Ремонтите в София: "Графа", "Каблешков", "Монтевидео"... Само търпение да е!

Проектът на проектите - разширяването на Околовръстния път
Обновена: 4 май 2018 12:08 | 4 май 2018 12:05,
58
Ремонтите в София: "Графа", "Каблешков", "Монтевидео"... Само търпение да е!
Снимка: архив "Булфото"

Ремонтите в София започват! Още от 7 май трамваите по ул. "Граф Игнатиев" спират, месец по-късно продължава разширяването на бул. "Тодор Каблешков", ремонтът на бул.  "Монтевидео" ще завърши с последния участък. И още – предстои преасфалтиране на Източната тангента, на бул. Васил Левски, ремонт на бул. Христофор Колумб"...

А проектът на проектите през следващите години ще е разширяването на Околовръстния път до "Люлин" и от "Младост" до магистрала "Тракия".

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Само моля за търпение, защото ще бъде трудно движението и това лято”, предупреди тя пред bTV.

Още по темата

Кметицата съобщи, че за разширяването на Околовръстното шосе до АМ "Тракия" в момента тече обществена поръчка. За участъка от "Бъкстон" до "Люлин" проектът се финализира. 

"След това  се надяваме Пътната агенция да избере бързо изпълнителят и да се започне час по-скоро.  Това е лично настояване на премиера, той подкрепя изключително много този проект и е готов да осигури финансирането за него", каза Фандъкова.

Тя съобщи, че още от 7 май ще спре движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев” в центъра, за да се направи цялостна реконструкция на района.

"Ужасно е състоянието на цялата улица в момента. Това ще бъде едно ново градско пространство, пешеходно с трамвайно движение”, каза Фандъкова и допълни, че при забавяне изпълнителят ще се лишава от по 240 000 лв. на ден, а некачественото строителство ще доведе до санкция в размер на 1,2 млн.

На 1 юни започва работата по довършването на разширението на бул. "Тодор Каблешков”. Стартът е можел да бъде и по-ранен, но кметът специално е поискала да се изчака завършването на най-малките ученици. От лятото ще се ремонтират трамвайните линии по част от бул. "България”.

На 1 юли ще започне ремонт в "Овча купел” – последният участък от разширението на бул.  "Монтевидео”.

В момента се избира изпълнител за цялостна реконструкция на ул. "Каменоделска”.

Това лято ще бъдат ремонтирани и бул. "Христофор Колумб", цялата Източна тангента пък ще бъде прееасфалтирана. Тя обаче няма да бъде разширявана въпреки големия трафик по нея заради многото отчуждителни процедури в района.

През юли и август ще бъде преасфалтирана и отсечка от бул. "Васил Левски", в близост до бул. "Патриарх Евтимий", съобщи още Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Кога ще преасфалтирате бул. България !?!?? Видът му е потресаващ
54
0
 
3
 
! Отговори
Антон Тодоров преди 5 години
Преди месец на "Каблешков" цъфна нов светофар, ама забравиха да му сложат надпис "КМЕТСКИЯТ"... И защо ли го монтираха точно на фандъкината уличка, макар и на 100 м от съседния светофар, а на други подобни улички отговарят, че не можело - имало светофар наблизо.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
S.O.S.! Селяните Оставиха СелатаS.O.S.! Селяните Окупираха СофияS.O.S.! Селяните Окрадоха СофияS.O.S.! Селяните Ос*аха СофияS.O.S.! Селяните Отивайте си на Село!
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38Стария софиянец защо не знае как се пише думата ***? На село... така де в София, защото много вярвам, че си от тук, буквари нямате ли си ?
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38"Стар софиянец" от Руси? Това провинциалистите само мрънкате, значи.
50
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
За 7 години 10 пъти ги преправяха трамвайните линии по "България" - гарант за качество!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТРАЛИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ, АКО ПРИЕМЕМ, ЧЕ СВЕТА СЕ СЪСТОИ ОТ ГЛУХИ И СЛЕПИ ***
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24 милиона лева за ремонта на "Графа" ??? И то от същата фирма, дето ремонтира пред НДК ??? Егати наглеците отвратителни! Хайде да ги гониме вече, а?
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората в цивилизованите страни имат площади застлани с каменни плочи, които не са пипани от 300 години. Тези крадци и нещастници не могат да направят едни плочи, които да издържат и 300 дни. Идете да им видите позора пред НДК!!! Сега същата фирма ще унищожи и една от най-хубавите и знакови улици в София-Граф Игнатиев, за скромната сума от 24 милиона лева. ПОЗОР!
46
1
 
9
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Ремонт на РЕМОНТА на плочките пред НДК.И плочките пак в 3D положение. / Баба вика, че били разкрачени /Явно трябва да се отпуснат пари за ОСНОВЕН ремонт.П.П.Глей сега, каква пара ще е необходима за РЕМОНТА на РЕМОНТА на РЕМОНТА на сокацитесРазбира се, след рязането на СИЧКИТЕ ленти.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното лято с прахоляк, задръствания и призиви за търпение. Накрая резултатът за пореден път ще е некачествени ремонти и ремонти на ремонтите. Милиони ще потънат в мафиотските джобове, а София ще си е все така *** и неуредена.
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От моста на Канала до Алабин, ул. Граф Игнатиев е малко над километър. Този ремонт ще струва 24 МИЛИОНА ЛЕВА!!! Златни релси ли ще полагат? За тези пари можеше да се наеме чуждестранна фирма, която поне щеше да го направи качествено. Много е гнила цялата тая работа.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След всеки ремонт става все по-зле. Крадът се милиони, а ефектът не е само нулев, а дори отрицателен.Май така ще продължи до пълното затриване на София.Това е отмъщението на провинциалистите - Борисов и Фандъкова.
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ремонтът на Графа ще се прави от същата фирма, която положи плочите пред НДК и които вече се разхлопаха. Обзалагам се, че и тротоарните плочи, които ще сложат сега няма да изкарат следващата зима. Ако всичко е честно, питам се как така една провалила се фирма се наема отново?!!! Ако някой "майстор" ви свърши калпава работа, ще го викнете ли пак в дома си?
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като кмет Бойко монтира на Графа едни автоматични прегради за колите, които се спускаха и издигаха след трамвая. Показваше ги гордо по всички телевизии, наду ни главите. Е, работиха точно една седмица. Затова като се каже в едно изречение ГЕРБ и ремонт в центъра на София ме хваща страх.
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ремонтите са с ужасно качество. По добре да не пипат, че по лошо става
39
7
 
3
 
! Отговори
ироничност преди 5 години
При Живков имаше всичко. Икаруси, БДЖ,Чавдари...
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Като стар софиянец ще ти кажа, че си личи нововъведения ***-чокундур претендира за гражданство.От кое забравено село идваш, че защитаваш престъпници или в твоя случай себеподобни селяндурки от Самоков?
37
3
 
6
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Особено на Прага бяха най-гадните кютуци 10x20, които са абсолютно неподходящи дори за пешеходна зона да не говорим за улица с автомобилно движение.
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Като живущ на Прага смея да заява, че в момомента е 100 пъти по-добре отколкото беше преди. Не знам откъде сте... предполагам от Обеля и затова толкова държите на калдаръмче.