Ремонтите в София: "Графа", "Каблешков", "Монтевидео"... Само търпение да е!

Проектът на проектите - разширяването на Околовръстния път
Обновена: 4 май 2018 12:08 | 4 май 2018 12:05,
58
Ремонтите в София: "Графа", "Каблешков", "Монтевидео"... Само търпение да е!
Снимка: архив "Булфото"

Ремонтите в София започват! Още от 7 май трамваите по ул. "Граф Игнатиев" спират, месец по-късно продължава разширяването на бул. "Тодор Каблешков", ремонтът на бул.  "Монтевидео" ще завърши с последния участък. И още – предстои преасфалтиране на Източната тангента, на бул. Васил Левски, ремонт на бул. Христофор Колумб"...

А проектът на проектите през следващите години ще е разширяването на Околовръстния път до "Люлин" и от "Младост" до магистрала "Тракия".

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Само моля за търпение, защото ще бъде трудно движението и това лято”, предупреди тя пред bTV.

Още по темата

Кметицата съобщи, че за разширяването на Околовръстното шосе до АМ "Тракия" в момента тече обществена поръчка. За участъка от "Бъкстон" до "Люлин" проектът се финализира. 

"След това  се надяваме Пътната агенция да избере бързо изпълнителят и да се започне час по-скоро.  Това е лично настояване на премиера, той подкрепя изключително много този проект и е готов да осигури финансирането за него", каза Фандъкова.

Тя съобщи, че още от 7 май ще спре движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев” в центъра, за да се направи цялостна реконструкция на района.

"Ужасно е състоянието на цялата улица в момента. Това ще бъде едно ново градско пространство, пешеходно с трамвайно движение”, каза Фандъкова и допълни, че при забавяне изпълнителят ще се лишава от по 240 000 лв. на ден, а некачественото строителство ще доведе до санкция в размер на 1,2 млн.

На 1 юни започва работата по довършването на разширението на бул. "Тодор Каблешков”. Стартът е можел да бъде и по-ранен, но кметът специално е поискала да се изчака завършването на най-малките ученици. От лятото ще се ремонтират трамвайните линии по част от бул. "България”.

На 1 юли ще започне ремонт в "Овча купел” – последният участък от разширението на бул.  "Монтевидео”.

В момента се избира изпълнител за цялостна реконструкция на ул. "Каменоделска”.

Това лято ще бъдат ремонтирани и бул. "Христофор Колумб", цялата Източна тангента пък ще бъде прееасфалтирана. Тя обаче няма да бъде разширявана въпреки големия трафик по нея заради многото отчуждителни процедури в района.

През юли и август ще бъде преасфалтирана и отсечка от бул. "Васил Левски", в близост до бул. "Патриарх Евтимий", съобщи още Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Паветата са настилка от преди векове. Хората отдавна правят пътищата от асфалт, а когато се амортизират ги ремонтират. Вибрациите от движението по павирани пътища вдига прах и създава шум, а при дъжд става пързалка..
14
1
 
5
 
! Отговори
инженер преди 5 години
До BuralafteА също така и прашна! И хлъзгава при дъжд и сняг. Аман от разбирачи.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшно ми лази по нервите тая жена,обадихме се за несъбраната кал изрината от покрай бюрдюрите и оставена ПО тротоарите,щели да дойдат да проверят, идвайте с камиони че ще го съберем ние и ще го занесем на Московска подарък на СО!!Такава мърлявщина,такова безхаберие не си спомням преди Фандъкова,Софиянски три булеварда направи ама са здрави до днес!Александър Каракачанов пък от зелените ОТ НОРМАЛНИЯ ИМ ПЕРИОД в мизерната 1990 година МИЕШЕ СОФИЯ И НАШАТА КРАЙНА УЛИЦА,ТАЯ НЕ МОЖЕ И НЕ МОЖЕ!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо аз ли не разбирам или има дбусмислица в текста. Източната тангента първо ще се разширява, след това само ще се кърпи ... последно. Нали именно от Младост до АМ Тракия е източната тангента ?!?
11
3
 
8
 
! Отговори
Buralafte преди 5 години
До АнгелНяма по-хубава и дълготрайна настилка от гранитния паваж, но ако се постави и поддържа качествено.
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На "Дондуков" просто потънаха едни милиони. Положението е същото като преди.
9
13
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Разкарайте паветата от булевардите!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам наблюдения, че всичко което е ремонтирано в София през последните десетина години е доста по-зле от преди да бъде ремонтирано. Примерите са стотици.Обаче не съм прочел никой от строителните фирми на ГЕРБ да са върнали парите.Имаше само една заплаха, Фандъкова да глоби за откраднатите 84 милиона лв фирмата на Зетя на Цветанов, ремонтирала Дондуков с 2 500 лв. Ама май и това не направи.
7
7
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи мога да кажа че след ремонта на бул Прага и бул Дондуков, се оказа, че положението е МНОООООГО ПО-ЗЛЕ отколкото преди ремонта! МОЛЯ ВИ МНОГО ВИ МОЛЯ "драга ми" кметице НЕ РЕМОНТИРАЙТЕ бул Граф Игнатиев! МОЛЯ ВИ!!! Оставете го така както си е! Инак ще дадем едни 10-20 милиона лева и после ще се чудим как да заобикаляме дъждовните езера, да не падаме в новите дупки и да не се спъваме по велоалеите!!! МОЛЯ ВИ НЕ ГО РЕМОНТИРАЙТЕ!! ОТ СЪРЦЕ И ДУША ВИ МОЛЯ!!!
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре стига с тоз бетон бе хората по света правят градинки и искат зеленина Екологията е над всичко ние дишае най-мърсният въздух и пак нещо все се строи и ремонтира.
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще стане като Дондуков. Лапане на пари, а София си остава същата *** ***. Отидете в провинцията в малките градове да видите какви са подредени и чисти . Но там не крадът и ако се появиш с тесла , например, значи не ти е чиста работата.
4
5
 
13
 
! Отговори
геим оф бетон преди 5 години
И ПОСЛЕ НА РЕМОНТА РЕМОНТ ЗАРАДИ ЕДНО АПРИ И ТЕ ТАКА ТЕ ИГРА ДА ИМА
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо за уж независимите БГ медии си остава табу темата за СРС-то, в което Дюрлеров увещава Иванчева да вземе парите и да ги предаде на Фанъдкова. Иванчева отказва.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юрданкееее, га прибира кинтите ни рива, идва Видов ден. Ще се плаща! Много гепи през тези години, прекали. Поне да работеше качествено, а не с 20-30% от парите. Бачо Буби какви ти ги приказваше, давай ми Данчи, не съ бизпокой. Зад теб съм. Скоро ще фърля пешкира, каквото гепил, гепил. А ти *** Юрдечке смотана, теб ще те изпекат бавно на шиш, а той ще си пие питието в Америка. То и на Цацата остава 2 година. Като изчезне и той, ще вращаш от гепачката. А Иванчева ще те осъди така, че ще ти идва да
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Картофената да обясни първо защо Ваклин груп са оказвали натиск върху един районен кмет и са стигнали до там да и предлагат пари. Кaкво като е бавила нещо, ако утре дойде една австрийска фирма и предложи по-добра оферта къде е проблема ? Иската веднага и начаса от първия срещнат всичко да се извърши и почват ремонтите и ремонтите на ремонтите и техните ремонти.