Възпитание срещу месторождение: Права ли е Кремена Халваджиян?

София е насилствено заселван град, липсва визия как да изглежда
10 май 2018 10:30,
412

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена реакция.

Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт, заради боклуците, които сеят из парковете.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклука, мърсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е журналистът Деляна Маринова.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град.

"Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София.

"Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
0
 
1
 
! Отговори
една железна шопкиня преди 5 години
Ива 50 те години на комунистите в т ч на баща ти са преложили да остане в София в жилищата на изселените . Голяма византийска уста си ама рода ти дето се мести по цяла България е от Куклен от гръчко-македонските изселници Е видяхме им на макетата истинската същност хитри и подмолни от началото на века се знае за тяхния характер и как на талази наводняват София , сега също у село нема какво да хитруват
379
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименЧел ли си поговорката "По дрехите посрещат, по ума изпращат", или четенето не ти се отдава? Колкото до миризмата, като ви спрат топлата вода, ти на Calvin Klein ли миришеш? Или Софиянци не миришете?
378
1
 
0
 
! Отговори
от провинцията:) преди 5 години
До 78 естрахотен коментар!! Точен и ясен!
377
1
 
26
 
! Отговори
B52 преди 5 години
От София съм. Пето поколение софиянец. Харесвам си града! Да, мръсотия има! Невъзпитани и профанизирани хора също! Нямам обаче нищо против хората от провинцията. Всеки има право да потърси възможност за своето препитание. Простаци има и в големия град и в малкото село. До възпитание е. Не приемам обаче някой да ме гледа с лоши очи, особено когато пътувам до някой малък град, само защото шофирам хубав автомобил, чиято регистрация започва със СВ. Не съм наредил никому! Жалко е!
376
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обиколил съм доста европейски , и още 3 извън Европа .... "столицата" ни е една *** с претенции ... а така наречените Софиянци са си едни шопски сeляни.Какво е уникалното на София ?Панелните гета ... мръсния въздух ... липсата на какъвто и да е градоустройствен план ... или "културата" на "кореняците" от околните села и паланки?"Горе главата! Нищо, че е празна!"
375
10
 
8
 
! Отговори
Леля ви преди 5 години
Нали всички простaци обичат путин и пцyват демокрацията. Ама не си сeдите на сeло при oвците ами ходите да ръсите кyлтурата си в София.
374
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек, без значение откъде е, ако слуша чалго ... ами не е човек.
373
4
 
14
 
! Отговори
Anna преди 5 години
Въпросната г-жа,Кремена някоя си, дали е доволна като чете многото коментари пълни със злоба .Българи мразят Българи щото видите ли ,не били от провинцията. Ако същата тази Кремена някоя си ,си беше позволила да направи такова изказване в Германия ,веднага биха и сменили адресната регистрация за определен период от време...но нали е в БГ и комплексарите си мислят ,че всичко им е позволено.
372
2
 
3
 
! Отговори
Илюминат ! преди 5 години
ГОлямата част от хората са изродени проани, без значение произход и местожителство ... И следователно, броят им трябва да бъде намален драстично ... Каот просто ги избием.
371
3
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Обвинявайте истинските виновници за пренаселването на София.А те са едни и същи хора,които оставиха хората, без поминък по селата и малките градове - Костовци, Станишевци, всички долни и подли червени *** !!!!!
370
1
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен-мен ! преди 5 години
Каот сте на едно място и се мразите, сте ми по-лесни за изтискване
369
1
 
14
 
! Отговори
Dimitrina преди 5 години
Има едни хора, които по някаква тяхна си причина, мразят всичко, що мърда и шава. Ей така, кеф им е... София е пълна с *** и с мразещи хора. Той - ***, може и да се изхвърли, да се измие с Веро, да се пребоядиса, но хората, които бълват омраза - никога. Неспасяеми. Ако няма селяни, които да им дишат въздуха и да дразнят ранимите им сетива, ще си измислят нещо, което да ги стресира. Покой да не им дава... За всеки има място под слънцето, драги столичани! Или и то е ваше?...
368
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 369Особено когато правят профилактика на парното. Ти софиянец ли си или просто така си миришеш ?
367
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяните се познават отдалеч по облеклото. Ако не това, отблизо по миризмата няма грешка.
366
2
 
4
 
! Отговори
Селския бек преди 5 години
Какво мислите за тия, дето живеят в селцата на столичната голяма община? За мен са късметлии,живеят в спокойствие на село,но на личните им карти пише София.Е така да я докараш.
365
1
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Някакво си плямпане на някаква си *** генерирало много коментара на сайта ни. Ми дай да пуснем още две три "новини" за да генерираме посещения. Нищо че все за едно те също става въпрос. Журналистиката не умря с фалшивите новини защото откакто свят светува тях ги има. Журналистиката умря с породената от Интернет идея че всеки с достъп до него може да се мисли за журналист. Тъжно но цифровата ера взима жертви.
364
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже пази България.Гордея се ,че съм от провинцията (живея в Европа и какво от това)не се чувствам нещо повече-всичко опира до възпитание.Без провинцията няма да има и СТОЛИЦАТА
363
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да се научите: ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С ДУШ И МИЕНЕ НА ЗЪБИТЕ! На село може да си вонкате, в града НЕ!
362
3
 
10
 
! Отговори
до 362 преди 5 години
Предпочитам да си имам работа със селяни...вместо с двупръсточели като теб !
361
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хулиганите от футболните агитки са все софиянци.Сигурно много се гордееш с тези свои съграждани.Или с бакшишите.От тях направо струи култура.