Нови алеи, осветление, камери... из Западния парк

8 млн. лева за ремонта са от ЕС, 2 – от Столичната община
17
Нови алеи, осветление, камери... из Западния парк
Снимка: Булфото, архив

Нови алеи, осветление, велоалеи, различни видове настилки и видеонаблюдение са включени в плана за възстановяването на Западния парк на София.

Ще бъде изграден и вход откъм квартал "Люлин", а проектът тръгва до няколко седмици.

Още по темата
По-голямата част от парите идват от Брюксел като за целта столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова подписаха договор.

8 от 10 милиона, колкото ще струва възстановяването на парка, са от оперативна програма "Региони в растеж".

Срокът за изпълнение е 10 месеца.

Западния парк е разположен на 530 дка.

Сериозна реконструкция, според Фандъкова, ще има на алейната мрежа.

Ще има специално изградени велоалеи в Западния парк, като веломаршрута ще е свързан с градските велоалеи, посочи още тя.

Градоначалникът допълни, че се предвижда обособяване на специални алеи за велосипедисти и в другите паркове, като ще има и алеи, които ще са забранени за колела, освен това ще се предложи на Столичния общински съвет да се завишат и глобите за нарушения на велосипедисти.

Според строителния министър Николай Нанков възстановяването на парка е един от важните "зелени" проекти на Столична община.

Столична община е основен бенефициент на програмите, ръководени от МРРБ с над 250 млн. лв., посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Вурстер преди 5 години
Сама митралези ща свържат работа там. Това е напаст ... и трябва да де намеси Жонсан и Жонсан !!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано някой се сети да направи най-накрая връзка за велосипедистите от Люлин към центъра през парка, защото през тунела с колело е адски опасно и нездравословно. Така много хора ще ползват велосипед през топлите месеци, вместо кола.
12
0
 
5
 
! Отговори
до Бирено момче преди 5 години
Да, паркът е страхотен, но не тъмните са проблемът, ами психично болните, които се разхождат и трябва да им търпим глупостите, както и пияниците, празнуващите рожденни дни дето си заграждат с лента поляни и палят огньове и т.н и т.н. така че тъмните са най-малкият проблем. А конната полиция освен да цапат с конете и да се заяждат с изрядните нищо друго не правят...
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази кметка марионетка говори абсолютни глупости, глоби за велосипедистите, те на главната алея дърва сечат полицията не смее да дойде и да им се скара дори, тя велосипедистите ще глобява... направо нямам думи за тази демагогия...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се учудя, ако после от Брюксел пристигнат пари и за нови къщи за ромеите дето са се настанили незаконно в Западен парк.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София плаща повече в бюджета на БГ отколкото харчи. Това е факт. Има улици в София които са като лунен пейзаж а на този фон провинцията е рай. Ако някой живее втора ръка особено на фона внесените данъци това са софиянци.
8
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 милиона за един парк в София. С толкова може да се оправи бюджета поне на два окръжни града, но хората там са втора категория и могат да живеят мизерно. За софиянци трябва да има всичко. Отвратително е това.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам да съм бял българин.
6
0
 
25
 
! Отговори
чук и гег преди 5 години
като го изсекът тъмните сили ще остане само главната алея до бул сливница с неколко дръвчета и едни плочки за една десетка кеш и сичко точно
5
1
 
25
 
! Отговори
Д преди 5 години
А в плана влиза ли изграждане на газова камера? Има много "материал" за преработване в покрайнините на парка, че и в него.
4
2
 
12
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Ихуууу, няКОЙ ще краде на воля
3
4
 
18
 
! Отговори
змей преди 5 години
парка е хубав , дано го направят по-хубав и с по-малко х'асвалт ... и да забранят да ходят с барбекюта *** в събота и неделя , че не се диша от селинджъри дето пекат кюфтета и кебапчета . уж на чист въздух отиваш а пълно с (цензура) ...
2
2
 
0
 
! Отговори
Oanskiip преди 5 години
Ooo, podpornite steni v morskata gradina na florata ti savsem ste padnat varshu peshehodcite i velosipedistite ve kmeteeee....
1
3
 
12
 
! Отговори
Ми преди 5 години
Прекрасен е българският език! Например фразата - "Тук бяха български туристи", се пише само с три букви..