Ремонтите в София: "Графа", "Каблешков", "Монтевидео"... Само търпение да е!

Проектът на проектите - разширяването на Околовръстния път
Обновена: 4 май 2018 12:08 | 4 май 2018 12:05,
58
Ремонтите в София: "Графа", "Каблешков", "Монтевидео"... Само търпение да е!
Снимка: архив "Булфото"

Ремонтите в София започват! Още от 7 май трамваите по ул. "Граф Игнатиев" спират, месец по-късно продължава разширяването на бул. "Тодор Каблешков", ремонтът на бул.  "Монтевидео" ще завърши с последния участък. И още – предстои преасфалтиране на Източната тангента, на бул. Васил Левски, ремонт на бул. Христофор Колумб"...

А проектът на проектите през следващите години ще е разширяването на Околовръстния път до "Люлин" и от "Младост" до магистрала "Тракия".

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Само моля за търпение, защото ще бъде трудно движението и това лято”, предупреди тя пред bTV.

Още по темата

Кметицата съобщи, че за разширяването на Околовръстното шосе до АМ "Тракия" в момента тече обществена поръчка. За участъка от "Бъкстон" до "Люлин" проектът се финализира. 

"След това  се надяваме Пътната агенция да избере бързо изпълнителят и да се започне час по-скоро.  Това е лично настояване на премиера, той подкрепя изключително много този проект и е готов да осигури финансирането за него", каза Фандъкова.

Тя съобщи, че още от 7 май ще спре движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев” в центъра, за да се направи цялостна реконструкция на района.

"Ужасно е състоянието на цялата улица в момента. Това ще бъде едно ново градско пространство, пешеходно с трамвайно движение”, каза Фандъкова и допълни, че при забавяне изпълнителят ще се лишава от по 240 000 лв. на ден, а некачественото строителство ще доведе до санкция в размер на 1,2 млн.

На 1 юни започва работата по довършването на разширението на бул. "Тодор Каблешков”. Стартът е можел да бъде и по-ранен, но кметът специално е поискала да се изчака завършването на най-малките ученици. От лятото ще се ремонтират трамвайните линии по част от бул. "България”.

На 1 юли ще започне ремонт в "Овча купел” – последният участък от разширението на бул.  "Монтевидео”.

В момента се избира изпълнител за цялостна реконструкция на ул. "Каменоделска”.

Това лято ще бъдат ремонтирани и бул. "Христофор Колумб", цялата Източна тангента пък ще бъде прееасфалтирана. Тя обаче няма да бъде разширявана въпреки големия трафик по нея заради многото отчуждителни процедури в района.

През юли и август ще бъде преасфалтирана и отсечка от бул. "Васил Левски", в близост до бул. "Патриарх Евтимий", съобщи още Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
9
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
"Ремонтите в София...Само търпение да е" И този път ще окрадем парите !
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Борисовата градина кога?
33
7
 
1
 
! Отговори
От време оно... преди 5 години
Крадяло се...Ами...доказвайте.Съдете!При Тато не се ли бъркаше в меда?
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще резнат лентата наесен и напролет пак ще е за ремонт.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастките селяни посегнаха и на един от символите на София - улица Граф Игнатиев.Жалко.
30
10
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Вие само да плюете ли можете бе недорасли и пъпчиви юнаци.Наистина ли ч.п за зеле не става от вас.Нацвъкали сте форумите като стена на гаров нужник.Е гати поколението и на вас ще разчита БългарияСамо с плюене,трошене,цапане,мацане ,къртене и нихилизъм ли смятате че допринасяте за нещо добро?Огледайте се,размърдайте си мозъците бе,не си ползвайте главите само за вчесване.Който обича и уважава града си трябва да оценява нещата.
29
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 5 години
Защо Фандъкова преасфалтира през година-две едни и същи най-централни улици и булеварди? Не й ли омръзна да краде?
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомняте ли си как хората от Улица Иван Асен се вдигнаха на протест защото искаха да им ремонтират улицата? Много мъдро постъпиха, иначе вече щеше да е разбито.
27
3
 
3
 
! Отговори
681 преди 5 години
Някой дали вижда нещо добро след ремонта на "Каблешков?Това бе едно безсмислено наливане на парички в нечий джоб! Явно обещанието е било да се асфалтира участъка пред "Кауфланд" с ненужния там светофар, както и пред всички магазини от тази верига - светофар до светофара...
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ще бъде по-добре за първите година, най-много две и после пак ще има ремонт. Много се краде.
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за Графа. Хубава улица беше. Сега ще я напраеят на нищо, хем грозно хем много по-некачествено отколкото си е. Справка: Дондуков, Витошка, Прага, НДК... Където са "ремонтирали" става ужасно.
24
4
 
5
 
! Отговори
bobi преди 5 години
До ...и кое точно му е по-злето на Прага или Дондуков след ремонта? Имаш ли представа избощо какво е състоянието в момента или просто пишеш глупости наизуст? Аман от вечни мрънкачи, които се чудят как да си запълнят работното време пишейки подобни мнения. Или от БСП-то ви дават по някоя стотинка, за да оплюете ГЕРБ и кметицата?
23
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименТрамвайното трасе по Граф Игнатиев определено има нужда от ремонт - панелите са разбити съответно шумът е висок, ходовата част на вагоните се амортизира и не е възможно повишаване на средната скорост.
22
2
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Юрданке, Бойко, много крадете бе ...
21
2
 
0
 
! Отговори
традиция преди 5 години
Колкото Т. Живков ви оправяше разкопките, за да му се търсят дипломите , толкова и днес , че се оправите.Асфалт не се яде, но павета ....също. така , че търпение.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КМЕТИЦАТА ИЗЛЪГА НАЙ-НАГЛО, ЧЕ ЩЕ ИЗГОНИ МУТРЕНСКАТА АВТОКЪЩА И ЧАЛГА КРЪЧМАТА ОТ БОРИСОВАТА ГРАДИНА!!! ИДЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ. КРЪЧМАТА СИ РАБОТИ, А МУТРИТЕ ДАЖЕ СИ ПОСТРОИХА ПОКРИВ!!! КМЕТИЦАТА ЛЪЖЕ, А БОРИСОВАТА ГРАДИНА Е В ОТВРАТИТЕЛНО СЪСТОЯНИЕ.
19
2
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Ти не си разбрал.Тя е от Ботевградско шосе до бул Брюксел
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще съсипят хубавата улица, както съсипаха Дондуков. В София, след ремонт нещата са много по-зле отколкото преди него. Само ще провалят лятото на хората живущи по Графа и ще фалират търговците там, които ще останат без клиенти.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На последните избори за кмет на София най-пазената тайна беше колко души имат право на глас.В София може би живеят около два милиона,но имащите право на глас не се знаят.Това беше важно,защото щяхме да разберем колко души са гласували за нея. Прогнозите са че не повече от 200 250000души.Което прави горе долу държавната администрация. Тоест софиянци не желаят тази жена за кмет.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така обяснено излиза, че Иванчева е невинна, а външните квартали предстои най-голямото блокиране. Трябва ли тези квартали да обявят ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ (Люлин и Младост) ????? !!!!!!!