Ама те всички го правят... Родители "за пример" по паркиране

Гражданин чрез HelpBook: Системно паркиране пред детска градина в София!
15 май 2018 15:00,
81

Снимка: HelpBook

Гражданин сигнализира "Пътна полиция"-СДВР за нерегламентирано паркиране пред вход на столична детска градина, където изрично има поставен забранителен знак, чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Адресът е гр. София, ул. "Лагадина" 2, пред входа на 160 ДГ.

Авторът на сигнала отбелязва, че родителите системно паркират там, като често оставят колите си така, че затрудняват движението и в двете посоки, като неглижират проблема. А ако вратата на товарния вход е отворена, шофьорите си позволяват дори често да навлизат в територията на детската градина.

"Нарушението се прави пред децата - бъдещи участници в движението", се посочва в сигнала.

Гражданинът отбелязва, че при забележка от негова страна, единствено един родител се е съгласил, че прави нарушение, но това не се оказва достатъчно, за да премести автомобила си.

"Всички останали смятат, че няма нарушение, защото е: "Само за 10 мин.", "Ама те всички го правят", "Оставил съм колата на аварийни", "Знакът не важи, ако няма зареждащ автомобил", "Директорът на ДГ ми разреши", "Началникът на директорката ми разреши", "Нямаше къде да спра", "Веднъж спрях на друго място и ми удариха колата", разказва още той.

По негови думи, най-подходящото време за проверки на място е между 8:30 и 9:00 ч. - всеки работен ден. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
4
 
! Отговори
49 преди 5 години
*** народ, проста държава!
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46Гуца се засегна, защото бях права и се припозна. :((((((
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред училищата не се паркира, защото, видите ли, уникални българи, има и други хора освен вас, които идват да оставят децата си. Които трябва да ви обикалят колите и да си дърпат децата за ръка, когато давате назад и карате малоумно. Не сте с нещо по-специални от тях, даже обратното, четейки глупостите ви.
43
5
 
5
 
! Отговори
46 преди 5 години
Абсолютно си прав, това се опитах да обясня, децата ходят в ДГ където има места, родителите не умират от желание да се бутат и да няма къде да паркират, ама така се налага, реално както казваш всички са си паркирали, няма задръстване там, на кого пречи направете си извода...а жена или мъж видяхме езика, на г-на или г-жата дето и пречи света. Много подходящ е вашия, а това да обиждате деца без да ги познавате ми беше достатъчно да разбера от кое съсловие сте..
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаНе вършат работа, заради нагли и прости хора като теб, за един интелигентен и образован човек, не би трябвало да е проблем да не може да си навре колата баш у детската или училището.
41
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 39Правилниците се правят за хората а не хората за правилниците.Когато любимите ти правилници не вършат работа отиват в историята.Когато написах коментара за проблемите на нашите градове имах пред вид именно такива управници като теб.Едно време имаше правилник който забраняваше дългите коси и един друг който забраняваше да излизаш извън Бг.Застрелваха те.На полосата.По правилник.Много яко беше нали.
40
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Проблемът е изкуствено създаден от общината и е в това, че родителите са принудени да карат децата си с кола до детските ясли и градини и до училищата. По-рано децата ходеха до най-близката детска градина или до най-близкото училище, но сега не е така и за това не са виновни родителите. Като гледам снимките там на практика няма проблем с паркирането, но има куп други места в София, където наистина има проблем, например в събота около Софийската математическа гимназия.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Angelhellот КАТ пет пари не дават какво смяташ :/
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Жена съм, глупи. Не си общувал с такива досега, че отричаш съществуването им ли, що ли? Пречат ми семплите същества като теб, настояващи да се размножават, въпреки че си имаме предостатъчно прости хора в София и без това. На село сигурно си номер едно с невероятната си кола, там е класика и до кварталния магазин да се ходи с таратайка, за да ни видят съселяните колко сме готЯни.
37
2
 
6
 
! Отговори
Angelhell преди 5 години
Не че нещо, но...Къде следва да се намира знак B27 за да е валиден?Много ясно е регламентирано поставянето на пътни знаци, както и зоната на тяхното действие! При положение, че знака не е поставен по правилата, не смятам, че има нарушение. При наличие на съмнение органите на КАТ са тези, които следва да кажат дали някой е паркирал неправилно. А не комшията с гаража срещу детската градина, на който очевидно спрелите автомобили му пречат да си изкара колата от гаража.
36
4
 
3
 
! Отговори
39 преди 5 години
Видно е едно, 39 няма деца, що ли, ами защото никоя жена не го е погледала, мотае е се цял ден и недоволства по форумите, това му пречи, онова му пречи, а той Мистър София, най..... Да господин Мистър така ще си останеш сам и ще се оплакваш във форумите...
35
3
 
5
 
! Отговори
еми... преди 5 години
нарушение реално няма, а някой хитрец просто намери *** начин да рекламира въпросната платформа. Все едно някой да паркира пред моя гараж и да се оплаква съседа.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаМного обичам такива селски мислители като почнат да оспорват правилниците, все едно някой ги пита и все едно мнението им е от значение.
33
5
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
А да ви питам с будната гражданска съвест.На кого точно пречат в 7,30сутринта.На снабдителите ли.
32
0
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Ето и още една идея към недъгавите общинари:Разширете улиците пред градини и прочие и наслагайте паркинг-уатройства, в които хората да пускат стотинки.. Така ще ви се сбъднат двете най-желани от вас неща - хем ще прибирате наемче, хем ще глобявате застоялите се граждани.. :)Некадърността или просториятa ви пречи?
31
0
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Прав си за знака - той не е поставен според ЗДвП, но не си прав, че няма нарушение. Нарушение има.*ЗДвПЧл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:...6. пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До а общинатаЗащото това не ти е мол, където да паркираш таратайката и да се изсипеш с Гуца, така де жена ти и неугледната ти челяд директно на входа.
29
0
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До Софийска баницаБаница си ама не софийска защото ти София си я виждал само по новините.През 2-3 преки са ти постлали червен килим и те чакат.Само тебе.Да паркираш.Как така из нета всички сте праведни а по улиците се мушкате с ножове и се замервате с бутилки.***.Искал да плаща 10лв.Ами плащай ако ги имаш
28
2
 
5
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Ако минеш след половин час, няма да видиш кола, ама сега ти пречат, защо ли. Може би защото не можеш да се вредиш и ти да паркираш там.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелите ви неугледни деца поради какви причини не могат да повървят 50-100 метра пеша с кривите си крачка до входа на детската? Клинично боли са? Клинично прости са? Аман от нагли дебели майчета.