"Графа" – в гранит и цимент. Неустойките: 240 бона на ден!

Парите за улични ремонти - повече от всякога - 38 млн. лв.
9 май 2018 11:20,
31
"Графа" – в гранит и цимент. Неустойките: 240 бона на ден!
Снимка: архив "Булфото"

Санкциите за евентуално забавяне на ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев" ще са огромни.

"За всеки ден забавяне фирмите ще плащат по 240 000 лева неустойка. С до 1,2 млн. лева пък ще бъдат глобявани за некачествено изпълнение на даден елемент", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че освен това 50% от цената ще остане в общината осем години, докато изтече срокът на гаранцията.

Кметицата съобщи, че голяма част от настилката на "Графа" ще бъде от гранит в съчетание с циментови плочи.

Още по темата

Фандъкова коментира и започналите ремонти на улици и булеварди и на други места в София.

Тя обясни, че средствата, отпуснати за въпросните реконструкции, са повече от всякога – 38 млн. лева. И тази сума обаче нямало да стигне за запълването на всички дупки в града.

"Кварталната инфраструктура е амортизирана. Успяхме да се справим с базовата - големите улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по малките пътни артерии", коментира Фандъкова пред Нова тв.

Тя обясни, че разпределянето на средствата за пътни ремонти е приоритет на всички районни кметове, а програмата по оползотворяването на въпросните 38 млн. лева е за няколко години.

Фандъкова съобщи и че е започнало почистването на обществени сгради, чиито фасади са изрисувани с графити.

Тя призова гражданите да подават сигнали към инспекторите в общината, ако станат свидетели на подобен акт на вандализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите отиват пак при Шиши :DАма не-е-е, той не е на власт ... и е напълно честен бизнесмен ...
29
0
 
2
 
! Отговори
Столичанин преди 5 години
Алоууу, общинари,време е да станете наистина хора,избирани от нас-хората ,за да работите за хората ,а не за футболни агитки, комунистически перекендета, русофилски шайки , мафия..... Крайно време е да намерите едно голямо място в огромното Софийско поле,далече от София (15 км) и там всеки негоден софиянец да си прави паради, протести , мачове, културни ексцесии..... и да оставите нас- работните хора да живеем нормално, да спим спокойно и да се движим свободно до работните си места, домовете си
28
0
 
1
 
! Отговори
Сметчица преди 5 години
Ухааааа! 38 милиона левчета за крадене !!! Юруш на мангизите! Сега е момента ! После ще ремонтираме 100 г.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Xaxaхаха а до сега как било, превеждате 2.500.000лв за поддръжка на тунел ечемишка фирмата не забива и един пирон, после пада лампата в тунела разсича жената на две и този с трите милиона си е на свобода и няма никой осъден, с две думи куче влачи рейс диря няма. Нали 30%,от всяка обществена поръчка отива за партия Герб, шефът на главболгарстрой го е казвал даваш 30% на партия Герб и печелиш обществени поръчки и тази говори вряли не кипял и.
26
0
 
2
 
! Отговори
До 21 Служител преди 5 години
То работата е проста. "Ремонтът" струва примерно половин милион лева или най-много един милион лева. От тези 43 700 000 лева, махаш 21 850 000 лева гаранция и примерно 1 милион разходи по ремонта и пак ти остават 20 850 000 лева чиста печалба, а след осем години прибираш и останалите 21 850 000 лева. Така работи мафията в България.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Служител 21Наивен ли си или просто глупав?!Гаранцията не е кеш а банкова гаранция издадена от "наша" банка "Чук и Гек", разбирай КУХА и пара нЕма.Така твойта фирма НИКОГА няма да се вреди за поръчки като тези.А банките за 4-5 такива които кинтите отдавна са ОПАПАНИ от разни Георгиу-си и т.н.За "моряшката" банка, ", "Инвеститорската" и "Асетната" няма какво да говорим изобщо.За това и еврозона ама през крив макарон......
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Неустойките: 240 бона на ден!" ??????????????????Вие наистина сте хипер-идиУти за да пишете и вярвате на подобни ДИВОТИИ!!
23
0
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
"Ще", "ще", накрая нищо.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега просветна ли ви какви суми се крадат щом неустойката на ден е четвърт милион.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А злато и платина няма ли да има,или те ще отидат в джоба на кметицата и сие.
20
0
 
24
 
! Отговори
Служител преди 5 години
Работя в строителна фирма и маржа на печалба варира между 12-15 %. Не мога да си представя как един строител ще извърши ремонт да речем за 38 000 000 лв. +5 700 000 лв. печалба (15%) за общо 43 700 000 лв. и ще остави 21 850 000 от неговите пари да си чакат 8 години в общината, от който около 25% ще бъдат изядени от инфлацията и в крайна сметка ще излезе,че строителя си е платил за да направи ремонта.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко бе. За Тиквени те крадци арест няма.Нали Прокуратурата и съда са техни.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко бе. За Тиквени те крадци арест няма.Нали Прокуратурата и съда са техни.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука пак виждам злобни ***!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво казахте какви са неустойките, ама защо не казахте какви са сроковете? Щото така колкото и да се бавят, пак ще кажете че са в срок и пак няма да плащат неустойки.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...50% от цената ще остане в общината осем години...Нали се сещате, че никой не работи без печалба и никой не чака 8 години, за да му платят труда. Сега да махнем още 50% комисионни и обратно плащане към партийни каси. Останаха 25% от цената на ремонта, ама тук 30-50% ще останат в главния изпълнител. Останаха 15% от обяввената стойност. Какъв точно ще е този ремонт незнам :)
14
2
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Какви точно са мерките, които общината ще предприеме за опазване на сградите от драсканиците на вандалчетата?! Очевидно, че в повечето случаи това се случва през нощта, така че няма как да се разчита на гражданите да докладват на полицията. Затова, отново питам, какво точно планира общината за да ни избави от тази напаст, която загрозява целия ни град?
13
1
 
10
 
! Отговори
До Дръндер преди 5 години
Изкуството е такова когато е истинско и готино. Нищо против хубави графити.А ако свастиките,циничните надписи като в нужник и апелите ,,Само. Славия,Левски ЦДНА " и ,,Искаме рЕкия на старите цени/на Нац.Библиотека е надписа/,както и безмислените драсканици с шпрей го смяташ за изкуство явно че ТВОЙТА ГЛАВА не е в ред
12
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Графитите по сградите в центъра не са изкуство а драсканици на *** ! На много малко места в София има стойностни графити , които наистина са изкуство ! Въпрос към общината - как ще опазите ,,Гр.Игнатиев '' от драсканици след ремонта? Нотариата е омазан целия !
11
2
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Фандък, по кварталите кога? Не ги ли оправи вече жълтите павета пък да можем и по кварталите да усетим за к'во отиват данъците ни? Нали уж това беше предизборното обещание - ще влизаме в кварталите! Е хайде влезте де. Те дойдоха новите избори вас все ви няма...Или и ти като арменската невеста - в докторския паметник е елита, плебса да пропадат по дупките. И ние коли караме, и ние деца разхождаме - тротоари трябват, улици, осветление...