Църквата за гей прайда: Освободете се от греха с помощта на Бога!

Синодът с призив за неучастие в тази демонстрация на греха
118
Църквата за гей прайда: Освободете се от греха с помощта на Бога!
Снимка: Булфото, архив

За поредна година Светия Синод излезе с непроменена позицията за обявения гей парад в София на 9 юни.

Българската Православна Църква и тази година обяви, че не е съгласна да се проведе "София Прайд" и пак показа "отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха".

Още по темата

"Зачитайки свободата на волята, Светата Православна църква отново се обръща към своите чеда, братя и сестри и с обич им напомня, че свободата е отговорност, и че истински свободният човек, ако поиска, може да се освободи от греха с помощта на Бога и на ближния в лоното на св. Православна църква. Всяка човешка душа е по-ценна от целия свят, затова Св. Синод припомня, че Бог не иска смъртта на грешника, "но да се отвърне той от пътя на злото и греха и да бъде жив" (Йез. 33:11)", пише съобщението на Българската православна църква.

София Прайд 2018 ще се проведе на 9 юни пред Паметника на съветската армия. Гей парадът тази година ще започне от 16 часа, когато ще и стартира музикална програма на прайда.

За първи път множество организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място.

За първа година София Прайд ще организира и съпътстваща спортна програма. Първото събитие от нея ще бъде 3-километрово бягане по двойки, което ще се проведе на 19 май.

То е съфинансирано от програмата за спортни събития и младежки форуми на Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пернианино а ще можеш ли оставиш сладката пластмасова бутилка с пикоч маричана бира май не така че си пий бълвоча и си стой на ***
95
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 93 Гейовете са си избрали да са извратени, Господ не ги е създал такива...
94
3
 
6
 
! Отговори
чичо Ставри преди 5 години
сега нека аз да кажа:значитези повечето на парада даже не са гейовеплатени къде отвън къде отвътресините политици са най-големите спонсори и поддръжници на парадаконграчулейшунс за църквата ниимаме достойни хора в България, но те не се показват по тв
93
8
 
8
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Браво на църквата
92
5
 
9
 
! Отговори
младен преди 5 години
Нямам нищо против гейпвете ама да не парадират и да не са нагли, е срещу това имам МНОООГО против и се дразня.
91
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гейове е имало има и ще има. Дядо Господ е решил така. Църквата трябва да ги защищава а не да ги хули, особенно като се има в предвид че монасите и свещенниците в по-голямата си част са гейове.
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи след гей - парада Евровизия, всеки друг гейпарад е жалко плагиатче!
89
12
 
10
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Аз съм гей. Въпреки това тоя парад си е жив цирк и не го одобрявам. По-скоро някакво по-приятно мероприятие може да се организира. Все пак искам да кажа, че които вярва в "църквата", е, ако не напълно луд, то поне доста глу.пав :)
88
4
 
15
 
! Отговори
Много жалко преди 5 години
А на този парад ще дойдат ли и родителите на щастливите и горди ге*чета? Въобще, родителите знаят ли за порока и покварата на която са се отдали децата им?
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименне може да си празнуват парада да речем пред паметника на американските летци, ами трябва да е пред паметника на съветската армия-------------------Какво да се прави, само ПСА е на българска територия.
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имаше един технивал, обратните щяха да имат обществено приемлив повод да парадират, вълкът щеше да е сит, а агнето - цяло. Обаче от 10 години има един тъпоумен гей "прайд", който дори вече не поражда полемика, защото се е изтъркал до крайна степен, и няма техно шествие.
85
9
 
12
 
! Отговори
Перничан преди 5 години
е таа година ше се дигнем с момчетата и ше идем на тва педэрасko сборище и ше си оттепаме на пэдaли па ако ще после месец да съм в ареста
84
3
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
от всичко, което се изговори по повода не стана ясно защо нпо-тата, които организират всяка година този парад на гордите *** не са си поели и разноските по охраната, както повелява невидимата ръка на "свободния пазар"... мит е, че джендърите са толерантни. можете само да наблюдавате каква цензура цари по медиите в деня на "гордостта" и каква образа към нормалните се избълва от "правилно насочените".
83
17
 
15
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Гейовете и те са нормални хора също като вас!!!Приемете ги и не ги съдете, защото вие не сте тези които трябва да ги съдят, нито религията е тази, която трябва да застава между човешката природа и това всеки човек да се чувства пълноценен и щастлив!!!Гейове е имало хиляди години назад, има ги сега и ще ги има и до като свят светува!!!Великия всевишен вселенски балансиращ разум е решил да има и гейове!!!Те с нищо не са по-различни от другите хора!!!Бъдете толерантни!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!
82
4
 
5
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Ние имахме по лесен начин за разрешаване на проблема. Изпращахме ги специални "пансиони" къде се опитвахме да ги окуражим с различни методи да влязат в правия път - повечето не успяха, но поне опитахме :))
81
3
 
10
 
! Отговори
прав си преди 5 години
До Анонимен 83Да използваш зaдниka си по второ направление се иска огромна интелигентност!
80
2
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До Анонимен 83 БРАВО!Направо изби рибата!Взимай *** и директно в Анадола!
79
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-интелитгентната част от народа са гейове. Само простаците все още правят секс с другия пол.
78
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЯЛАТА МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГЕРБ Е ЗАДЪЛЖЕНА ДА УЧАСТВА В ПАРАДА. ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПЯТ ДЖЕНДЪРСКАТА КОНВЕНЦИЯ
77
8
 
13
 
! Отговори
яко,а преди 5 години
Гей парада щял да се проведе пред паметника на съветската армия!Поздравления към кметицата и общината заради чувството и за хумор!