да го санкционира.

Сходни затруднения изпитват и минувачите по новоизградения тротоар, свързващ ДГ 175 и Зоопарка. Паркираните коли пречат на децата и майките с колички, които трябва да преминат през пътното платно. Особено неприятно е през почивните дни, когато напливът към зоологическата градина е огромен.

Тревожен сигнал се получи и за масово опасно шофиране с превишена скорост на автомобили, "слизащи" от Околовръстен път и продължаващи по бул. "Александър Малинов". На тази отсечка има спирки на градски транспорт и метро, постоянен поток от пешеходци, опасението е, че е въпрос на време да стане инцидент.

"Писал съм поне 5 жалби и никакъв резултат. От време на време пращат патрул на КАТ с радар, това нищо не решава. Изкуствени неравности нямало как да бъдат поставени... А вечер, след като светофарните уредби бъдат изключени, става страшно".

Друг потребител ни предупреждава за неработещ светофар във Варна - на кръстовището на ул. "Струга" и бул. "Цар Освободител", който свети постоянно червено, поради извършващата се дейност там. Следователно шофьорите, следвайки правилника за движение по пътищата, не тръгват и се започва една симфония от клаксони сутрин от 7:00 ч. до 22-23 ч. вечерта. Засегнатият като живущ на тази улица моли най-любезно да си вземат някакви мерки или просто да бъде изключен горепосоченият светофар.

По същото време на ул. "Иван Андонов" в столичния квартал "Кръстова Вада" около кофите за смет вече втора седмица се събират отпадъци като кресла, дивани и други мебели. Потребителят, подал сигнала, се надява в най-скоро време някой да се сети да ги извози.

Не липсва и проблем по роднински - потребител разказва за ужасната мръсотия, в която е принудено да живее цялото му семейство.

"Цялата наша къща е пропита от миризма на котешки изпражнения. Навън в двора се разхождат свободно кокошки, които също си вършат нуждите навсякъде. С чичото не успяваме да се разберем, защото той отказва да се погрижи за животните си", четем в сигнала му.

Завършваме обзора с молба съответните институции да вземат отношение към отстраняване на нередностите.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
AMI,KAKVO PO HUBAVO OT TOVA, V 5 4ASA SUTRINTA,DA TE SABUDI EDNO VIENE NA EVNUH.
4
0
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
BOZE,KATO 4ETA VSI4KO TOVA SI MISLJA ,4E PROSTOTIJATA TRJABVA DA SE NARI4A-BROSTOTIJA.
3
4
 
6
 
! Отговори
Простащината преди 5 години
тепърва ще става норма в загниващото ни общество. Кой не скача е червен.
2
1
 
11
 
! Отговори
22:12 преди 5 години
Това за котките е смешно, ако не си там. А за тези, които напускат Околовръстното със 100 + км/ч мога да потвърдя. Всеки божи ден ми се налага да се разминавам с тях. Страшна история! Мисля, че сме глупав народ!
1
2
 
13
 
! Отговори
ВЕДНАГА преди 5 години
За Джамията и Крясъците от нея има Закон за Шума - Валери Симеонов .За Клаксоните - въпрос на възпитание на водача - само в София са толерантни водачите , в другите градове се натискат клаксони като че ли минава Правителствен Кортеж .