Възпитание срещу месторождение: Права ли е Кремена Халваджиян?

София е насилствено заселван град, липсва визия как да изглежда
10 май 2018 10:30,
412

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена реакция.

Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт, заради боклуците, които сеят из парковете.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклука, мърсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е журналистът Деляна Маринова.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град.

"Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София.

"Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
4
 
2
 
! Отговори
179 преди 5 години
Изчезне ли Българското село , изчезва и Българският етонос.
299
3
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Всичко е въпрос на възпитание !!!! Има и много по- културни селяни от Софиянци !!!!
298
1
 
1
 
! Отговори
До до 295 преди 5 години
И ти си едно от тях.
297
2
 
5
 
! Отговори
действителен случай преди 5 години
А какво ще кажете за пълни памперси през прозореца?Някоя гнуслива майка очаква някой негнуслив гражданин да й го прибере, защото е много гнусно като минава покрай памперса (за майката говоря).
296
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 295Не си губи времето.Не те разбират какво говориш.Това за бабуините от провинцията е марсиански език.Нито чуват нито виждат.Зомбирани са............по тяхно му както И говори Баце от Банкя.Какъвто народа такъв и Оправника му.Една птичка пролет не прави както и малкото читави софиянци нормална държава няма как да направят.Много мога да кажа но няма на кого.Китайците казват "когато ученика е готов учителя ще се появи".В България ученици НЯМА!!Има телета.
295
2
 
3
 
! Отговори
котърс преди 5 години
Не мисля, че да "плюеш" семки в гората говори за нещо лощо, защото са био продукт, който не вреди на природата, но да се качиш на Витоша и да си хвърлиш фасовете, пликовете и пластмасовите обелки от кренвиршите е друго нещо, но дамата от интервюто не го знае. Същото важи и докато пушиш на балкона и хоп, фаса през прозореца, а съм виждал хора с престижни професии и "на високо" ниво да го правят. Често-фасчето през джама(колата), че нямаме пепелник, защото е струвал 100лв като допълнителна екстра
294
3
 
14
 
! Отговори
до 275 преди 5 години
Опитай се да проникнеш отвъд мазните хартии, които хвърлят по улицата новодошлите, след като си излапат баничката. Масово слушат чалга; не говорят, а крещят - това замърсява шумовия фон. Не се съобразяват с местните порядки, а се опитват да налагат своя манталитет, и то агресивно. Възпитание и месторождение са много, много тясно свързани. Естествено, има немалко хора от провинцията, които са фини, умни и възпитани, но те не се отличават от стара София. Те са добре дошли и уважавани тук.
293
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роден съм в България. Живея в Германия. Имам познат от Афганистан. Винаги, когато търся кошче по улицата, за да си хвърля фаса, той ми се присмива, че съм станал като истински германец. Изводите си правете сами.
292
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възпитанието зависи от месторождението и от родителите.
291
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 288При теб е образУвание, ако ме разбираш!!
290
3
 
9
 
! Отговори
Близо до истината преди 5 години
Има доста истина в твърдението на Кремена.
289
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЪ виж как да говориш на Софиянски...Драги ми смехурко,не зная как разбра от къде съм,Но може би си екстрасенс....А такива софиянци ,ги виждам цял живот по улиците,..,И ми е омръзнало от Карива като тебе...А начина на изказване ,ми говори ,а и почти съм сигурен ,че си от Надежда ,или захарната ...Точно от тази ерия ,се нареждат истинските софиянци....
288
5
 
10
 
! Отговори
Извинявам се, но преди 5 години
Eдна фризьорка се видя в пари на мъжа си и почна да ръси мозък...
287
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 282Ти столичанина се научи как се пише образОвание и после се изказвай!
286
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 282Извинявай но в поста ти има 1001 правописни грешки!!!Каква култура и какво образоване!!!!Макар че е разбираемо. Провинциалистите сте си такива, прости, нагли и необразовани.КЛАСИКА!!!
285
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 282Комично е когато провоинциалист говори за образувание и култура.А пази боже че не се храниш от анализи а с копане щото щеше да ходиш гол и бос.Капиш, прованса?!П.П. Бръкни си в ЖобЪ и ще разбереш кОЙ си.***
284
5
 
10
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Обикалям по командировки цялата страна, ходя понякога и в чужбина! Но този "феномен" - разхождащи се хора от всякакви възрасти по улиците, в транспорта и къде ли не с отворена бира в ръка съм виждал май само в София! Колкото и да се напрягам за друго място не мога да се сетя! Та това някаква "мода" ли е или г.зерия, не знам... Не ми изглежда никак културно и възпитано и едва ли "селяни" го правят, щом само в София го виждам!?
283
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 278Той прованса май го има само във Франция....,но понеже имаше един президент преди нарекал ни франкофони,та може би и затова ползваш името Прованс...Провинция ,драги ми селяни има само в болните ви мозъци
282
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми те по време на соца всички градове бяха такива или не си ходил другаде!? Виж си държанието и обноските първо и после ми говори за прованс.
281
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 277Ти сигурно си повтарял така и в училище,тъй като начина ти на писане ,и на изказване гори изцяло за култура...А тя е точно като в големия и велик град София...,който като дойде празник и виждаш ,колко е на брой....Аз поне всяка събота и неделя виждам....Празни улици,автобуси,трамваи...Къде се оригинали...И най вече един уважаващ себе си човек,най вече Софиянец,като теб ,би казал добре дошъл ,на който и да е...нали си Европеец...Или пък си запазил ,все още комунистическото