Зелени площи, фонтан, книги: "Граф Игнатиев" – оазис за пешеходци!

От днес е изцяло спряно движението на трамваите, които преминават по улицата
37

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От днес започна ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" в столицата, като най-късно до средата на ноември се очаква улицата да бъде цялостно реконструирана. Подменени ще бъдат канализацията, трамвайните релси и настилката. Идеята е движението на автомобили да бъде трайно преустановено и така улицата да стане пешеходна зона, по която ще се движи единствено градски транспорт.
Още по темата
От Столичната община съобщиха, че от днес е изцяло спряно движението на трамваите, които преминават по ул. "Граф Игнатиев". Вместо тях се разкрива временна автобусна линия № А-ТМ 10 с маршрут - Зоопарка, ул. "Сребърна", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Джеймс Баучър", наляво по ул. "Свети Наум", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Гурко", по ул. "Алабин", надясно по бул. "Христо Ботев", надясно по бул. "Ал. Стамболийски", наляво през площад "Св. Неделя", надясно през пл. "Независимост", по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си до Зоопарка.

Трамвайна линия 18 ще се закрие, но за сметка на това номер 4 ще бъде с увеличен брой коли. Трамвайните линии 10 и 12 ще се обединят. При реконструкцията на кръстовището ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Г.С. Раковски" тролейбусна линия 9 ще се движи двупосочно по бул. "Васил Левски". 

В началото на месеца кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че проектът за реконструкция е на стойност 24 млн. лева, 18 млн. лева от които са по ОП "Региони в растеж". В него е включено обновяване на ул. "Граф Игнатиев" с прилежащите ѝ пл. "Джузепе Гарибалди", пл. "П.Р.Славейков" и градинката около църквата "Св. Седмочисленици"; на ул. "Солунска (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до бул. "Витоша"); на ул. "6-ти септември" (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Аксаков"); на ул. "Цар Шишман" (в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до пл. "Народно събрание"). 

В градинката около храма ще бъде подменена настилката и ще се обновят зелените площи. Ще бъде запазен паметникът на пл. "Джузепе Гарибалди", ще се изградят места за сядане и фонтан. На пл. "П. Р. Славейков" ще се запази скулптурата на баща и син Славейкови. На книжния пазар ще бъдат монтирани конструкции и ще се промени осветлението. Ще бъде премахнат зеленчуковият пазар пред "Св. Седмочисленици". Фонтанът на пл. "Славейков", който в момента не работи, ще бъде реконструиран и запазен.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Володя преди 8 месеца
фъндъкова и за чистачка Не става. Но пък Краденето и се отдава Много. Жалкото е, че не може да направи разлика между Люлин и Младост. Тя не познава град София и нуждите му.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гледайки "ремонта" на НДК и Витошка, мога да си представя колко ще се открадне и каква мизерия ще е крайният резултат. Стабилност на кражбите и видими резултати. Благодарности на неската държавна фондация Ханс Зейдел, чийто проект е ГЕРП.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредната кражба на милиони от страна на герберастката мафия.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Връщането на клошарите обезмисля целият проект.Тая долна *** трябва да бъде изметена извън София.Защо бе защо ще връщате тия въшкари на площада
30
1
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 8 месеца
Ако беше в САЩ нямаше да излезе от затвора.
За убийство на дете законът е безкомпромисен.
Без значение от обстоятелствата.
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
27 - Е инцидент е станало... Случва се. Сега всеки от работа да го гоним, за случайни инциденти ли ?
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво стана с Боршош, който отмъкна милионите за НДК по време на европредседателството? Нито съд, нито пари... Или тихомълком и тях си поделиха?!
Не сме виждали политик, бизнесмен или от администрациите някой осъден за злоупотреби с пост и държавни пари!
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди три месеца, на втори февруари, министърът на транспорта в кабинета Борисов Ивайло Московски предизвика инцидент, в който загина невръстно дете.

Министърът остана на поста си, все едно нищо не се е случило. Прокуратурата и следствието вече три месеца не дават никаква информация по случая. А и медиите изобщо не смеят да попитат. По всичко изглежда случаят ще бъде потулен, както сме свикнали в нашата не-държава.

Омерта по законите на Мафията.

Разбираемо е защо министър Горанов негодува срещу обвързването на еврофондовете с изискването за Върховенство на Закона.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ремонтът на Графа ще се прави от същата фирма, която положи плочите пред НДК и които вече се разхлопаха. Обзалагам се, че и тротоарните плочи, които ще сложат сега няма да изкарат следващата зима. Ако всичко е честно, питам се как така една провалила се фирма се наема отново?!!!
Ако някой "майстор" ви свърши калпава работа, ще го викнете ли пак в дома си?
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От моста на Канала до Алабин, ул. Граф Игнатиев е малко над километър. Този ремонт ще струва 24 МИЛИОНА ЛЕВА!!! Златни релси ли ще полагат? За тези пари можеше да се наеме чуждестранна фирма, която поне щеше да го направи качествено. Много е гнила цялата тая работа.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След всеки ремонт става все по-зле. Крадат се милиони, а ефектът не е само нулев, а дори отрицателен.
Май така ще продължи до пълното затриване на София.
Това е отмъщението на провинциалистите - Борисов и Фандъкова.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като кмет Бойко монтира на Графа едни автоматични прегради за колите, които се спускаха и издигаха след трамвая. Показваше ги гордо по всички телевизии, наду ни главите. Е, работиха точно една седмица. Затова като се каже в едно изречение ГЕРБ и ремонт в центъра на София ме хваща страх.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мерзост! Борисов говори за насилието над деца, а Московски от ГЕРБ уби собственото си дете в транспортно произшествие
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мрънкането в интернет е също "много градивно". Някой от вас да е свършил нещо в последно време, освен да обвинява други хора за собственото си безмислено съществуване?
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще стане нещо средно между паркинг и тоалетна, като всичко ремонтирано от фандъкова. Справка- НДК, Витошка и ларгото.
19
1
 
1
 
! Отговори
az преди 8 месеца
... се като четем това заглавие ...
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има символични неща за една страна. Както Япония е страната на изгряващото слънце, така и България може поетично да наречем "страната на подскачащите тротоарни плочки". Това може да се превърне символ на България, даже туристи може да привличаме - подобна атракция едва ли някъде в цивилизования свят може да намерят.
17
3
 
14
 
! Отговори
gele преди 8 месеца
поредната баница за лапане. Е не се наядаха мам.....ка им.
16
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече сме много горди с Дондуков, сега чакаме ново произведение на изкуството от ремонта на Графа (верно си е изкуство да ремонтираш булевард и след ремонта той да изглежда точно в същия вид както и преди ремонта, на всичкото отгоре да убедиш гражданите какво велико дело си свършил).
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 1.

Пред НДК идеята беше да се направи по-зраво от обичайното, за да издържи 6-те месеца на европредседателството. Ама уви, и това не стана, разпада започна.