Възпитание срещу месторождение: Права ли е Кремена Халваджиян?

София е насилствено заселван град, липсва визия как да изглежда
10 май 2018 10:30,
412

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена реакция.

Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт, заради боклуците, които сеят из парковете.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклука, мърсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е журналистът Деляна Маринова.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град.

"Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София.

"Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да пишете селяни, само избивате комплекси. Селяни сте и такива ще си останете.
359
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 357През 90-те вече нямаше жителство. Ела да видиш какво представлява нашата кооперация - голямо огледало във входа, картини по стълбището. Обаче сме само собственици/наследници от 1939-та насам.Естествено, че има читави хора, родени извън София, както и кофти софиянци. Обаче изключенията само потвърждават общия случай...
358
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 358Значи, виждаш някого на улицата и някак си звездите ти пускат СМС - това е провинциалист/селянин ?
357
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 358:))) Да :))) Имам новина за теб - ако щеш си прережи вените, няма как да ми забраниш да работя и живея където си пожелая.
356
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 347Правилно си разбрал.Има София и всичко останало е шкарт.А относно "непознаването" и коментирането си леко неадекватен.Ние не се изказваме за хора които не познаваме а за провинциалисти които постоянно са ни пред очите и правят живота в София АД.Нямам нищо против тези които си живеят в провинцията мирно и кротко.Дори не бих ги коментирал в негативен план НИКОГА.Какво правят там си е тяхна работа.Не ме интересува и не им се меся.Сега по-ясно ли е?!
355
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 90-е години един приятел учеше в София и беше на квартира в центъра.Ходих му на гости в квартирата ми направи впечатление ужасната мръсотия и воня във входа на кооперацията.И сградата не беше голяма и нямаше други наематели.Така че софиянци си я правят мизерията и то не отсега.
354
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 355Когато си ходя до Варна (колата ми е със софийска регистрация), леко се изнервям от мудното движение... след 2-3 дена свиквам и се настройвам към яваш-яваш шофирането :) Сега е малък ад заради ремонтите, предполагам след като свършат, трафика ще се облекчи доста.
353
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То във Варна и кола със Софийска регистрация да видя си се скривам в малките улички :)
352
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 350А точно във Варна с Добрич проблем нямаме.Като изключим че шофират лошо, са си много възпитани. Работят си и не създават проблеми.
351
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СОФИЯНЕЦАз живея в село.И да ти кажа в нашето село мръсотия няма.Хората не си изхвърлят *** ,торбичките или фасовете по улиците.Всеки си поддържа чисти къщата и двора и пространството пред къщата до улицата.За разлика от София ,където навсякъде вони и пълно с *** и кучешки л.айна.И това не е отсега-още преди 1990г беше така,когато имаше софийско жителство и си бяхте само софиянци.Когато ходехме до София като дете с баща ми все го питах защо е толкова мръсно.
350
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 350:)) Техеранците са повод за безкрайно много вицове.. точно като перничаните. Но ... това са само вицове. Поне аз не си позволявам различно поведение срещу хора само защото са родени в Добрич или в Перник.Е, все пак .. внимавам и заобикалям Перник :))) Шегувам се естествено.
349
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СОФИЯНЕЦРоден съм във Варна, но не притежавам Варна. Нито имам право да забранявам, гоня или позволявам на когото и да е било да живее и работи в моя град. Мой - роден съм там и толкоз. Всеки който цапа - бил той парижанин, селянин, гражданин или къвто ще да е ... трябва да си понесе лично последствията. Безкрайно тъпо е да обвинявам група хора заради определни личности !
348
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А точно във Варна пък сте пропищяли от толбухинските ***. И там е като в София, *** превземат града!
347
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и аз съм програмист от Силистра. За по-малко от 4000 меможеш да ме вдигнеш от леглото даже. И аз чисто по-селски подбиване цените на Софиянци.Аз пък съм твърдо за всички софиянци да си ходят на село. Така София ще се превърне в едно малко китно градче с има няма 20 000 жители.
346
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възпитавайте децата си! От село, от град, от столицата- няма значение! Каквото направите в семейството, това ще е. Покажете му, че има хубави книги, от които ще научи много, подарете му някоя, вместо поредната лъскава дрешка. Научете го да слуша хубава музика, нека не свиква от малко с чалгата, заведенията, алкохола и безсмислените разговори. Нека да се научи да подбира приятелите си и да не се влияе от всекиго.
345
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СОФИЯНЕЦСпоред тая кремена, България се дели на 2 части. Софиянци и всички останали. И да, във варна също има много приходящи от по малки села и градове. Отишли са там заради по-добрите заплати и наличието на работа. Аз като кореняк варненц нито ги осъждам нито ги подкрепям. Всеки си прави изборите. Никога обаче няма да си позволя да се изразявам презрително по какъвто и да е повод срещу хора които въобще не познавам.
344
3
 
3
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 5 години
Какъв селянин?! Варна е голям град, при това с традиции в индустрията (доколкото България има индустриална традиция). Нещо бъркаме понятията. Аз работя много добре с варненци. Доколкото сме обсъждали, те също имат проблем със селски нашествия в града.
343
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СОФИЯНЕЦДа разбираме ли, че 'можещите, честните и работливите' са софиянци ?
342
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СОФИЯНЕЦКакто вече споделих, аз съм програмист-селянин-от-варна. Подбивам труда на софиянците с едни 5000 лв чиста заплата (без бонусите). В моя бранш има работа за поне още толкова колкото са заетите в момента.
341
2
 
1
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 5 години
"В моя бранш има траен недостиг на хора."Не знам какъв ти е бранша и дали някога си наемал хора на работа. Хора има колкото искаш, можещите, честните и работливите са кът. Това е проблема. Наемал съм хора и със стартова заплата над 2000 лв, връщал съм и такива, които искат 3 пъти по-малко.