Бащата на блъснатата от колело Теа: Благодаря на всички!

След инцидента трябва ли да се вземат мерки срещу колоездачите?
11 май 2018 12:00,
97

Бащата на блъснатото от велосипедист дете в Южния парк благодари на всички за оказаната помощ за издирването на колоездача, който избяга след инцидента. Той добави и че е доблестно, че мъжът с колелото все пак се е предал в полицията.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички съвестни граждани, които доста се активизираха вчера и помогнаха за намирането и идентифицирането на лицето", каза  Мирослав Джоканов пред Bulgaria ON AIR .

След инцидента освен органите на реда, се мобилизираха и социалните мрежи. Снимката на мъжа беше разпространена бързо, а днес стана ясно, че велосипедистът се е предал сам в полицията.

Диана Костова, която е родител на малко дете и също често е с него в Южния парк разказа, че е попадала в почти същата ситуация, но е успяла да отдръпне сина си от пътя на велосипедист в последния момент.

"Това е една от многото причини той вече да се разхожда на каишка. Като сме в парка на мен ми е по-сигурно да съм с колана", сподели Костова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Милена Васева, която е от Общинското предприятие "Паркове и градинки", пък заяви, че първоначалните мерки, които могат да се вземат и да се случат най-бързо, са свързани с поставянето на табели, които да насочват вниманието.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера пък сподели, че според него трябва парковете да се насищат с полицаи, когато са най-посещавани, защото според него това ще респектира велосипедистите, които карат с висока скорост и ще има превантивен ефект върху всяка друга престъпност.

"Не е умишлено деяние, по непредпазливост е извършено, но все пак трябва да си понесе наказателната отговорност", заяви Контрера във връзка с предалия се велосипедист, който блъсна Теа.

Орлин Тенчев пък беше категоричен, че трябва да има превенция за подобни случаи, но по думите му няма правила за това.

"За велосипедистите важат всички правила за ППС, защото велосипедът е пътно превозно средство. В Закона за движение по пътищата няма нищо ново за велосипедистите", каза Тенчев, а по думите му трябва в нормативната уредба да се опишат повече ситуации, а не само от коя страна на велоалеята да се движи човек с колело, за да бъде ясно кой е отговорен в различните ситуации.

Лазар Радков, който е приятел на бащата на Теа, която все още е в "Пирогов", пък сподели мнението си, че щом има подобни случки, трябва да има превантивни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
14
 
! Отговори
Колоездач преди 5 години
Щом се подготвят нови закони за уличното движение, обезателно трябва да се пише и за колелетата:1. По улиците да карат винаги по посока на движението (вдясно), а НЕ срещу движението;2. Вечер да имат фар отпред и червена светлина отзад3. и много други.
28
0
 
5
 
! Отговори
верно ли преди 5 години
До Анонимен23Толкова много ли ти пука за мнението баш пък на македонците?
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема тук е доста по-различен : започнахме много да си пречим взаимно - пешеходци на велосипедисти, велосипедисти на автомобилисти и т.н. Всички вече имаме единствено и само претенции, никой не се съобразява с хората около себе си и той е най-важен. Май му викат нихилизъм...
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като велосипедите са ППС, защо масово се кара по тротоарите???
25
1
 
10
 
! Отговори
Разпльокана муха преди 5 години
А на пътя (улицата) джигити има и с автомобили, и с мотори и с велосипеди. Не е проблема в превозното средство, а в народоприхологията ни, че Всеки трябва да се съобразява с нас, но ное с околните - не!
24
0
 
8
 
! Отговори
Разпльокана муха преди 5 години
На едни по-добри места има паркове, където велосипедистите могат да карат и такива, в които не може, където има охрана, която сваля велосипедиста от колелото, ако извърши нарушение. Отделно, че велосипедистите много повече внимават, когато не преминават по вело алея. Виж, ако ти му излезеш на пътя на вело алеята, може да те отнесе като куцо пиле домат.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек сега,ако го видят македонците,ще кажат,че сме татари.
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въртипедалковците много надигнаха глава, но на хората ще им дойде до гуша и всеки ден ще започнем да четем за поредния случай на наливане на акъл във въртипедалковцките глави.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен ако велосипедиста имаше жилетка, каска и нещо което възпроизвежда звук да не се е стигнало до това нещастие. Проблема е че велосипедистите не се чуват като се движат, имат някакви звънци но колко от тях ги имат, колко от тях ги ползват. За това колелото трябва да издава задължителен звук пък ако ще и песен Азис да е. Електромобилите има някакъв праг на шум които трябва да издават защото слепите хора не ги чуват така трябва да е и с колелото.
20
5
 
15
 
! Отговори
Програмист преди 5 години
Това момче беше активист за спирането на купоните в Студентски град и не успя да направи нищо. После беше в Survivor и Георги Дренски го победи на един двубой, в който не успя да направи нищо. Сега детето му е блъснато от колоездач и пак няма да може да направи нищо. Радвам се, че поне мъжът се е предал и това е един малък успех и доказателство, че всички трябва да сме активни граждани, но промяна с карането на велосипеди не може да бъде постигната от никой. Да се оправя малката и много поздрави
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В последния месец мен два пъти ме блъскаха велосипедисти хвърчащи по тротоарите в центъра на София. Добре че беше относително леко, че щяха да хвърчат спици.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мястото на велосипедистите е на улицата и само там. Там да блъскат когото искат - автобус, камион, кола, каруца, друг велосипедист. Велисопедистите нямат място сред хората.
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре да са в парка велосипедистите, от колкото между движението от автомобили, че там така пречат.Особено онези *** спортисти с "украйните" и големите кошници на багажника.
16
11
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Решението е пълна забрана на велосипедите в София, но явно още не сме узряли за това, което няма как да не направим, а колкото по-скоро ги забраним, толкова по-добре. Само вижре какви са ги написали част от тези преди мен и с каква наглост смятат, че щом са на велосипед, всички трябва да се съобразяват с тях.
15
2
 
10
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
До L. Видяхте ли по ТВ какъв и.з..р.од е този ... бил познат на МВР притежание на дрога и какво ли не ... защо е на свобода а не в гор.би.щата? Това не е държава
14
5
 
10
 
! Отговори
до някой преди 5 години
А децата могат ли да карат велосипеди и какво ще стане, ако някое дете с велосипеда си блъсне друго дете и то пострада?
13
5
 
8
 
! Отговори
кърлеж на колела преди 5 години
Дръжте си децата в къщи до 14 годишна възраст, най-много до пред блока. В парка само за ръчичка.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое е по-важно - децата или велосипедистите?
11
5
 
13
 
! Отговори
някой преди 5 години
Явно авторите на предните коментари нямат дете/деца.Това е парк, той е за разходка на пешеходци!Не е за каране на велосипеди!И ако трябва да е разрешено карането на велосипеди, то нека да има определени алеи с указателни знаци, за да се знаят от пешеходците.А мястото на децата е точно на алеите, защото в тревните площи е много вероятно да бъдат нахапани от кърлежи!Не че всеки родител не би искал детето му да играе и се разхожда в тревата, но с оглед на кърлежите то си е направо опасно.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше с велосипед а беше с ролери или скетборд, как щяхме да променяме правилата.Трябва да има повече внимание от всички страни и най вече от родителите, бабите и лелите.