Ден на Европа, деца, футбол... СДВР дебне и охранява

Жителите и гостите на София да избягват шофиране в центъра
9 май 2018 12:50, Анисия Иванова
10
Ден на Европа, деца, футбол... СДВР дебне и охранява
Архив: Булфото

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението по повод събитията в столицата на 9 май. Призовават се жителите и гостите на столицата да избягват шофирането в централната градска част и да използват алтернативни маршрути, съобщиха от МВР.

Очакваните сериозни затруднения в трафика са във връзка с организирани мероприятия под егидата на Европейски парламент, Министерството на Българското председателство на Съвета ЕС 2018 и футболната среща- финал за Купата на България.

На изградени контролно-пропускателни пунктове за всички мероприятия полицейските служители ще извършат щателна проверка на посетителите.

От 18.30 до 19.50 часа в Народен театър „Иван Вазов“ ще се проведе церемония по връчване на годишните награди за "Успели деца“ за 2017 г.,  организирана от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

В тази връзка от 12:00 до 23:00 часа днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. "Кн. Александър I", с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието и извън местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент".

От 21.30 до 22. 30 часа на бул. "Княз Дондуков“ и пл. "Независимост“ ще се проведе мероприятие по повод отбелязване Деня на Европа, включващо прожектиране на триизмерен светлинен и звуков спектакъл върху фасадата на  Министерски съвет, организирано от Европейски парламент.

Забрани за влизането на пътни превозни средства, въведени от Столична община от 20:00 до 23:30 часа днес, както следва:

по бул. "Кн. Александър Дондуков" - между бул. "Кн. Мария Луиза" и ул. "Г. С. Раковски";
по бул. "Цар Освободител" - между пл. "Независимост" и ул. "Г. С. Раковски".

От 19.30 ч. на Национален стадион "Васил Левски“ ще се проведе футболна среща между отборите на ПФК "Славия“ и ПФК "Левски“ за финала от Турнира „Купа България“.

Привържениците на Славия ще бъдат пропускани през вход 25 на сектор "А“ и през вход 24 на сектор "Г“. Симпатизантите на Левски ще могат да минават през вход 1 и 2 на сектор "А“ и през входовете на секторите "Б“ и "В“. Пристигащите организирано от страната фенове на Левски ще бъдат насочвани да паркират на ул. "Митрополит Кирил Видински". Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. За да бъде избегнато струпване приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.00 часа.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

От 08:00 часа вчера до приключване на футболната среща на 09.05.2018 г. по алеите около Национален стадион "Васил Левски", при сектор Б, В и Г. От 14:00 до 22:00 часа днес - на моста пред Национален стадион „Васил Левски“; на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

От 18:30 часа тази вечер до приключване на футболната среща, само при необходимост се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";
бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";
бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Във връзка с предвидените затруднения в движението в централната градска част, СДВР призовава при възможност да се избягва зоната около затворените участъци и да се използват алтернативни маршрути.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига с тоя смешен ден на Европа.
Днес е Ден Победъй.
70 години от разгрома на хитлеро-фашизма.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България е единствената държава, където полицията ДЕБНЕ.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ние какво да празнуваме?Може би бомбардировките над София,където са загинали над 5000 души и над 15 000 са били ранени от любимите на властта англичани и американци?Мерси от такива празненства.Само руснаците имат причина за празнуване и почит,защото при отбрана на родината си загубиха над 20 милиона души.Ние можем само да отдадем почит на нашите войници,дали живота си в тази война,в услуга на чужди интереси и невинно загиналите граждани.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес е ден на победата над хитлерофашизма.Останалото е лицемерие,демагогия и лъжи.Европа можеше да си имисли друг ден за празнуване,но тук важното е да се омаловажи ролята на руснаците.Доста елементарно.
5
5
 
4
 
! Отговори
Жо преди 9 месеца
НАЧАЛОТО на Втората световна война е през септември 1939 г., когато Германия и СССР нападат Полша. Тогава двете страни са съюзници и започват плана си за подялба на Европа. На 28 септ. 1939 г. в Брест Фашистка Германия и Комунистически СССР подписват "Договор за дружба" и рамо до рамо комунисти и фашисти си спретват тържествен ПАРАД!
След това Германия напада Дания, Норвегия, Белгия, Холандия и Франция, а СССР напада Финландия, Естония, Латвия и Литва.
Такава е ИСТИНАТА за ІІ св. война, другари!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А националните медии не отразиха грандиозния парад в Москва. Във век на свърх технологии в комуникациите можем да го видим от където пожелаем. А въпросните медии така сами се погребват. Само със силиконови кифли и пишман коментатори не става трябва и обективност.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На кого му пука за този бутафорен и кух "Празник на Европа". Всеки знае кой е истинският празник, кой е поводът и къде се празнува. Дори и тези, които стабилно заработват покрай плюенето му.
2
1
 
9
 
! Отговори
Adam преди 9 месеца
С днём победы
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От 3 малки държави свободни без да питат Москва стана голяма Европа и ще расте докато превземе и Русия.