Възпитание срещу месторождение: Права ли е Кремена Халваджиян?

София е насилствено заселван град, липсва визия как да изглежда
10 май 2018 10:30,
412

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена реакция.

Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт, заради боклуците, които сеят из парковете.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклука, мърсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е журналистът Деляна Маринова.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град.

"Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София.

"Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
6
 
1
 
! Отговори
До 318 преди 5 години
Селянино,Родителите ми са покойници, доста отдавна. И точно заради такива просташки изказвания ще си останете дамгосани като СЕЛЯНИ и завинаги ще бъдете презирани, не само в София, но и в Пловдив, Варна и Бургас. Селянинът си е селянин. И си заслужавате съдбата-да работите без пари и да живеете като скотове в пълните с *** панелки. А за способностите ви и ниските софийски заплати са ви много.
319
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянците дето реват срещи провинцията, имат нещо общо.Дават апартаменти под наем но забравят да си платят общинските данъци (в размер на 15% от годишния приход). С което директно лишават собственият си град от средства. това е истината.
318
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичайна практика е 'софиянци' да живеят с родителите си в едно жилище до 40-50 годишна възраст. Нарича се софийска култура.
317
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До ПровинциалистПонеже ти жевееш при мама и тати и не плащаш наем а 'селянина' от Варна плаща квартира, очвеидно ще ти подбие
316
3
 
1
 
! Отговори
До Провинциалист преди 5 години
"Колкото до последния коментар- ако ги нямаше т.н. "провинциалисти" заплатите и възможностите в София никога нямаше да са на сегашното си ниво."Това са пълни лъжи и глупости! Точно селяните подбиват цената на труда в София. Защото ако аз няма да приема заплата от примерно 1500 лв за дадена длъжност, селянина ще се съгласи да я работи (в повечето случаи калпаво) и за под 1000. Това се нарича дъмпинг. Тези са готови на всичко, само и само да се закачат в София.
315
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диалектното говорене е най-малкия проблем. Дивашкото и просташко поведение и пещерния манталитет на тези същества-ето това е проблемът!
314
1
 
1
 
! Отговори
Провинциалист преди 5 години
До АнонименЗдравей Анонимен 278,За съжаление не само София, а държавата, е пълна с хора на които все някой им е виновен. Това е въпрос на манталитет, а той на свой ред- въпрос на възпитание. Не само хората от провинцията избраха премиер- истината е, че почти 1/3 от населението на страната живее в София. За неграмотните- има ги навсякъде.Колкото до последния коментар- ако ги нямаше т.н. "провинциалисти" заплатите и възможностите в София никога нямаше да са на сегашното си ниво.
313
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги съотечественици! За какво спорите? Почти липсва предметът на спора! Българската интелигенция е унищожавана на няколко пъти: физически - при падането ни под турско робство, после 1923 година, 1944 година и психологически - след 1989 година, с пагубно и целенасочено насаждане на скудоумие сред обществото ни. Но за тези, които са напълно отчаяни, един съвет: идете на концерт с класическа музика, на добър театрален спектакъл, на срещи с писатели, и вижте очите на младите! Има надежда!
312
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяните се държат като *** защото им се позволява. Защо не се държат така в Берлин или в Лондон например? Защото знаят, че ще последва наказателна репресия. А защо у нас всяко може да прави в София каквото си иска? Трябва контрол и сурова наказателна репресия. Като го глобиш половин заплата, че си е изхвърлило смръдливия пепелник през балкона, следващият път ще се позамисли ако може. Ако не може, пак глоба и така докато умре от глад или се върне обратно на село.
311
2
 
1
 
! Отговори
Celena преди 5 години
Smeshnicki steeee,KOI VI GLEDA, AKO SE POKAJETE V EDNA TSIVILIZOVANA STRANA ste vi varnat ot vartite - VARTITE...
310
2
 
4
 
! Отговори
хаха преди 5 години
За 150 години кореняк софиянец не се става и въобще кореняк гражданин. Трябва да се мине много време... И да е имало такива градски родове в България ,комунистите са ги избили а които са имали късмет да напуснат държавата са го направили...
309
6
 
5
 
! Отговори
До 321 преди 5 години
Напълно те разбирам. И аз живея в центъра и ежедневно се "наслаждавам" на тумбите мйечещи, скитащи насам натам. По празници винаги съм си в София, чудесно е когато селячеството се изнесе по родните места. Само тогава може човек да почувства на родния си град на спокойствие.
308
1
 
2
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
До действителен случай Има и по тежки случаи. Преди години един врачински юнак си изсипа к. зеле през терасата на 7-ми етаж и оля със смрат всичко на долу. Пишеше го във вестника. Друг ц.....н гледаже кон на първия етаж на блок.
307
6
 
8
 
! Отговори
321 преди 5 години
Живея на бул.Витоша и ул. Денкоглу.Страшно е! Особено в хубаво време. На талази преминават с бавна стъпка, на тумби, крещящи и мьекайки провинциалисти. "Докарани" и мъже и жени - нали са излезнали на стъргалото. Писна ми! Обичам, когото се съберат 4-5 дена празници и София си стане моят град от детството
306
1
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Какви софийски паспорти ???? Те българи няма да останат в държавата !!!!
305
2
 
5
 
! Отговори
King of the north преди 5 години
Хората живеят в София защото там има работа. Ако имаше работа и добри доходи в Монтана и Севлиево щяха да си стоят там. Тва е.
304
10
 
8
 
! Отговори
кофти преди 5 години
Който откъдето се сети, тук, в София дойде и настана пълна отврат в града. Не мога да ги слушам с техния мек говор и с техните претенции. Писна ми от тия, да си ходят откъдето са дошли! Градът е пренаселен, едва поема местните хора, както и всичката *** надошла от някъде си...
303
5
 
2
 
! Отговори
Като преди 5 години
чета коментарите по-долу,стигам до извода или убеждението,че това е словесен двубой между селяни и ***,всичките именувани или титулувани СОФИЯНЦИ!?!?!?А гражданите са в провинцията по-градове,села,махали и паланки?!?!?!
302
1
 
1
 
! Отговори
179 преди 5 години
До 179етнос *
301
1
 
0
 
! Отговори
Ивона Стойчева преди 5 години
До жерг-Как като моят мъж непрекъснато ми вика Ивона-бидона как като съм заклъстяла дебелана?