Общината моли софиянци: Утре – без коли! Председателстваме...

Ще има промяна на организацията за движение на няколко места
15 май 2018 13:00,
112

Снимка: Facebook, Транспорт за София

Столичната община призова софиянци утре да не се движат с личните си автомобили. Причината - промяна в организацията за движение, свързана със събития от европредседателството на 16 и 17 май.

"Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден", каза зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев.

Срещите са част от програмата за европредседателстовто и са на високо ниво и се налагат ограничения в движението и паркирането. Организацията за движение ще започне от днес, съобщава "Фокус".

Още по темата

Първата промяна на движението ще е около хотел "Маринела". Там от днес е забранено паркирането и престоят на превозни средства по бул. "Джеймс Баучер", ул. "Червена Стена" и ул. "Петър Станчев". Ограничението ще важи до 20:00 часа на 17 май.

Друг участък, в който ще се ограничи паркирането е по ул. "Околовръстен път" в отсечката между бул. "България" и Националния исторически музей – там ще се забранени престоят и паркирането. Това е заради близостта до резиденция "Бояна" и срещите, които ще се провеждат там. Забраната важи от 8:00 до 20:00 часа на 16 май.

Следващата локация, която ще бъде с ограничени престой и паркиране, са улиците около "София Тех парк". Ограничението ще е в сила от 8:00 до 23:00 часа на 16 май по ул. "Йордан Венедиков" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе", както и входа на София Тех парк откъм зала "Арена Армеец".

"Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора, са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. "Витоша". От 8:00 часа на 16 до 20:00 часа на 17 май местата, които се намират около хотел "Балкан", ще бъдат ограничени. Ще бъде забранен престоят и паркирането по улица "Аксаков", ул. "Ген. Гурко", както и тези около хотел "Хилтън", допълни зам.-кметът на София.

"Ще има ограничения, които са свързани с престоя и паркирането около храм-паметник "Св. Александър Невски" – ул. "Оборище", бул. "Васил Левски"; ул. "Шипка"; ул. "Кракра". Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. По-чувствителното ограничение на движението ще бъде по булевард "Витоша", който в отсечката между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков" ще бъде затворен за движение. Движението на градски транспорт няма да бъде затруднявано. Единствените ограничения са за престоя и паркирането и за движение само по бул. "Витоша", допълни той.

Заради протести ще има затруднения с движението и по "Цариградско шосе" на 17 май (четвъртък).

В района от 7 км. до 4 км. ще има спрели тирове. След приключване на протеста тировете ще се изнасят в посока Пловдив по кръговото на 4-ти км.

От 4 км. до алея "Яворов" ще има паркирани междуградски автобуси в дясно лента посока център. След приключване на протеста автобусите ще се изнасят от алея "Яворов" надясно по бул. "Ситняково" и по Ботевградско шосе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо като национално празниче, почивен ден?
38
1
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее що тъй ги наказаха еврософианците бе, то по добре утре по един ден отпуска да им дадат, та да си идат довечера на село и утре джан-джун кола нема да има по улиците, пък и човек трудно ша са види...ама, то пък и от дупетатите никой нема да остане бе, та ша са чудим кво да правим без тех...
37
7
 
5
 
! Отговори
alf преди 5 години
селяците се радват на метрото - луд на шарено се радва.
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Щом си плаща данъците може да си пътува както иска.Не знам как така изведнъж всички станахте съдници.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ползваме служебните, няма проблем.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колегите ми свляндури живеят на две спирки с метрото, но пак идват с кола.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде на евтините фандъкови билетчета, не се бутайте, ще има за всички!
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тогава банкянския еднокнижник да се мята на колелото, а не да обикаля с десет коли гавази. Станал е двеста кила. Между другото по улиците на София, три от всеки четири коли, са на тукмаци на държавна хранилка. Сами си правят задръствания и сами се борят с тях. Направо милиционерска работа. А гражданите да са по-навътре на тротоарите, за да не ги згазят другарите.
31
1
 
33
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Това няма как да е вярно! Ако се призове една европейска столица да не ползва личния си превоз, със сигурност всички ще си вземат по един почивен ден и ще излязат с колите си да блокират столицата.Заради никакви"Особи" и по никакъв начин и повод, не може да се отправя подобен апел към гражданите и ако все пак това е вярно, то означава пълната безпомощност и безполезност на общинските служби.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До azИ *** не може да се напише даже.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай *** се не даваАма ти знаеш къде и как се движат всички в София ли?Дървен философ.
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми след като апелирате без автомобили, направете градския транспорт за утрешният ден БЕЗПЛАТЕН (но да е редовен).
27
0
 
23
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
Може би утре трябва да прелитаме над града.Столична община е безпомощна да се справи с организацията на движението в София.Нито транспорта е функционален,нито билетите са на нормална цена,нито е редовен.Миналата седмица реших да проверя за колко време ще закарам сина ми на градина и ще отида на работа без колата-никога повече няма да направя тази грешка.Пътя ми се удължи с 30 мин. сутринта и с 45 вечерта.Е не благодаря.
26
25
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьо се не дава преди 5 години
*** как ще лишавате бай *** от свещенот му право да се вози. Нито замърсеният въздух, нито задръстванията и ромщината ще го спрат. И на 3 минути да работи от вкущи. той ще иде с автомобила си. Баровец!
25
0
 
17
 
! Отговори
GD преди 5 години
Като иска да не се ползват коли - да пусне евтини билети
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами някои от нас нямат друг избор, тъй като нямат транспорт до работното си място :) Ако столична община ме извини пред работодателите ми, с удоволствие бих пропуснал около дву часовата ми сага по софииските пътища. Благодаря им предварително
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе,да не ми плащате вие разходите,че ще ми казвате с какво да се разкарвам!
22
1
 
12
 
! Отговори
az преди 5 години
*** в тоя сайт нещо имат проблем с думата сeлтак. Защо ли?
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евалах Данче, пак ще се возиш на 76.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И само да е посмял някой да пръдне утре.