С Ленин и руското знаме напред: Безсмъртният полк снове из София

Събитието бе уважено и от посланика на Русия Анатолий Макаров
9 май 2018 12:30,
478

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В Деня на Европа или Деня на Победата за поредна година множество българи, носещи снимки на свои загинали роднини във Втората световна война, мина през София.

"Безсмъртния полк" тръгна от паметника на Незнайния войн и завърши с поднасяне на цветя и венци пред паметника на Съветската армия.

Още по темата

Освен снимки на своите близки, загубили живота си във войната, в шествието можеше да се видят и плакати на Ленин, руски флагове. Начело пък беше лидерът на БСП - Корнелия Нинова.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров и дипломати от руското посолство положиха венци и участваха в тържествените церемонии пред паметника на Съветската армия.

Безсмъртния полк днес ще премине и през още градове, а посланик Макаров се отправи към Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те май Боби и фронтовака са едно и също раздвоено лице. Защо не ги лекуват тия?
344
4
 
2
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 5 години
До Koi СССР заедно с българските войски победиха германците във Отечествената война . За това е темата , че пишеш обиди и плювни това е признак на комплекс и слабост. Така че СССР е велика държава по велика и от царска Русия , но Русия и СССР и България намериха път към модерният свят освобождавайки Европа от германска -хитлерикста окупация
343
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Служба по евакуиране на техниката се нарича и не само има структура ами е пълно копие на немската такава а тя като цяло е била бая ефективна ... въобще боби що не си седиш при другарите в карлуковци на хапчета вместо да блестиш с поредната си простотия
342
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Важното е, че руска БРОНЕТЕХНИКА не ни е била предоставена. Вероятно е имало някакви ограничени доставки на транспортна техника, но и за това няма документи. Основната ударна техника така или иначе си остават PzkW4, от които си купуваме 90 броя от Германия. Руско стрелково оръжие също не ни е давано.
341
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
За автомобилитеИма една хумореска която обаче описва много точно нещатаНемските машини са правени за да се движат бързо и комфортно по пътища, Руските машини са правени да се движат без пътища.Така БА сключва с Мерцедес рамково споразумение за джипове и камиони с което всички се надявахме да се почне модернизацията на армията. Джиповете мерцедес бяха изпратени в Афганистан с нашия контингент... На бърза ръка се купиха Хамъри за контингента - не знам колко са ревали военните там за да стане
340
0
 
3
 
! Отговори
Koi преди 5 години
Ало фронтовака незнам от коя вракция си на БКП оп БСП в превод българска съсипваща партия ама чети повече защото бълваш партийни заръки и се правиш че много разбираш спориш за Ленин който е бил платен революционер къздател на най болното движение комунизма тия от СССР били ни дали кво и 45г. Крали и убивали интелигенциятани
339
1
 
1
 
! Отговори
Фронтовака Магистър преди 5 години
Как е да се кланяш на психопат, хомосексуалист с венерическа болест и бездетен.
338
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Историк 353Значи след започване на операция УРАН а след нея БАГРАТИОН в СССР се формират тъй наречените трофейни роти. Единствената цел е да събират всякаква техника и най-вече оръжие за да не попадне в ръцете на местните останали на терена след като са минали войските.При Българските войски се появява нещо подобно макар че няма официална структура. Примерно знае се че в България е имало Месершмит 109К пленен 1945 година но така и си остава само трофей не е летял
337
5
 
1
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 5 години
До Фронтовака МагистърЯвно че си в психиатрията и някои доктор неправилно ти е дал компютър да пишеш. Факт е че съветските и руските военни автомобили са по качествени от германските и западните. Съветските техно специалисти имат по добър мисл;овен цикъл от западните като говорим за оръжие и военна техника-автомобили , танкове идр. ато не разбораш що не вземеш да се ориентираш в други насоки.
336
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вашия гуру Христов беше прав, 80% от комунистите сте чисти ***. Прав беше и оня алкохолик, който си призна, че комунизмът бил венерическо заболяване и се предавал по наследство.
335
5
 
