Възпитание срещу месторождение: Права ли е Кремена Халваджиян?

София е насилствено заселван град, липсва визия как да изглежда
10 май 2018 10:30, Боряна Павлова
412

20797 гледания   |  Още видео

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена реакция.

Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт, заради боклуците, които сеят из парковете.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклука, мърсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е журналистът Деляна Маринова.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град.

"Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София.

"Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.
 


412
Още от ЕС
Грандиозно 3D мапинг шоу – на фасадата на властта
Напиши коментар Коментари
381
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Анонимен
Чел ли си поговорката "По дрехите посрещат, по ума изпращат", или четенето не ти се отдава? Колкото до миризмата, като ви спрат топлата вода, ти на Calvin Klein ли миришеш? Или Софиянци не миришете?
380
0
 
0
 
! Отговори
от провинцията:) преди 2 седмици
До 78 естрахотен коментар!! Точен и ясен!
379
0
 
17
 
! Отговори
B52 преди 2 седмици
От София съм. Пето поколение софиянец. Харесвам си града! Да, мръсотия има! Невъзпитани и профанизирани хора също! Нямам обаче нищо против хората от провинцията. Всеки има право да потърси възможност за своето препитание. Простаци има и в големия град и в малкото село. До възпитание е. Не приемам обаче някой да ме гледа с лоши очи, особено когато пътувам до някой малък град, само защото шофирам хубав автомобил, чиято регистрация започва със СВ. Не съм наредил никому! Жалко е!
378
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обиколил съм доста европейски , и още 3 извън Европа .... "столицата" ни е една koчина с претенции ... а така наречените Софиянци са си едни шопски сeляни.
Какво е уникалното на София ?
Панелните гета ... мръсния въздух ... липсата на какъвто и да е градоустройствен план ... или "културата" на "кореняците" от околните села и паланки?
"Горе главата! Нищо, че е празна!"
377
9
 
6
 
! Отговори
Леля ви преди 2 седмици
Нали всички простaци обичат путин и пцyват демокрацията. Ама не си сeдите на сeло при oвците ами ходите да ръсите кyлтурата си в София.
376
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Човек, без значение откъде е, ако слуша чалго ... ами не е човек.
375
3
 
12
 
! Отговори
Anna преди 2 седмици
Въпросната г-жа,Кремена някоя си, дали е доволна като чете многото коментари пълни със злоба .Българи мразят Българи щото видите ли ,не били от провинцията. Ако същата тази Кремена някоя си ,си беше позволила да направи такова изказване в Германия ,веднага биха и сменили адресната регистрация за определен период от време...но нали е в БГ и комплексарите си мислят ,че всичко им е позволено.
374
1
 
3
 
! Отговори
Илюминат ! преди 2 седмици
ГОлямата част от хората са изродени проани, без значение произход и местожителство ... И следователно, броят им трябва да бъде намален драстично ... Каот просто ги избием.
373
2
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 седмици
Обвинявайте истинските виновници за пренаселването на София.А те са едни и същи хора,които оставиха хората, без поминък по селата и малките градове - Костовци, Станишевци, всички долни и подли червени боклуци !!!!!
372
0
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен-мен ! преди 2 седмици
Каот сте на едно място и се мразите, сте ми по-лесни за изтискване
371
0
 
14
 
! Отговори
Dimitrina преди 2 седмици
Има едни хора, които по някаква тяхна си причина, мразят всичко, що мърда и шава. Ей така, кеф им е... София е пълна с боклуци и с мразещи хора. Той - боклука, може и да се изхвърли, да се измие с Веро, да се пребоядиса, но хората, които бълват омраза - никога. Неспасяеми. Ако няма селяни, които да им дишат въздуха и да дразнят ранимите им сетива, ще си измислят нещо, което да ги стресира. Покой да не им дава...
За всеки има място под слънцето, драги столичани! Или и то е ваше?...
370
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 369
Особено когато правят профилактика на парното. Ти софиянец ли си или просто така си миришеш ?
369
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Селяните се познават отдалеч по облеклото. Ако не това, отблизо по миризмата няма грешка.
368
1
 
3
 
! Отговори
Селския бек преди 2 седмици
Какво мислите за тия, дето живеят в селцата на столичната голяма община? За мен са късметлии,живеят в спокойствие на село,но на личните им карти пише София.Е така да я докараш.
367
0
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 2 седмици
Някакво си плямпане на някаква си *** генерирало много коментара на сайта ни. Ми дай да пуснем още две три "новини" за да генерираме посещения. Нищо че все за едно те също става въпрос. Журналистиката не умря с фалшивите новини защото откакто свят светува тях ги има. Журналистиката умря с породената от Интернет идея че всеки с достъп до него може да се мисли за журналист. Тъжно но цифровата ера взима жертви.
366
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боже пази България.Гордея се ,че съм от провинцията (живея в Европа и какво от това)не се чувствам нещо повече-всичко опира до възпитание.Без провинцията няма да има и СТОЛИЦАТА
365
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И да се научите: ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С ДУШ И МИЕНЕ НА ЗЪБИТЕ! На село може да си вонкате, в града НЕ!
364
2
 
8
 
! Отговори
до 362 преди 2 седмици
Предпочитам да си имам работа със селяни...вместо с двупръсточели като теб !
363
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хулиганите от футболните агитки са все софиянци.Сигурно много се гордееш с тези свои съграждани.Или с бакшишите.От тях направо струи култура.
362
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каквото и да пишете селяни, само избивате комплекси. Селяни сте и такива ще си останете.