Пожарът в "Красна поляна" е овладян, няма опасност

Леко пострадал е само един човек при инцидента
Обновена: 4 май 2018 23:23 | 4 май 2018 22:13,
9

Снимка: Dnes.bg

Пожарът в столичния ж.к. "Красна поляна 2" е овладян от три страни. Няма опасност за населението, увери гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
Още по темата

Леко пострадал е само млад мъж от охраната на съседната фирма, допълни той. Мъжът е леко обгазен, прегледан е в "Пирогов" и е изписан е.

"Гори склад на фирма за търговия на едро, съхраняваща алкохол, цигари, захарни изделия и др. на площ около 1500 кв. м.", поясни Николов, цитиран от "Фокус".

"Винаги остава 1% и затова казвам, че почти на 100% е овладян. Смятам, че няма опасност за близките сгради. Въпреки това колегите работят усилено, така че да не допуснем разпространяването на огъня", добави той.

По думите му предстои да се изяснят причините за пожар и дали складът е бил проверяван.

Той увери и че няма опасност за пациентите на болница "Надежда". По думите му всички хора в нея са изведени от северната част, но въпреки това е създадена добра организация за допълнителни линейки.

Гл. комисар Николов обясни, че на място са около 17 противопожарни автомобила със съответните екипажи - приблизително около 100 пожарникари.

"Помагат ни Столична община с тяхната дирекция "Аварийно-спасителни дейности", ЧЕЗ, ВиК и издирваме "Овергаз" в момента. Замерванията, които направихме, не показват никакво увеличение и отрови във въздуха. Няма опасност не само за пациентите на болницата, но и за гражданите", каза той.

По думите му и в момента има леки взривове, които вероятно са предизвикани от малки газови бутилки или бидони с алкохол.

Николов добави, че цяла нощ ще продължи гасенето на пожара, но увери че той няма да се разпространява.

"За мен най-важното беше да няма опасност за хората, за близките сгради. Благодаря много за реакцията на пожарната, моите колеги от аварийното звено са тук. Те ще останат тук до края", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също е на мястото на пожара.

"Осигурихме допълнително водоноски, за да подпомогнем пожарната и се надявам постепенно да приключим. Няма никаква опасност за хората наоколо и в квартала включително. Надявам се в скоро време да приключи цялата ситуация" добави Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
малки газови бутилки или бидони с алкохол===Абе, вие виждате ли кво пишете...
7
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
главния пожарникар,да ли е посетил,горящия склад.
6
2
 
1
 
! Отговори
Един преди 5 години
Фандъкова е част от схемата в Младост.Пуснаха СРС.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кого е складът? Застрахован ли е?Разчистване на сметки ?Или намин да вземеш застраховката?Най- вероятното е някой да е пренебрегнал правилата за безопастност.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфликт на интереси.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SofianecНе, не беше. Складът се намира в Красна Поляна на бул. Никола Мушанов. Димът покри целия ОК, но самият пожар не беше там.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
красна поляна, овча купел...овча поляна
1
6
 
1
 
! Отговори
Sofianec преди 5 години
Ало Красна Полян и Овче купел са различни квартали.Пожара беше в ОК