1
 
! Отговори
Фронотвака Министър преди 5 години
До 351 Анонимен Ти си за психиатрия защото написаното е плювня от теб . Това е форум за издържани мнения а не за плювни без покритие. Факт е че Отечествената война даде перспективи на страната която я направиха развита страна. Факт са победите на нашата армия над германците , а ти пишеш глупости защото си като фашисткият звяр- като го уязвят съска ама и това не помага. Такива като теб командваната от генерал Стойчев Първа армия ги мачка както при Драва германците.
334
5
 
5
 
! Отговори
Фронтовака Магистър преди 5 години
И с автомобилите е така. Руските автомобили, най-добрите, а руските часовници са най-бързите часовници в света.
333
8
 
3
 
! Отговори
Фроновак Министър преди 5 години
До БобиТака е , но съветското въоръжение постепенно се налага. Дядо ми казваше: Немските камиони Мерцедес Л 3000 са бързо чупещи се , шаситата не издържат а при тегленето на гаубици полуоските им стават криви. Опел Блиц камионите са средно положение - ако го форсираш карбуратора му отива след втора форсия. При кални участъци гумите на мерцедеси и опели им се износват грайферите им са малки не могат да зацепват. Съветските ГАЗ и ЗИЛ са по добри двигателите са издържливи , нямат проблем с осите
332
1
 
5
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Единствената бронетехника, която сме получили от руснаците са 15 трофейни танка Pz.Kpfw.V през април 1945. За това има документи и снимки, останалото са червени легенди.
331
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Зрител Отивай, да учиш историята! Ленин с декретите си дал свобода на Полша и Финландия, дал области от Русия и образува Украйна като самостоятелна република. Да не говорим за азиатските републики, които ходиха забулени, жените им бесправни. Ако не беше Ленин, още биха се намирали на нивото на Афганистан.
330
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фронтовака, ти си за психиятрия пич. Не сте останали много такива изкукали, но ми се драйфа като се сетя, че от моите данъци такива ***н като теб взимат незаслужено пенсия. *** при Ленин, Сталин, Червенков и Живков и от тях искай пенсия. ***!
329
2
 
1
 
! Отговори
Фронотвака Министър преди 5 години
До 348 има много снимки с Т 34 през март-април 1945г в Първа БА. И да допълня - наградната значка на Първа Българска армия - Към Берлин напълно е отхвърлила дотогавашната монархическа стара символика в армията. Значката е щит с трикольор и червена зведа на него - символизираща социализма и целите на Първа БА и новото начало. Има и снимки на български войници картечен пистолет Шпагин на фронта. Пагоните , фуражките и дори шинелите на българските войски не различават много от съветските.
328
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Фронтовака МинистърА аз какво казвамБА започва операциите си в Сърбия кога? Октомври 1944гЯнуари 1945 година тоест след 3 месеца независимо от трофейната техника получавана се почва превъоръжаване на армията. Вие хора си мислите че ей така става превъоръжаването сдаваме на куп всичко що имаме немско и след това получаваме на куп всичко което ни трябва но СССР образец ??? Наивно мислене.105 мм немски гаубици са ползвани до 1970г в БА(баща ми е служил в "железния триъгълник" на тия железа)
327
6
 
8
 
! Отговори
Срам и позор преди 5 години
Винаги се намира няколко десетки кириакстефчовци , които за шепа рубли ,са готови да се излагат и срамят народа ни.
326
5
 
2
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 5 години
До 341 Анонимен Не е така . Съветското оръжие е по качествено от американското. Танковете на американците са амо малък прашляк в голямото море от съветски танкове тежки типове каквито американците нямат. Съветските самолети също превъзхождат американските самолети - Як 3 и 4 и Би 1 - турбореактивен съветски самолет са на светлинни години от американските. А американците бая буксуват в Ардените докато Съветските и българските войски побеждават германците при Драва и Мур.