Цялата полиция в София на крак: Въоръжени охраняват парада

Всички екипи ще патрулират на уязвимите места в столицата
Обновена: 6 май 2018 13:47 | 6 май 2018 07:30, Александър Попов
91
Цялата полиция в София на крак: Въоръжени охраняват парада
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Tежка техника на Жандармерията и въоръжени екипи на СДВР излизат по улиците на София, а основната им цел ще бъде да охраняват Военния парад навръх 6 май. Целият полицейски състав на столичната дирекция ще бъде ангажиран за организираните събитията по повод Деня на храбростта и на Българската армия.

Ангажирани са и максимален брой полицейски екипи на всички места, където има масово събиране на жители и гости на София.

На официалните чествания няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние, както и носещи остри предмети или оръжия.

"Всички улици, които са към Президентството и прилежащата територия, ще бъдат тампонирани с механизирана техника във връзка с обезпечаването и спокойствието на гражданите по линия на терора. Всички екипи ще патрулират на уязвимите места в столицата - Централна гара, Автогарата и местата, където има организирани културно-масови мероприятия", обясни комисар Борислав Муеров от СДВР, цитиран от "Монитор".

Засилено полицейско присъствие ще има и на всички основни трасета, където се очаква по-натоварен трафик.

Началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски обясни, че на 7-ми май движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по магистралите и първокласната пътна мрежа в страната ще бъде ограничено.

Той допълни още, че през почивните дни ще има и сериозни полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества на шофьорите на автомобили. Рановски припомни и, че акцията на "Пътна полиция" за неплатени глоби продължава до 6 май включително.

"Нека всички водачи да знаят, че ако бъдат спрени и бъдат проверени и се установи, че имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени на място. Също така ако имат неплатени глоби и са тръгнали някъде да празнуват, може да им се наложи да прекратят пътуването си поради отнемане на свидетелството за управление до заплащане на глобата", посочи Рановски.

На 6-ти май до края на организираните мероприятия ще бъде спряно движението на автомобили на площадите "Александър Невски", "Независимост", "Княз Александър 1 Батенберг", бул. "Цар Освободител" и "Народно събрание".

Водосветът на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин ще се проведе в 9 часа сутринта. Там ще бъдат изградени КПП-та с рентгенови рамки за пропускане на жителите и гостите на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полиция ще охранява войниците :)