Спас-Александър излиза от затвора, арестуват го пак!

Василев е обвинен в измами със самолетни билети
9 май 2018 18:52,
7
Спас-Александър излиза от затвора, арестуват го пак!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Софийска районна прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Спас Василев, добил известност в социалните мрежи с името Александър Николов, съобщават от обвинението.

Още по темата

В момента Василев изтърпява наложеното му наказание "лишаване от свобода" за срок от седем месеца, за извършена от него измама. Присъдата беше обявена след споразумение между защитата на Спас Василев и прокуратурата, и след като щетите от 1900 лева бяха платени на потърпевшите.

В Софийска районна прокуратура са налице още две досъдебни производства за измами срещу Спас Димитров Василев, разследването по които не е приключило.

По едно от тях вчера – на 08 май 2018 г., е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за измама в големи размери, извършена в условията на продължавано престъпление – с шест отделни деяния.

Василев е обвинен в това, че е заблудил девет лица, че ще им осигури закупуването на изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил. Той е обвинен и за това, че е заблудил и управителя на дружество "А." ООД - с предмет на дейност - туристическа и туроператорска дейност, че е представител на фирма "Еспас Медия" ООД и че служители на дружеството пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на "А." ООД за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. С действията си Василев е причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер почти 37 500 лв.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и поради обстоятелството, че предстои освобождаване на Василев от затвора, поради изтърпяване на наложеното му наказание "лишаване от свобода", наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 09 май 2018 г. за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
Някаква селска завист е нахлула тук? Защо ревете срещу високите цени на тока - те нали са честни? Ако бяха ниски, значи са мошенници?
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дете-индиго
5
6
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Вместо да го съдят - трябва да го наградят с медал "За гражданска доблест"Опарил шепа далавераджии, които са се мислили за големи тарикати!Но такова е българското правосъдие!....за кокошка - няма прошка!
4
7
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Спас е готин !Само така Спасе ....на Малдивите ще ми ходя селяните!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като гледам дори е доста добър адвокат :D
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи да не адвокат на този мошенник?
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми прилича на измамник, хората които са си купували евтини самолетни билети пиличат на измамници, които са искали да ощетят самолетните компании. Накратко Спас не е позволил самолетните компании да бъдат измамени от хора търсещи фалшиви билети.