След удареното дете в Южен парк: Забрана за велосипеди?

Младият мъжът, причинил удара, е издирван от полицията
Обновена: 10 май 2018 21:29 | 10 май 2018 21:22, Петя Славова
92

Инцидент с велосипедист в парка едва не завърши фатално. Полицията издирва млад мъж, който е блъснал и ранил тежко малко момиченце в Южния парк в София, след което е избягал.
Още по темата


Неизвестният велосипедист прегазва Тея и я влачи няколко метра, припомня Bulgaria ON AIR. В този момент паркът е пълен с майки с деца.

Извършителят напуска местопроизшествието. Контакт обаче оставят хора, станали свидетели на случилото се. Други се обаждат в полицията, за да сигнализират. МВР вече издирва извършителя.

Случаят привлича вниманието и на Калин Вельов. Музикантът е известен и с това, че често се предвижва с велосипед. Той не мисли, че забраната на велосипеди в паркове и градинки ще реши проблема



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
Пак Анонимен преди 5 години
До АнонименКато ми кажеш, че ще ми запукаш шамарите - печелиш първия шамар не обиден поглед и ще си карам колелото където си искам и както си искам, бъпреки че внимавам до колкото мога да предвидя глупостта на околните
81
5
 
6
 
! Отговори
ама моля ви се преди 5 години
,тази като не си е наблюдавала детето,дайте сега да забраним и колелата,и колите,защото са опасни за малките им к***пелета.Там ще останат само те и техните заспали майки.Така и така мразя деца,но след този случай още повече.Един приятелски съвет.Моля,не сте вие светът и всичко наоколо!Останалите не приемат и не са длъжни да приемат децата ви за всичко,ако за вас са това.Наблюдавайте си ги внимателно навсякъде,като не искате да пострадат.У дома си можете да ги пуснете и да летят,ако щете.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, заради един наркоман ще забраняват да се кара в парка. Откъде накъде?! За кучета не може, за колоездачи не може, само дебеланите, които не си следят децата ще обикалят явно.
79
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До KromЕдин твой колега с "развито периферно зрение",се изтресе пред буса,тъкмо когато светна зелено и потеглях за ляв завой.Добре,че бусовете потеглят по-тромаво,че зрението му щеше да му послужи за да види предния мост.
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се, виновна е майката, че не си държи бебето каишка, как смее! А готините колоездачи, дето се спускат /точно на това място в Ю.П./ с по 50 км/ч и особено ги кефи като гъмжи от народ, те са едни чудесни спортисти, природосъобразни и здравомислещи психопати, които обожават екстремните преживяванията и рисковете- но държат да е с живота на другите!
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите да съдят не колоездача, а Общината.
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва го пиша за *** който е написал че е чел някъв закон дето може само до 12 годишна възраст може да се кара колело в паркове. И да те питам твойто дете да не би да спазва закона ако кара колело. От каде на каде ще се забранява да кара човек колело в паркове. Ми каде да караме, по пътя да ни сгази някоя кола. Тая че не си е гледала детето каде тича и кво праи колездача дори да е набил спирачки пак е щял да я блъсне.Пич ходи се прегледай и ще си продължим в парковете да караме колело.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така я е "блъснал" пък и "влачи" 🤔Това дете да не е като бумеранг или нещо..Колоездача не е постъпил правилно като е избягал..
74
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път медиите се правят на интересни като преувеличават, цитирам:"и я влачи няколко метра"..По-интересно ми е, какъв **** е търсила майката, че не си е гледала детето къде ходи?Колкото и колоездача е виновен, толкова и родителите на детето са виновни.
73
3
 
7
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Софиянка - не зная каква точно "софиянка" си но съм в голямо съмнение. Аз съм моторист от години. На пешеходни пътеки нерядко ми се случва когато закова за пешеходец, покрай мен да прелитат талибани на четири колела. Мотористите имаме развито периферно зрение. За разлика от кукувиците на четири колела с два месеца стаж на волана, високо и надуто самочувствие и най вече ... изключително интересен айфон в колата. От тях се пази, драга. Така, приятелски те съветвам.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До не знаят правилатаТръгвам да завивам от Дойран надясно по Гоце Делчев. Една кака с голям г.... и колело на пешеходната пътека. Като видя зеления сигнал на пешеходния светофар започна да се мъчи да се качи на колелото и за да мине по пешеходната пътека на колело. Докато стояхме и я чакахме да се качи и аз наруших правилата и й свирнах. Бе страшно възмутена от поведението ми.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз не съм обърнал внимание. Но вчера прочетох по-внимателно в Закона за движение по пътищата разпоредбите касаещи велосипедистите. Само лица до 12 години имат право да карат колело в парка и пешеходните алеи!!!! Всички останали са в нарушение! Да не говорим, чи с мотопеди се се движат! Масово велосипедистите подценяват ситуацията и не са запознати със задълженията си. Колко имат звънец на колета няма да коментирам.
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се забранят на наркомани,пияници, кучкарите и техните кучета да посещават паркове и градинки. Градинките и парковете са за майки с деца,бременни и нормални хора!
69
8
 
5
 
! Отговори
рихо преди 5 години
Добре - за единслучай с колело забраняваме и анатемосваме велосипедите. Какво да правим с колите тогава след като всеки ден умират хора там? Ами тогава трябва да забраним и футболните мачове, за мотори пък да не говорим. А защо след всеки инцидент с кола или мотор не се даде същата гласност по медиите>
68
7
 
4
 
! Отговори
riho преди 5 години
До нищо не правиш. Ok, велосипедсите ще слезат от тротоата, и от площадите. Явно те са най-големия проблем на България. Нищо ,че цяла Европа е на колела. Ами тогава да разкараме и колите от тротоарите,а? Или за колите може - нищо,че майките с колички и трудноподвини хора трябва да рискуват живота си за да ги заобиколят и да слезат на платното заради тях? Всички велосипедисти - да ги обесим вкупом! Без тяая *** България ще процъфти направо
67
2
 
12
 
! Отговори
нищо не правиш преди 5 години
До zadavenЯвно си на 12 годишна възраст, защото-Чл. 80. (Изм. ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е длъженЧл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.Тротоара е предназначен за пешехоци, а ти нямаш право да караш по него още по малко пешеходеца е длъжен да се съобразява с теб на тротоар.
66
9
 
4
 
! Отговори
zadaven преди 5 години
Много велосипедисти не знаят правилата. Аз карам колело, по тротоари, улици и паркове. Винаги съм внимавал с хората, защото те са също толкова необразовани за правилата. Господа и дами, колелата могат да се движат и по тротоара!!! не е нужно да има вело алея... Разбира се трябва да внимават и количеството хора, обикновено ни кара да слизаме на улиците, където малкото вело алеи, тясни и понякога крайно нелогични, ни водят към дупка, бордюр, мантинела, стена, т.н.
65
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен 43Не става дума за велоалеята.Говоря за и.ди.отските ви навици да се завирате където не трябва.А това за пирона,и ала-бала може да го сънуваш.
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баламата се е предал и е в ареста на 4то. Бащата на пострадалото дете да го чака на входа с бухалката.И пак повтарям.Лудият с колелото е провинциалист, *** с психични проблеми. Видно е от снимките.
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61Хабиби, след като те ударя ще ти е все едно дали си с пистолет или не!Това железо което разнасяш насам-натам само ще ти изкара боя някъде а ако попаднеш на хора ще се само-гръмнеш неочаквано и за теб самият.Анан от шушумиги.