Ама те всички го правят... Родители "за пример" по паркиране

Гражданин чрез HelpBook: Системно паркиране пред детска градина в София!
15 май 2018 15:00,
81

Снимка: HelpBook

Гражданин сигнализира "Пътна полиция"-СДВР за нерегламентирано паркиране пред вход на столична детска градина, където изрично има поставен забранителен знак, чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Адресът е гр. София, ул. "Лагадина" 2, пред входа на 160 ДГ.

Авторът на сигнала отбелязва, че родителите системно паркират там, като често оставят колите си така, че затрудняват движението и в двете посоки, като неглижират проблема. А ако вратата на товарния вход е отворена, шофьорите си позволяват дори често да навлизат в територията на детската градина.

"Нарушението се прави пред децата - бъдещи участници в движението", се посочва в сигнала.

Гражданинът отбелязва, че при забележка от негова страна, единствено един родител се е съгласил, че прави нарушение, но това не се оказва достатъчно, за да премести автомобила си.

"Всички останали смятат, че няма нарушение, защото е: "Само за 10 мин.", "Ама те всички го правят", "Оставил съм колата на аварийни", "Знакът не важи, ако няма зареждащ автомобил", "Директорът на ДГ ми разреши", "Началникът на директорката ми разреши", "Нямаше къде да спра", "Веднъж спрях на друго място и ми удариха колата", разказва още той.

По негови думи, най-подходящото време за проверки на място е между 8:30 и 9:00 ч. - всеки работен ден. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
18
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Това се случва, защото хората карат децата на детска градина с колите си и бързат за работа. Трябва да помислят от общината къде точно да се спира, а не разни 'образцови граждани' да се изхождат в тоя хелпбук..
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да заповядат пред частно училище Васил Златарски, където всяка сутрин става огромно задръстване по бул.Климент Охридски, защото всеки си спира да си стовари децата точно пред входа.....често отнема 10-15 минути, за да се минат 100 метра.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София се управлява от една крадлива и смотана учителка, която разсипа града!! Кажете ми, колко паткинга се направиха от тази кокошка? Само идиотщини. Заради 5-6 колоездача задръсти София сцедни ограничители. Задръсти и с промените около Света Неделя, направи задръстване по ул. Гурко, от стадион В.Левски. Пи тази улица пусна и автобус.Онзи пейзаньор Крусев, домъкнат от Чврвен бряг, да оправя града, и той участник в проститиите.В Червен бряг има само каруци, от къде има опит?Архитекта от Плевен??
3
2
 
5
 
! Отговори
? преди 5 години
До Бирено мечеНе ти разбрах въпроса. Питаш или констатираш?Някои снимки са заснежени други раззеленени... единственото което не се променя е паркирането.
2
6
 
9
 
! Отговори
Бос преди 5 години
Тодоре Тодоре много си кух. Сега кажи на всички от кое блато изплува и в кое село затваряш буркани.
1
13
 
10
 
! Отговори
Тодор Пашов преди 5 години
Абе друга работа нямате ли... пък и цяла статия написа ли ... Напишете нещо смислено актуално или това си е платена реклама ...